DENEDİĞİM ÜRÜNLER

30 Kasım 2014 Pazar

Son Günlerde Biz



( Miskincik kalorifer keyfi yaparken )



Merhaba,

Miskin hayatımıza girmeden önce blog da daha fazla kişisel yayınlar yapıyordum. Ancak farkettim ki o geldiği günden bu yana kedisiz paylaşımım olmamış :). Aslında bu bloğu açma sebebim zaten ondan bahsetmekti, hayatımızı nasıl değiştirdiğinden. Her şey hayal ettiğimden çok daha güzel gidiyor. İlk yazılarımı okuyanlar bilirler. Eşim kedileri seven biriydi ancak uzaktan hatta mümkünse 1 metre uzaktan :). Bense evimizi bir kedicik hatta iki! kedicik ile paylaşmak istiyordum. Elmayra gibi sıka sıka seveceğim tombul kedilerim olsun birlikte sıcak sıcak yatalım, koşturmalı oyunlar oynayalım istiyordum. Yaklaşık 2 yıllık uğraşın ardından Miskinciği eve kabul ettirmeyi başardım. İlk 15 gün eşim biraz zorlandı. Çoğunlukla akşamları çalışma odasında takıldı. Miskin'i ufak ufak sevmeye başladı ama sevdikten sonra aceleyle elini çırpıştırıp lavaboya yıkamaya gidiyordu :)) sanırsınız sokak kedisi sevmiş haha :))

1 ay sonra alıştın mı diye soranlara, beraber yaşıyoruz işte ama hiç bir zaman alışmam mümkün değil diyordu. Bir buçukuncu ayda benim 4 günlük bir iş seyahati sebebi ile yurt dışına gitmem gerekiyordu yani başbaşa kalmaları gerekiyordu. Açıkçası bu durum beni hiç endişelendirmedi ama Miskincikle ilgilenmezse en fazla geldiğimde çok sıkılmış bir kedi bulurum diye düşünmüştüm. Açıkçası endişelenmek bir yana bu baş başa kalış çok iyi olmuş ve aralarında bir bağ kurulmasına yaramış. Bir kaynaşmışlar ki sormayın. Hatta eşim oyuncağı getirme numarasını öğretmiş hemen bana bir gösteri yaptılar. İleriki zamanda buradan o gösteriyi de paylaşacağım. Eşimde artık oğlum yada pıçı pıçı diye seviyor Miskin'i. Bunlar hep sahiplenme işaretleri bence :))

Bu günlerde alıştınmı diye soranlara ise alışmıycanda napıcan alıştım diye cevap veriyor :)). Artık sevdikten sonra aceleyle ellerini çırpıştırıp lavaboya da koşmuyor. Miskin erkek kedi olmasına rağmen eşimi ayrı bir seviyor. Beni biraz daha oyun arkadaşı gibi görüyor sanki ama eşim geldiğinde bir numaralar sürtünmeler, pıt diye kendini yere atıp göbek açmalar gibi şekilden şekle giriyor.

Yani nazar değmesin ama her şey çok güzel gidiyor. Bu sıralar dişleri çok kaşındığı için ısırmaları arttı ama mümkün olduğunca ellerimizi ısırmasına izin vermiyoruz hemen ağzına ejderha oyuncağını yapıştırıyorum. Onu ısıra ısıra bazen uyuya kalıyor :))Mümkün olduğunca geceleri çok oynatıyorum ki gece biz uyurken oda uyusun sabah erken kalkmasın..Erken yattığım akşamlar sabah 6 'da başlıyor seranat vermeye :)

Bugün veterinere aşı ve kontrol için gittik. Henüz 4 aylık olmasına rağmen 3 kg ve uzun boyluymuş. Normalde 6 aylıkken bu boyutta olmaları bekleniyormuş ancak bu erken  gelişim Miskin'in iri bir kedi olacağını işaret ediyormuş. Zaten benim de hep istediğim şöyle kaplan yavrusu gibi  yuvarlak kafalı iri bir kedi olmasıydı. İki haftada yarım kilo almış benim tosunum.Aslında kilolu bir görünümü yok yedikleri şimdilik boya gidiyor valla :)) Bakalım ileriki günlerde nasıl olacak .

