DENEDİĞİM ÜRÜNLER

13 Mart 2016 Pazar

Biraz Değişiklik Yaptım

Merhaba!

Bloğu açtığımdan bu yana neredeyse 1.5 yıl oldu. Bu 1.5 yıl içinde çok şey oldu, hayat değişti ben değiştim. Dolayısıyla bloğumu da yenilemeye genel yazı konseptini biraz değiştirmeye karar verdim.
Artık biraz daha "plog" tadında olacak :) Neymiş bu plog derseniz, yazı ağırlıklı değil resim ağırlıklı anlatımlara plog deniyormuş.  Bazen bir günlük gibi eski yazılarımı okuyorum, insanın geçmiş duygularını hatırlaması notlar alması gerçekten çok güzel bir şeymiş. Miskin hakkında o kadar çok yazı yazmasam, zaman bana bazı detayları unutturacaktı ama ben onun hakkında yazdığım güzel yazıları okuyup gülümseyebiliyorum şimdi. Hastalık dönemini ise unutmaya çalışıyorum diyelim çünkü bazı şeyleri unutmak mümkün olmuyor.

Böyle bir girişin ardından bu hafta sonu neler yaptım onları yazayım.

Cumartesi sabahı kahvaltıdan sonra işe evdeki sökükleri dikerek başladım. Arka planda da Kiralık Aşk izledim. İşin gerçeği ben pek Türk dizisi izlemem ama bu dizi hem komik, hem kafa dağıtıyor özellikle yemek yaparken, ev işi yaparken, gece yatmadan iyi geliyor, başladık bakalım ..



Sökük dikme işleri bitince karnım acıktı. Ben de haluj yapmaya karar verdim. Bilmeyenler için Haluj bir çerkez yemeğidir. Genelde patatesli yapılır ama biz peynirli ve soğanlısını yaparız. Tarif çerkez olan annemin babanesinden kalma. Bizim evde çok sık yapılır ve damağımız alıştığı için midir nedir bütün aile bayıl bayıla yer. Buraya da hemen basitçe tarifini bırakayım.



Hamur için 2-3 Bardak Un, 1 Yumurta, 1 Çay Kaşığı Tuz, Birazcık Yağ
Tüm malzemeleri yoğuruyoruz ve 5 dk kadar dinlendiriyoruz.

Hamur dinlenirken hemen içini yapmaya başlıyoruz. İki orta boy soğan, yada 3 küçük soğan, 100-150 gr beyaz peynir, göz kararı kırmızı Toz Biber, yine göz kararı nane.. Soğanları rondodan geçirip yarım çay bardağı yağ döktüğümüz tavada soteliyoruz. Soğanlar ölünce ocaktan alıp henüz sıcakken beyaz peyniri ve baharatı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Aşağıdaki fotoğrafta henüz kırmızı toz biberi eklememişim.




Sonra hamurlar bezelere ayrılır ve 2-3 mm kalınlıkta yuvarlaklar şeklinde açılır. Boyutlarını aşağıdaki fotoğraftan çıkartabilirsiniz. Açılan yuvarlakların ortasına içten bir tatlı kaşığı eklenir ve yarım daire şeklinde kapatılır. Uç kısımlarına bastırılır ve kıvrılır.




Sonra kaynamakta olan bir tencere suya halujlar salınır ve 10 dakika kadar haşlanır. Aşağıdaki tavanın içinde tatlı biber eklenmiş harcı görebilirsiniz.



Aşağıda gördüğünüz üzere halujlar fokur fokur kaynıyor. Bu arada verdiğim tarif yaklaşık 3 kişilik ama biz iki kişi bitirebiliyoruz :). Afiyet olsun, tarifle ilgili sorunuz olursa yada detaylandırmamı isterseniz lütfen yorum kutusuna not bırakın. Bu güzel yemeği herkes bilsin yesin isterim.


Pazar günü ise klasik kahve ve kitap keyfi yaptım.


Bu arada her zaman Jacobs filtre kahve içerdim ama geçtiğimiz hafta Gloria Jeans'ten fındıklı bir kahve aldım. Gerçekten çok güzel kokuyor. tavsiye ederim :) Daha önce Starbucks'tan kahve almıştım ama pek beğenmemiştim.




