DENEDİĞİM ÜRÜNLER

4 Ekim 2016 Salı

Kedi İnterferonu Nerede Bulabilirim?


Merhaba Arkadaşlar,

Bana yorumlarda en çok sorulan sorulardan birisi fip ve fiv tedavisinde kullanılması önerilen ( sulandırılmış hali şurup gibi bağışıklığı düşük kedilerde de kullanılabiliyor) tam adı "Virbagen Omega" olan Virbac marka ilacın nereden temin edilebileceği.

Bu ilaç özellikle FIV için kullanılıyor ama bir umut FIP hastaları için de kullanılması öneriliyor ve oldukça pahalı bir ilaç.

İnsan için üretilen interferonlar daha ucuz ancak kedilerin tedavisinde kullanılması önerilmiyor. İlaç pahalı olmasının yanı sıra Türkiye'de öyle kolay bulunmuyor. Biz Almanya'daki bir tanıdığımız aracılığı ile zar zor bulmuştuk.

Bu yazımı da Türkiye'de interferonlar hangi veterinlerde bulunuyor bu bilgiye herkesin ulaşabilmesi için yazıyorum. Biz kendi tedavimizde virbageni Bakırköy Veterine Kliniği Ece Paylan'dan temin etmiştik. Yazılan yorumlardan gördüğüm kadarı ile biz kullandığımız dönemde virbagen getirmekte sıkıntı yaşıyorken şu anda kolaylıkla getirtebiliyorlar.( Bu ilaçların soğuk zincir ile taşınması gerekiyor)

Bu satırları okumakta olan ve daha önce virbagen kullanmış olan okurlardan ricam virbageni nerede bulduklarını yorum kutucuğuna bırakmaları. Böylece Türkiye'nin her yerinde bu ilaca insanlar nasıl ulaşabilir buraya yolları düşerse görebilsinler. Hasta kediler için erken tedavi ve ilaca düzenli ulaşım çok önemli.

1. Bakırköy Veteriner Kliniği- Ece Paylan - İSTANBUL
2. Yeşilköy Beyaz Pati Veteriner Kliniği - İSTANBUL
3.
4.


Sevgiler,

13 yorum:

  1. Yeşilköy Beyaz Pati Veteriner Kliniğinde de bu ilaçtan olduğunu öğrendim. Başlığı açtığınız ve bilgi verdiğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İletişim bilgisi mevcut mu sizde?didim de yaşıyorum ve ciddi fip salgını söz konusu onlarca kedi telef oldu birkaç gün içinde..

      Sil
  2. Fiyatı ne kadar bu ilacın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi internetten baktım 2 şişesi 150 EUr gibi gözüküyor, :(

      Sil
  3. Merhaba,
    Bloğunuza işyerimde baktığım bir kedinin FIP'e yakalanması sebebiyle araştırma yaparken denk geldim ve sayenizde Virbagen Omegayı Bakırköy veteriner kliniğinde buldum. Bu yazıyı paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Kedimizin iyileştiğini bilmek sizi de mutlu edecektir diye düşünerek yazma ihtiyacı duydum☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mary, gerçekten yorumunuz beni öyle mutlu etti ki çok teşekkür ederim paylaştığınız için. Umarım kedinizin sağlıklı uzun ömürleri olur, o kötü illet uzak olsun..

      Sil
  4. Bakırköy Veteriner Kliniği'nde şu an yokmuş, yurtdışına çıktıkça getiriyorlarmış, 160 Euro fiyat verdi.

    Beyaz Pati Veteriner Kliniği de 2400 lira fiyat verdi.

    Birinde galiba 1, diğerinde 2 şişesi içindi. Kâr elde ediyorlar yani.

    YanıtlaSil
  5. Levent'teki Ada Veteriner'de de bulunuyor.

    YanıtlaSil
  6. Herkese Merhaba,
    Virbagen Omega bulunması zor bir ilaç. Doktorumuzun tavsiyesi üzerine başlama kararı aldık. Interferon tedavisi uygulamak istedi ve Virbagen'i bulmamın iyi olacağını fakat zor da olacağını eğer olmazsa Feliferon isimli muadille devam etmemi söylediler. Fakat Virbagen alanında en başarılı ve etkili olanı. Ben ilacın ilk flakonunu Beylikdüzü Vetcorner dan buldum ve 700TL ye aldım. Ardından tek flakon yeterli olmadı çünkü kedinizin kilosuna göre kullanılıyor ve benim kedim 3 kg 300 gr olduğundan tek flakon yeterli gelmedi. Beş günlük bşr tedavi olduğundan tekrar temin etmem gerekti ve asıl zorluk o zaman başladı. Şu an İstanbul’da çoğu veterinerde yok bu ilaç. Elinde olan 2 klinik bulabildim onlarda durumdan faydalanmak için 1200-1400 TL gibi rakamlar istediker. Büyük bir mücadele sonucu ilacı 800TL ye düşürttüm ve aldım. Bu ilacı bulma konusunda en önemli şey zaman. Şayet vaktiniz varsa yurtdışından almanızı öneririm. İlaç alman menşei fakat araştırmalarım sonucu Kıbrıs-Lefkoşa da bulunan PetZone’nun resmi tedarik deposu olduğunu öğrendim. İlaç 5 flakonluk kutu olarak satılıyor ve fiyatı bugün itibariyle 3600TL yani tek flakonu 720 TL ye almış oluyorsunuz. Zaten ilaç kullanımı 3 kür. Yani ilk uygulamadan sonra 14. Gün ve 60. Günde tekrar 5 günlük tedavi uygulanması gerekiyor. O nedenle kıbrıstan alabiliyorsanız en mantıklısı olur. İlacı türkiyede bulmak kesinlikle şans meselesi ve yıpratıcı bir süreç. Ben tedavi durumumuza göre ve şartlarım elverdiğince ilacı tedaeik edeceğim ve aldığım fiyata faturası ile ihtiyacı olanlara vereceğim. Fiyatlar euroya endeksli ve ihtiyacınız olduğunda büyük bir sömürü aracı. Bu gibi durumlarda vicdandan yoksun tek derdi para kazanmak olan bazı veteriner hekimlerin eline düşmeyelim. Sonuçta kedilerimizin canı bize emanet ve bizim için bu duygusal bir durum. Diğer taraftan bakınca herkes kazandığı paraya bakıyor. İlerleyen günlerde gerekli bilgiyi bu sayfadan paylaşıyor olacağım. Herkese sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Bu ilacı nerde bulabiliriz acil yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Sayfalar