Şimdilik durumlar böyle yeni yazılar ile çok yakında burada olacağım ,

Sevgiler,





25 Kasım 2014 Salı

Kedi Tuvaleti Nasıl Temizlenir?


Merhaba,

Bu yazımda Miskin'in tuvaletini nasıl temizliyorum biraz ondan bahsedeceğim. Çünkü bir kedi sahiplenmeden önce en çok merak ettiğim konulardan biriydi tuvalet konusu. Acaba tuvaletini temizlemek zor mu, kokar mı, kumlar her yere yayılır mı , tuvaletini yaptıktan sonra poposu kakalı mı geziyor =) gibi gibi...

Şimdiye kadar miskinin poposunda hiç kaka bulaşmış görmedim ve çok şükür kumu dışında hiç bir yere ne kakası ne çişini yaptı. Şimdilik bu konuda şanslı gidiyoruz diyebilirim.

Kedi tuvaletini temizleme konusuna gelince  o kadar da zor ve büyütülecek bir iş değilmiş bence. Miskin için internetteki yorumları dikkate alarak Sanicat marka kum kullanıyorum. Hatta kumu şu yazımda değerlendirmiştim. En son kum 3 hafta dayanmıştı ama sanırım bundan sonra çok zorlamayacağım ve 2 haftada bir tamamen değiştireceğim. Büyüdüğü için de olabilir sanki kaptaki koku yoğunluğu eskiye göre daha çabuk artmaya başladı.Yine de söylemem gerekir kötü bir koku gelmiyor. Önce marsilya sabunu kokulusunu kullanmıştım  şimdi portakallısına geçtik. O kumla yaşadığım tek sorun çiş topaklarının çok zayıf olması ve kolay dağılması. Bu sebeple bir dahaki internet siparişinde Cat's Pearls'ü deneyeceğim.

Gelelim temizlik konusuna. Ben Miskin için kapalı tuvalet kullanıyorum. Öncelikle temiz ve kuru kutunun tabanına kedi tuvaletleri için yapılmış olan ağız kısmı büzülebilen poşetlerden almıştım , onu yerleştiriyorum. Daha sonra üzerine kumu döküyorum. Tabi benim hayalim kum tamamen değişmesi gerektiğinde poşetin ağzını büzüp doğruca çöpe götürmek ve tabanın da temiz kalmasıydı. Ama birde gerçekler var. Miskin tuvaleti ilk kullandığı günden itibaren o poşetten nefret etti. Sanki ne varsa anlamadım ilk işi o poşeti parçalamak oluyor. Tabi hiç bir şey olmamasındansa tabanda kalan poşet parçaları yine bir miktar tabanın daha kolay temizlenmesini sağlıyor, böyle de kendimi avutayım :)
Bu arada illa kedi tuvaleti için yapılmış olan poşetlerden almak zorunda değilsiniz jumbo boy çöp poşetleri de bana göre aynı işlevi görür.

Tuvaletini başta her gün temizliyordum ancak araya giren seyahatler ve iş yoğunluğum sebebi ile unutarak gün aşırı temizliğe döndürdüm. Ama yine de  aklıma gelirse beklemiyor ve günlük temizliğini hemen yapıyorum. Küreğini mini ince buzdolabı poşeti içerisine koyarak tuvaletinin yanında tutuyorum. Temizleneceği zaman küreği poşetinden çıkarıp dışkıları aynı poşetin içine dolduruyorum sonrada ağzına düğüm atarak çöpe atıyorum. Küreği ise yeni bir buzdolabı poşetinin içine koyuyorum böylelikle her seferinde poşet yenilenmiş oluyor. Pek çevreci bir çözüm değil ancak bana en hijyenik yol şimdilik böyle gibi geliyor. Küreği her seferinde ellerimizi yıkadığımız lavaboda yıkamak pek içime sinmedi, bu konuda önerilere son derece açığım ..