Öğlen için karnım acıkınca pırasalı börek yapmaya karar verdim. Aşağıdaki fotoğrafta pırasalı böreğin içini görüyorsunuz.




Aşağıda da böreğin kalan parçaları, nasıl bir açlıkla saldırdıysam :)




Şu öve öve bitirilemeyen, MAC marka rujlara alternatif olarak gösterilen hatta daha iyi denen Golden Rose Velvet Matte rujlardan ben de alayım dedim.

Soldan sağa 27, 16 ve 12 numara



Aşağıdan yukarıya 27,16,12 numara.


27 gerçekten çok güzel bir şeftali rengi, 16 biraz daha koyu kiremite çalan bir şeftali. 12 numara ise koyu bir pembe. Normalde fiyatı 17 TL' ydi. İnternette fiyatının 10 TL' ye düştüğünü görünce daha fazla bekletmeden alayım dedim. Son günlerde kozmetiğe fena merak sardım. Sürümü çok güzel değil, mat olduğu için formülü gereği sanırım bu tarz rujlar böyle oluyor. Altına kesinlikle bir nemlendirici sürmek gerekiyor.  O zaman çok daha rahat dağılıyor. Bu rujlar beni uzun süre idare eder. Fiyat/performans açısından kesinlikle değer. Her bir ruj için Golden Rose bir de oje hediye ediyor. Yani oldukça karlı oldu bu alışveriş.

Şimdilik hafta sonum bu kadar. Bu akşam yapacaklarımı da daha sonraki bir post ile yayınlarım çünkü planlarım var :)

Bu arada Amerika için başvurumu yaptım. Şu an artık top karşı tarafta heyecanla bekliyorum. Artık belli olsunda bende hayatımla ilgili bir planlama yapmak istiyorum. Başvurmaya karar verdiğimde  bu kadar heyecan yapacağımı düşünmüyordum...Beni en çok belirsizlik yordu bakalım kısmet :)

Ben bir çay demleyeyim de sıcak sıcak içeyim, bu hafta havalar soğuyormuş sıkı giyinin !

Sevgiler,

M








4 yorum:

  1. Plog'unuzda başarılar dilerim:) karnım acıktı yalnız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, tembellikten pek plog yapamayacağım galiba ama değişim programı olursa o zaman bol vaktim olacak. Ayy bir hafta sonu sözleşelim ben yapayım siz de yemeğe gelin olmazmı :) Son yazını okuyunca yine düştü iki damla yaş..Miskintoşun tasması en sevdiği oyuncağın boynunda o da vitrinde duruyor. Her şey virüslüdür diye attık ama onlara kıyamadık virüslü falan bizimle kalsın istedik. Kaybınız çok taze biraz daha acıyı sindirmek için zaman lazım sonra kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacaksınız... Corona konusunda çok endişelenme Miço için daha çok bağışıklığını yüksek tutmaya sağlıklı beslemeye odaklan bence ki sen zaten bu konuda her tür mamayı vitamini deniyorsun. Aşılarda gecikmen de daha iyi olmuş bence zaten evden çıkmıyor kedicik, bir de o üst üste yaptırdığımız aşılar da bağışıklığıyla oynuyor gibi geliyor bana. Miço' nun tatlı huylu bir kedi olmasına çok sevindim, zaten çok güzel bakıyordu belliydi böyle canayakın bir tip olacağı, muhabbetiniz bol olsun :)) sevgiler

      Sil
  2. Aaaaa şimdi gördüm cevabı çok özür dilerim, hatta minik kedinin haberini de şimdi gördüm çok sevindim:):) Geçen gün Happy'nin gömüldüğü bahçeye gittim, üzerine diktiğimiz ağaç hala minik ama sağlıklı, dallarına astığımız oyuncak da duruyor, bi tuhaf...

    Tabii zevkle gelirim yemeğe,bize de bekleriz miço bey ellerinizden öper, aklım yeni kedili yazılarda kaldı onlara dönüyorum bakıyım neler oluyor:) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Happy diyince, miskin diyince benim cesmeler aciliyor...kiyamam o oyuncaga ben...o agac buyusun, dallarina baska happycikler tirmansin insallah

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Sayfalar