DENEDİĞİM ÜRÜNLER

2 Mayıs 2016 Pazartesi

Kedi Beti


Merhaba,

Bir süredir yazamadım çünkü evimizin en yeni üyesi ile meşgul oluyordum. Şimdilik adına kesin karar veremedik ama kendisine Betty- Beti olarak sesleniyoruz. Annesinin ismi Batman. Siyah maskesi olduğu ve başta erkek olduğunu sandıkları için bu adı vermişler. Bizimki de anasının gri versiyonu, orjinal adı Fantom arada öyle de seslenmeye devam ediyoruz ama annesinin isminden yola çıkarak söylemesi daha kolay olsun diye Beti diyoruz. Hatta ruh haline göre çirkin beti, rambo beti, çılgın betiş olarak çeşitleniyor bu isimler :D

Her yavru kedi gibi zıp zıp hiç yerinde durmuyor. Hatta biraz fazla enerji dolu, koşarken çok fazla çarpıyor etrafa,  yükseklerden atlıyor, benim içim gidiyor bir yerini kıracak diye çok korkuyorum.Tüm ısrarlarıma rağmen eşimi kardeşini de almak konusunda ikna edemedim. Belki biraz büyüyünce ikna olur diye umutlanıyorum artık. Ama Beti yalnızda olsada oyalanabilen bir kedi, kendi kendine oyun yaratmada çok başarılı. Hiç etrafı tırmalaması falan olmadı. Tek sorun laptoplara rahat vermemesi, iki yazı yazmak mümkün değil hemen üstüne zıplıyor ve hiç çekilden durdan anlamıyor :)

Betinin annesi ve babasında herhangi bir rahatsızlık olmadığı ve evde doğmuş olması sebebi ile Beti'ye hemen test yaptırmadım. Ama bu aşamada sanki corona virüsü taşıyormuş gibi beslenme planını ona göre şekillendirmeye karar verdim. Bu sebeple veterinerimizden bağışıklık sistemine yönelik kullanacağımız takviye gıdalar konusunda bilgi aldım. Bu takviye gıdaların fiyatları oldukça yüksekmiş ama sonradan hasta olacağına, keşke elimden geleni yapsaydım diyeceğime şimdiden bu harcamalara bütçe ayırmaya karar verdim. En azından büyüme döneminde ve şu kısırlaştırılma dönemi geçene kadar bu konuda maddi limitleri zorlayacağım.

Geçen hafta birinci karma aşısını oldu, iki hafta sonra ikinci dozu olacak, aynı zamanda kan testi de yaptırmayı planlıyorum. Herhangi bir anormallik var mı bir görmekte fayda var. Biraz canını yakacak bir işlem ama bir rahatsızlığı varsa erkenden tespit etmek sanırım bu aşamada daha önemli .Sakınan göze çöp batar bu sebeple ben de çok abartıp üstüne düşmek istemiyorum aslında. Ama nadirde olsa hapşırıyor mesela ve bu beni biraz korkutuyor ve düşündürüyor bağışıklığı ile ilgili. Veterinerimiz alerjik de olabilir dedi bakalım önümüzdeki günlerde umarım sebebini çözeriz.

Yakında farklı konularda yeni yazılar ile burada olacağım, tekrar görüşünceye dek hoşçakalın






8 yorum:

  1. İyi akşamlar :) Bende fib hastalığından bebeğimi kaybettim sizi de bununla alakalı araştırma yaparken buldum.ortalama 20 gün oldu kedimi kaybedeli şimdi onsuz durmak cok zor oluyor bu yüzden tekrar iran kedisi sahiplenicez 3 aylım hasta olmasından korkuyorum sizce ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :), fikrimi sorduğunuz için söylüyorum tabiki siz bilirsiniz ama bence yeni bir kedi sahiplenmeden 6-7 ay bekleyin derim. Virüsün öyle kolay ölmediğini mobilyaların içerisinde uzun süre canlı kaldığını biliyoruz. Bu konuda benim veterinerimin önerisi bu yönde olmuştu. Sonuçta aynı süreçleri tekrar yaşamak istemezsiniz diye tahmin ediyorum, biliyorum çok zor oluyor yokluklarına alışmak insan sürekli arıyor ama ya virüs geçerse şüphesi duymak daha kötü değil mi ?Bizim bile bir sene oldu ama ben hala canlı kalmış olabilir mi virüsler acaba diye evham yapıyorum. Biraz zaman geçmesi sizin de kaybınızı sindirmeniz açısından iyi olabilir. İnanın yeni bir kedi almak elbette insanı oyalayan bir şey, yeni bir heyecan ama kaybettiğiniz kedinizin yerini doldurmayacak, onu yine özleyeceksiniz. Ben naçizane fikrimi paylaştım, kendiniz için en doğru kararı yine siz bilebilirsiniz...

      Sil
  2. Hoşgelmiş güzel Beti :) Çok tatlı görünüyor. Uzun, sağlıklı bir ömrü olsun. Benim tavsiyem, çok titizlenmemen yönünde olacak. Yaşadıklarını burdan takip ettiğim kadarıyla biliyorum ama senin de dediğin gibi sakınan göze çöp batarmış. Bilmiyorum belki ben veterinerlere olan güvenimi kaybettiğimden böyle düşünüyorum. Para ya da deneyim kazanmak uğruna, denek gibi testler yaptıran veterinerler var maalesef. Beti'yi ve seni takipteyim, yeni yazılarını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bende çok üstüne düşmek istemiyorum, yalnızca takviye gıdalar ile önlem alıcam eğer olacağı var ise oluyor malesef. Beti biraz dediğim dedik, çaldığım düdük bir kedi olacak sanırım daha yavru ama şimdiden bir inatlaşmalar, bir adam sendecilik, misafirlere kıhlamalar falan işimiz var bu kedişle =))

      Sil
  3. Merhaba betiii hoşgeldin:) ben de miço'ya tahlil yaptırmadım diye takviye neler verip önlem alabilirim diye düşünüyordum tam...
    Misafire kıhlayan kedi candır;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbulduuk!! :)) bu takviye konusunda bir yazi yazicam. Ben basimiza gelen olay sebebiyle biraz fazla ! yatirim yaptim ama daha uygun fiyatli besin takviyeleri de varmis. Hatta en kolay yapabileceginiz seylerden biri haftada biraz yogurt vermek olabilir. Yanlis bir sey yazmamak icin biraz arastirma yapip oyle yayinlayacagim. Tahlillerini kisirlastirmadan once yaptirayim diye dusundum, en kritik zaman o zaman. Mico neler yapiyor buyuyor mu? tam bir minyatur arslancikti en son gordugumde. Bizimki kiz oldugu icin sanirim miskin gibi boy atmiyor ama semiriyor ufak ufak :))

      Sil
  4. Yeni pisik hoş gelmiş:)
    Çok da tatlı bir şeymiş. İnşallah uzun ömürlü sağlıklı bir hayat sürer mutlu mesut yaşarsınız.
    Bebek kedi ile hayat çok hızlı geçiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun, valla sonradan düşündüm de neden bebek kedi aldık acaba dedim, hazır büyümüş kısırlaşmış bir kedi alsaydık. Bir kedi hiç kolay büyütülmüyor :) Oğlunuz nasıl oldu, hep içimden geçirirken iyi düşünmeye çalışıyorum..

      Sil

Popüler Yayınlar

Sayfalar