DENEDİĞİM ÜRÜNLER

15 Mayıs 2016 Pazar

Günde 1 Öğün Yaş Mama

Merhaba,

Bu sıralar işlerim çok yoğun pek fazla bloğa yazı hazırlamak için vakit ayıramıyorum çünkü akşam zar zor eve geldikten sonra ancak betiyi oynatıyorum ve yorgunluktan resmen sızıveriyorum. Önümdeki yarım saat içerisinde bu yazıyı tamamladıktan sonra tekrar Betişle bir akşam maçı yapıp Pazartesi için hazırlanmaya başlayacağım. ;) Perşembenin tatil olması beni acayip motive ediyor şu anda.

Bu yazımda mamalardan bahsedeceğim. Betty 'ye kuru mama olarak Royal Canin Baby Cat 34 ile başlangıç yaptık ama sonra veterinerimizin önerisiyle Orijen Cat&Kitten aldık ve ikisini karıştırarak veriyoruz. Bir sonraki mamasını farklı bir mama almayı düşünüyorum çünkü Orijen hakkında da olumlu olduğu kadar olumsuz yorumlarda dönüyor. En iyisi her şeyden azar azar. Sizin bu konuda yorumlarınız varsa öğrenmeyi çok isterim, yada önereceğiniz bir marka.

Yaş mama konusunda ise Hills'in tavuklusu ile başlangıç yaptık , yiyor ama hep tabakta bırakıyordu .Zaten içeriğinde mısır unu var ve bu pek içime sinmedi artık almıyorum. Shiny Cat'in Tuna'lı olan konservesine bayılıyor.  Onu çeyrekler halinde veriyorum. Eve geldiğimde biraz oynattıktan ve karnını acıktırdıktan sonra ilk çeyrek, açtığım konserveyi hemen buzdolabına koyuyorum. Akşam yatmadan bir süre önce konserveyi dolaptan çıkarıyorum. Bu noktada eğer acelem varsa  soğuk mamayı tabağına koyup tabağını sıcak su dolu bir kaba  yerleştiriyorumki mama hızlıca oda sıcaklığına gelsin. Eğer vaktim varsa bir 30 dk içinde oda sıcaklığına geliyor zaten. (Yaş mamalar asla dolaptan çıktığı gibi soğuk verilmemeli, minimum oda sıcaklığında verilmelidir). Kediler içgüdüsel olarak yemeklerini ılık yemeyi daha çok seviyorlarmış. Sonuçta doğada olsa avlanır avlanmaz sıcak sıcak fareleri götürüyorlar :)) Geri kalan yarım konserveyi yine dolaba koyuyorum. Kalan iki çeyreğide ertesi gün veriyorum. Sürekli aynı konserveyi vermemeye çeşitlemeye çalışıyorum ki sıkılmasın. Sonuçta kendimizden pay biçersek her gün aynı menü bize nasıl cazip gelmez ve heyecanlandırmazsa bu onlarda için de geçerli diye düşünüyorum.

Muhtemelen yetişkinliğe geçtikçe çeyrek olarak verdiğim porsiyonlar yarıma dönüşecektir. Şu anda yavru ve miğdesi küçük zaten bir oturuşta yiyebileceği miktar belli. Çeyrek çeyrek vermemin bir diğer sebebi mamayı yiyemezse mamanın bozulacak olması ve 30 dakikadan fazla bekleyen mamaların zararlı bakteri yuvasına dönüşmeleri. Bu sebeple hemen bir solukta yiyebileceği mamayı vermek ve kalanı hiç bekletmeden buzdolabına koymak önemli.

Buzdolabına koyarken kokusu çıkmasın diye konserveyi  öyle ağzı yarı açık koymuyorum, hemen bir buzdolabı poşeti içerisine yerleştirip poşetin ağzını sıkıca büküyorum.Yoksa buzdolanın içi leş gibi kokar.

Geçtiğimiz günlerde hepsiburada.com 'da pet ürünelerine kargo bedavaydı. Kaçırırmıyım hiç, sanicat kumlar en ucuz orada olduğu için hemen sepete iki torba kum attım, sonra Petstages'in hep almak istediğim muzu vardı onu aldım, geri kalan alışverişim ise yaş mama oldu.