Kumu genel olarak değiştireceğim zaman ise büyük çöp poşeti içerisine alt tabanı koyarak ters düz ediyorum , hoop bitti. İkeadan aldığım bulaşık temizleme fırçalarından birini Miskin'in tuvalet fırçası yaptım.Onunla da dibe yapışan kumları fırçalayıp kabın her yerini şöyle bir sabunluyorum. Sonra durulama ve ardından tuvalet kağıdı ile kuruluyorum ve işlem başa dönüyor.

Kaka küremek günde 5 dk. Genel tuvalet temizliği iki yada üç haftada bir 15 dk. Yani gözünüzde o kadar büyütmenize gerek yok. Üstelik iyi kalite bir kum kullanırsanız kokudan da hiç korkmayın. Tuvalet kutusu bizim salonumuzda duruyor ve gerçekten tuvaletini temizlemeyi ihmal etmediğimiz sürece koku olmuyor.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere sevgiler..

23 Kasım 2014 Pazar

Catification Zamanı



Merhabalar,

Bir Jackson Galaxy terimi olan "Catification" akımına ben de uydum ve Miskinciğime özel bir kedi ağacı aldım. Catification Türkçe'ye belki "kediselleştirme" olarak çevrilebilir. Yani bir mekanı kedilere uygun bir tarzda dekore etmek anlamına geliyor.

Aslında ilk başta kendim karton kutuları delerek ve birbirine yapıştırarak çok katlı bir kedi evi yapmıştım. Ancak çok sağlam olmadığından mıdır bilmiyorum Miskin çok kullanmadı. Yani oyun için içine girip çıkıyordu ama yatma ve uyuma amaçlı yada tırmalama açısından bir işe yaramıyordu.






Her zamanki gibi internetten araştırmalara başladım ve zooplus.com'da boyu tavana kadar olan  Paris tırmalama ağacı bulmuştum ki tam alacakken stokta kalmadı. Uzunca bir süre  tekrar stoğa girmesini  bekledim çünkü piyasada hem o kadar büyük hemde o kadar ucuz (180 TL 'ye geliyordu) başka ağaç bulamamıştım. Yaklaşık bir bir buçuk ay sonra bu defa stoklara Atlas Tırmalama ağacının girdiğini gördüm, Paris'ten daha pahalıydı fakat daha büyüktü ( ilk spiarişe 20 tl indirim ile 230 TL 'ye geldi). Bu defa kaçırmadım ve hemen sipariş ettim.

Büyük bir heyecanla gelmesini bekledikten sonra iş yerime oldukça ağır ve büyük bir koli geldi. İçindekiler iki büyük boy valize bölünebiliyordu. Ağaç eve gelir gelmez montaja başladım. Tabi meraklı Miskin'de bana yardım etti. İçinden bir tarif kağıdı çıkıyor ve ona bakarak çok kolay bir şekilde tamamlanıyor. Hakikaten çok büyük bir ağaç ve malzemesi de fena değil dayanıklı olacağını düşünüyorum. Aynen fotoğraflardaki gibi, ben yaptığım alışverişten memnun kaldım açıkçası . Salonda ufak kitaplığında yanındaki köşemiz boş duruyordu hemen oraya yerleştirdim. Estetik olarak bence odanın havasını hiç bozmadı. Koltuklarımız gri olduğu için ben gri rengini tercih etmiştim.





Ölçüleri;


  • Boyutlar: 78 x 43 x 248-279 cm (U x G x Y) 
     Toplam yükseklik: ayarlanabilir 248 arası - 279 cm 
     Taban plakası: 68 x 43 cm (U x G) 
     3 uyku platformu: 35 x 35 cm (U x G)
  • (Tüm parçaların her iki tarafıda peluş ile kaplı)

Şimdi gelelim Miskin şapşalına. Ağaca resmen bayıldı. Ben monte ederken bile çıkıp çıkıp iniyordu. Köşe bir yere koyacağımız için önce kullanmayacağından endişe etmiştim ancak gayet kullanıyor. Bir bakıyorum yuvasına girmiş, bir bakıyorum alt hamakta bir bakıyorum üst hamakta. Sürekli kenarını köşesini kemirme halinde. Kediden çok maymuna benziyor kıvrık kuyruğuyla :).


İşte bu da ağacın genel görünümü. Bizim tavan yüksek olduğu için ucu değmiyor ancak evinizin tavan ölçüleri standart ise kesinlikle değecektir, bu sayede sıkıştırıp daha sabit bir hale getirebilirsiniz. Ancak sabitlemeden bile oldukça sağlam ve stabil duruyor.



Bence siz hala kediniz için bir takım düzenlemeler yapmadıysanız bir şeyler düşünmeye başlayın derim. Elbette böyle bir ağaç almanıza gerek yok ancak benim ilk fotoğrafta yaptığım gibi sıfıt tl maliyete basitte olsa kediniz için bir alan yaratabilirsiniz. Bu şekilde bir ağacı uygun fiyata bulamasaydım mesela bende ikea' dan düz raflar alıp üzerini halı parçaları ile kaplayarak duvara merdiven gibi bir şeyler yapmayı düşünüyordum ki o projenin de  maliyeti oldukça uygun olacaktı. Bu arada internette çeşit çeşit model kedi ağacı var. Bazısı çok pahalı bazısı uygun tavsiyem bol bol araştırın bütün siteleri gezin ondan sonra karar verip alın. Ben uygun olduğunu düşündüğüm için zooplustan aldım.

Bizden son haberler böyle sevgiyle kalın.


5 Kasım 2014 Çarşamba

Catit Senses Speed Circuit Kedi Oyuncağı Hız Çemberi

İtiraf ediyorum Miskin'i tek kedi olarak sahiplendiğimiz  ve ev denen dört duvar arasında yaşattığımız için aslında suçluluk duyuyorum. Bu sebeple mümkün olduğu kadar onunla oynuyor ve mutlu etmeye çalışıyorum. Bütün gün biz işteyken sıkıldığını biliyorum çünkü eve geldiğimde adeta oyun diye kucağıma atlıyor. Bu sebeple sürekli kedi oyuncakları araştırıyorum ve bu işe önemli miktarda bütçe ayırıyorum.

Ve işte son oyuncağımız "Catit Senses Super Roller Circuit Kedi Oyuncağı Hız Çemberi". 




Açıkçası Hagen' in Catit Marka ürünlerini hem estetik olarak hem de fonksiyon olarak oldukça başarılı buluyorum. Tasarıma ve argeye yatırım yapan bir firma olduğu her halinden belli. Uzun zamandır bu ürünü araştırıyordum. Amazonda ve çeşitli evcil hayvan ürünleri satan sitelerden bol bol kullanıcı yorumları okudum ve gözümü karartarak sipariş vermeye karar verdim. Hızlıca bir fiyatlara göz atarak en uygun fiyata ( 60TL) kolaymama.com'da buldum üstelik kargo bedava. Bu çemberin alt modelleri de var onların fiyatları daha da uygun ama ben almışken en son geliştirilen ürünü tercih ettim açıkçası. İlk modellerde beyaz kısımları düz yapmışlar mesela ama bu modelde eğimli parçalar var onlar sayesinde top çok daha seri ve ivmelenerek hareket ediyor buda kedinin daha çok ilgisini çekiyor.

Oyuncağın montajı oldukça kolay. 8 parçadan oluşuyor. Önce mavi kısımları beyaz kısımlara geçiriyorsunuz sonra beyazları birbirine. Birde ışıklı top var . Hareket edince yanıyor dokunmayınca sönüyor. İlk kurduğumda şöyle bir bakıp geri döndü. İlgisini çekmeyecek diye ödüm koptu çünkü Trixie Top macerasından dilim yandı bi kere...Bende elimle ittirerek topla oynamaya başladım. Ben oynayınca oda ilgilenmeye başladı. Başlayış o başlayış, inanamadım ama saat tuttum, tam bir buçuk saat aralıksız topun peşinde koşturdu. Malzemesi kaliteli duruyor ve pek öyle kırılacak gibi de değil. parçaların altında minik lastik ayakları var bu sayede parke üstünde kaymıyor, atlama ve sıçramalarda sağlam duruyor.Topun ışıklı olması bence ilgisini daha çok çekiyor.