Sitede bulunan tüm markaların içeriklerini  ve fiyatlarını inceledim ve bence en uygununun Shiny Cat olduğuna karar verdim. Tüm çeşitlerinden attım sepete. Bir kere  diğerlerinden oldukçada ucuzdu. Bu durum bana acaba son kullanım tarihleri mi yaklaştı diye düşündürttü ama ona da gelince bakacağız artık.Yanlış hatırlamıyorsam 2.75 TL gibi bir fiyatı vardı.

Daha kalitesiz olan pek çok mama 5 TL civarındaydı.Kalitesiz demeyeyim ama içerisinde neredeyse %4 oranında tavşan var ama ambalajında tavşanlı mama yazıyor. Shinycat'te ise %47 ton balığı yazıyor. Arada on kat fark var. Tabi elbette kimbilir hangi kısımları var o %47 içerisinde ama işte artık görece en iyisini seçmeye çalışıyorum



Hemen Shiny Cat'i ve diğerlerini beraber inceleyelim isterseniz.Bu kısım şimdilik bir başlangıç vakit buldukça aşağısını düzenleyeceğim ve daha anlaşılır hale getireceğim.



İçerik : Balık ve balık yan ürünleri (ton balığı %47) ,tahıllar,bitkisel ve hayvansal yağlar,mineraller,sebze türevleri
Analiz değerleri: Ham Protein %13,5, Ham Yağ %1,5, Ham Lif  %1.00, Ham Kül %2,0, Nem % 83.00, kalsiyum 0,18 %, fosfor 0,15 %

%13.5'lik protein kaynağının %47'lik ton balığından gelmesi benim için iyi görünüyor.

Bir de diğer mamalarınkini inceleyelim.





İçindekiler:Tavuk, Domuz, Somon, Bezelye proteini konsantresi, Manyok Nişastası, Mısır Nişastası, Kurutulmuş tüm yumurta

Analiz Değerleri: Nem: %79,0 Ham Protein: % 9,3 Yağ: % 5,4 Ham Lif: %0,6 Ham Kül: %1,7 Kalsiyum %0,27 Fosfor %0,24 Sodyum %0,10 Magnezyum %0,03 kg başına: Vit E 130mg, Vit C 20mg, Beta Karoten 0,35mg

Benim burada tek hoşuma gitmeyen mısır kısmı onun dışında bu mamanında içeriği dengeli gözüküyor ama protein oranı 3'te 1 daha az Shiny Cat 'e göre.





İçindekiler : Et ve hayvansal türevleri, tahıllar, bitkisel protein ekstratları, bitkisel orjinli türevler, süt ve süt türevleri, bitkisel ve hayvansal yağlar, mineraller, maya. 

Analiz Değerleri :Ham protein % 12,0, ham yağ % 4,00, ham lif % 0,60, ham kül % 1,50, vitamin A 20.700 IU, vitamin D3 270 IU, vitamin E 108 mg, bakır 5,5 mg.


İçindekiler:Tavuk göğsü, Peynir, pirinç, Su
Analiz:Protein %12, Yağ %2, Kül %2, Seluloz%1,5, Nem %83

Britcare' de içerik olarak temiz olduğunu düşündüğüm ve aldığım mamalardan ancak shiny cat'e göre o gün baktığımda pahalı olduğu için almadım .

Diğer markaları da ilave ederek yazıma devam edeceğim buna ilk kısım diyelim.
Tekrar görüşmek üzere...









2 yorum:

  1. merhaba,

    geçen sene ilk kedimi sahiplenmeden önce blogunuza denk gelmiş ve kısa sürede tüm yazılarınızı okumuştum. miskin'in hikayesinden ve ölümünden çok etkilendim. Bugün aylar sonra tekrar bloga bakayım dedim ve beti'yi gördüm. sizin adınıza gerçekten çok sevindim... umarım beti'yle uzuun mutlu yıllarınız olur. bu arada ben de o kediciği sahiplendim: kedimochi:) betinin daha çok fotosunu paylasın lütfen :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)) sizinde kedimochiyle sağlıklı yıllarınız olur umarım,bizim talihsiz bir öykümüz oldu ama umarım bu sefer uzun yıllar ayrılmayız. Sokaktan can sahiplenen kişi sayısı her geçen gün artıyor bence, aynen devam :)

      Sil

Popüler Yayınlar

Sayfalar