Oyunun sonlarına doğru yavaş yavaş yorgunluktan yatmaya da başladı :). Aşağıya bir tane de video ekledim. 




Sonuç olarak 3 aylık bir tekir için çok verimli bir oyuncakmış. Miskin'in daha önce bu kadar uzun oynadığı başka oyuncak olmamıştı.Mesela eskiden ipin peşinde koşturmayı çok severdi ama son zamanlarda sıkılmaya başlamıştı. İlgisini kaybetmemesi için bu oyuncağı bir kaç  gün sonra ortadan kaldırmayı düşünüyorum. Bir hafta kadar bekledikten sonra yine ortaya çıkaracağım. Yazımı bitirirken bir konuda uyarmalıyım ki amazonda okuduğum yorumlarda genelde yaşı büyük kedilerin bu oyuncakla fazla ilgilenmediği yazılmıştı, bu bilgiyi de dip not olarak düşmek isterim, bu oyuncağı almayı düşünenler kedinin yaşını da göz önünde bulundurursa iyi olabilir.


Sevgiler..

Güncelleme: Topun pili iki gün önce tamamen bitti artık yanıp sönmüyor. Yani 1.5 aylık bir ömrü varmış diyebiliriz. Aşağıdaki yorumları okursanız göreceksiniz top Türkiye'de oldukça pahalıya satılıyor bu sebeple şu an için yenisini sipariş etmeyi düşünmüyorum. Böyle ışıksızda olsa oynuyor zaten. 
Oynama sıklığına gelince elbette sürekli başında durmuyor ama ara ara gelip geçerken bakıyorum 2-3 dakika başında takılıyor. Gündüzleri zaten biz evde olmuyoruz belki o sıradada oynuyor olabilir. Az da olsa can sıkıntısını aldığını düşündüğümden ben hala bu oyuncağı aldığıma çok memnunum. :)

Işıklı toplarıda ulaşılabilir fiyatlara satılırsa tadından yenmeyecek !

4 Kasım 2014 Salı

Brit Care Tavuklu Yavru Kedi Konservesi





Bu konservenin içeriğini beğendiğim için Miskine deneme amaçlı bir tane almıştım. Tavuk ve pirinç karışımı bir püre ve kokusu ağır değil.

İçindekiler; Tavuk Eti, Pirinç, Vitamin ve Mineraller

Az ve öz.

Ben ilk defa yaş mama yediği için ayılıp bayılacağını düşünmüştüm ama pek öyle olmadı. Yedi ama kuru mamasını yediği kadar hevesli gibi gelmedi. Öncelikle başka konserveler alıp deneyeceğim. Belki onlardan sonra yeniden bir şans verebilirim..

3 Kasım 2014 Pazartesi

Sanicat Oxygen Power Topaklanan Kedi Kumu





Sanicat Oxygen'i yine internet araştırmaları sonucunda tavsiye üzerine almıştım. Üzerinde dezenfektan özellikte olduğu yazıyordu, buda alma sebeplerim arasında tabi dezenfektanlık gözle görülebilecek bir şey olmadığı için ne derece doğru bilemiyorum :) . 

Ben bu kumdan genel anlamda çok memnun kaldım ve almaya devam ediyorum. İnternette yazan tavsiyeleri gerçekten hak ediyor. Aşağıda gözlemlediğim artı ve eksi yönlerini paylaşıyorum. 

Artı Özellikler: 
+ Koku yapmıyor
+ 1 paket (10 litre) orta boy bir tuvalet için 3 hafta kadar dayanıyor
+Fiyatı ortalama (10 Litre / 19 TL)
+Patilere yapışmıyor

Eksi Özellikler: 
-Çok iyi topaklanmıyor, çiş topakları almaya çalışırken dağılıyor ama idare eder.

2 Kasım 2014 Pazar

Trixie Pilli Fareli Kedi Oyun Topu





Bu oyuncağı kedilibirhayat sitesinde gördüğüm tavsiye yazısı ile almıştım. Miskin ile her gün belki 1-1.5 saat oynuyorum. Ama bazen işim oluyor yada yorgun oluyorum ve o kadar uzun süre ilgilenemiyorum. Bu sebeple kendi kendine oyalanmasını sağlayacak bu oyuncak iyi olur diye düşünmüştüm ancak durum pek hayal ettiğim gibi olmadı.

Sorun aslında oyuncakta değil yer döşemesinde... Bizim yerler parke oyuncağı açıp bıraktığım zaman çok gürültü çıkartıyor ve oraya buraya süpürgeliklere mobilyalara çarptıkça tak tuk sesler çıkartıyor. Bizim açımızdan sorun değil ancak o takır tukur seslerin alt komşumuz tarafından çok hoş karşılanacağını sanmıyorum. Öyle bir şikayetleri olmadı ancak adamlara gidipte bakın ben oyuncak çalıştırıyorum size sesi geliyormu diye soramam ki. Ses gidiyordur diye tahmin ettiğimden malesef en fazla 3-5 dk çalıştırıp kapatıyorum. Birde bir iki hafta geçmeden ve doğru dürüst kullanmamışken açma kapama düğmesi arızalandı, kapatmak için pili yuvasından çıkartmak zorunda kalıyorum malesef.

Bu sebepten başta biraz moralim bozuldu ve oyuncağı boşa almış gibi hissettim ancak kapalı haliyle bile Miskin kendi hayal gücü sayesinde oynayabiliyor. Faresinin bütün kuyruklarını kopardı. Farenin tüyleri ısırılmaktan ve yalanmaktan keçe gibi oldu. Bende topunu elime alıp olta gibi oynatıyorum bazen. Yani bir şekilde yine kullanıyoruz ancak almadan önce yukarıdaki durumları bir düşünün derim.
Az buz da değil 32 TL 'lik bir oyuncak. Sizin de eviniz benim gibiyse  tavsiye etmiyorum, ancak yerler müsaitse alın derim.

3 Aylık Bir Kedi İle Yaşam

Merhaba,

Miskin geçtiğimiz hafta 3 aylık oldu. Tabi doğumunu bilmediğimiz için veterinerin tahmini olarak belirlediği doğum gününe göre... Beraber yaşamaya başlayalı ise bir ayı geçti. Bu süreçte Miskin 'in hakkını yiyemem bize hiç gerçek bir zorluk yaşatmadı. Ona rağmen tabiki ufak tefek kedili hayata adaptasyon sorunları yaşıyoruz.

Maması, suyu , kumunun temizliği çok vakit almıyor ancak oynamak ve eğlendirmek  için zaman ayırmak gerekiyor. Aksi takdirde başlıyor elimi kolumu ısırmaya, bulaşmalara :)) Bende kırmıyorum İkea'dan aldığımız ejderhası ile oynatıyorum. Bu el kuklasını bir arkadaşımın tavsiyesi ise almıştım. Gerçekten çok oyalayıcı ve kediyi ellerden kollardan uzak tutmak için iyi bir oyuncak. Beni ısırmaya başladığı zaman hemen bu oyuncağı çıkarıp ona yönlendiriyorum. Elimi içinden çıkarıp bıraksam dahi kendisi oynamaya ısırmaya tepiklemeye devam ediyor kedinizin benzer bir oyuncağı yoksa almanızı  tavsiye ederim. Bu kadar ısırmalı oyun oynamasının sebebini ise diş değiştirecek olmasına bağlıyorum açıkçası. Hala bebeklik dişleri duruyor ancak yaş hesaplamasına göre  bu bir kaç haftada değişmesi gerekiyor.








Ejderhanın ismi "LASKIG" Fiyatı : 18 TL

Popüler Yayınlar

Sayfalar