DENEDİĞİM ÜRÜNLER

21 Şubat 2017 Salı

Ne Bulsa Yutan Kediler

Merhaba,

Bugün biraz Beti'nin atlattığı badirelerden bahsedeyim dedim, pek çok şey başımıza geldi burada hiç bahsetmedim ama bu olay ufak bir giriş olsun.

Miskin'in aksine Beti ufak ıvır zıvır ne bulsa yutmaya meyilli bir kedi. Örneğin minik pamuk parçası, küçük kağıt parçası, minik plastik parçalar, ip, kurdele, saç tokası aklınıza ne gelirse. Biz de bu durumu farkettiğimizden beri ekstra dikkatli olmaya çalışıyoruz ama tehlike hiç beklemediğimiz yerden geldi.


İnternette ve kedi sahipleri arasında popüler olan yukarıdaki oyuncağı mutlaka görmüşsünüzdür, hatta belki sizde de bir tane vardır. Ben de büyük umutlarla arada oynar stresini atar diye Aliexpress'ten sipariş etmiştim, hemen hemen 2 hafta sonra kargom geldi. O gün akşam heyecanla oyuncağı kurduk ve oynamaya başladı. Genel anlamda bence çok başarılı ve kedileri çoook uzun süre oyalamayı başaran bir oyuncak, bu açıdan benden tam not aldı. Pil dayanımı fena değil, farklı oynatma modları olması güzel. Bu oyuncağı kesinlikle öneririm amaaa kedinizin yabancı cisim yutma alışkanlığı yoksa!
Çünkü bizim cingöz bir hafta kadar güzel güzel oynadıktan sonra bir akşam farkettikti oyuncağın ucundaki kırmızı silikon kısmın neredeyse tamamı ortada yok!!


Biz tabi yutmuş olabileceğine inanmak istemedik. Mutlaka koparmıştır bir yerlere sokmuştur veya biz farketmeden süpürmüşüzdür dedik bir süre sonra unuttuk. Yaklaşık 1 hafta sonraydı. İlk defa dedimki hayvancağıza sürekli konserve veriyoruz. Bir kerecikte evde bir şey yapayım. Biraz tavuk, kabak, havuç haşladım bulamaç yaptım ve verdim. Bizimki tabi şapır şupur yedi hepsini bizde kendimiz yemeye oturduk. Odasına tabağını geri almak üzere gittiğimde bir de ne göreyim odanın ortasına kusmuş, kusmuğun ortasında kırmızı bir şey. Hemen dank etti tabi, ya benim yaptığım yemek garip geldi miğdesi kabul etmedi, belki çok yedi miğdedeki oyuncak yerinden oynadı ama bir sebepten yuttuğu oyuncak çıktı.

Sevinsek mi üzülsek mi bilemedik, sonuçta kusup çıkarması güzel bir şey. Ama bir sorun var, hayvancık yediklerini kusmaya devam ediyor! Hemen veterinere gittik tabi. Röntgen çekimleri oldu ama herhangi bir  cisim gözükmedi. Sindirim yolunu kontrol etmek için bir sıvı içirdiler ve sıvının ilerlemesini görmek için saatte bir röntgeni çekilmeye devam etti. Yaklaşık 6 saat gibi zorlu bir sürecin sonunda sıvının ilerlediği belli oldu ve sindirimi hızlandıran bir ilaç ile eve yollandık. İlacı eğer plastik parça hala duruyorsa sindirim yolu ile rahat çıksın diye verdiler,  ishale sebep oluyor.(Dupholac)

Çok çok az yemek miktarı ile beslemeye başladık, mesela 3-4 adet kuru mama, yarım saat sonra 3-4 adet daha diye ufak ufak porsiyonlarla beslemeye devam ettik. Sonra kusmasının durduğunu görünce yine kontrollü olarak artırdık ve 2-3 gün sonra normale döndük. Kusmasının sebebi ilk kusmadan kaynaklı tahriş veya miğdesinin tam düzene girememiş olması olabilirmiş bu sebeple kediler kustuktan sonra mümkünse bir süre mama vermemek ve yeniden yemek vereceğiniz zaman az miktarlarda vermeye başlayıp zamanla miktarı artırmak gerekiyormuş.

Sonuç olarak bu oyuncak bize hem maddi hem manevi pahalıya patlamış oldu :) Siz siz olun kediniz benimki gibi her bulduğunu yutmaya meraklıysa, bir şeyleri kemirmeyi çok seviyorsa ya gözetiminiz altında oynamasına izin verin yada hiç almayın.

Bu arada öğrenmiş olduk ki kediler yuttukları cisimleri 1 hafta kadar sindirmeden miğdelerinde tutabiliyorlarmış. Bir de aman metal cisimlere dikkat. Plastik veya ip neyse hepsi tehlikeli ama metali kesici, sivri cisimler yutan kedicikler ekstra tehlike altında çünkü miğdeleri bağırsakları çok ciddi zarar görebilir. Bu tarz bir cismi yutmasından şüphe duysanız dahi hiç vakit kaybetmeden veterinere götürmek lazım. bir de tabi veterinerimizin söylediği olaki poposundan bir şeyler çıkarsa ip, vs benzeri sakın siz çıkarmaya çalışmayın çünkü içerde bir yerlerde düğüm olmuş olabilir ve çekerek çıkarılırsa yine iç organlarına zarar verebilirmiş.

Sevgiler
M

instagram: kedi_beti
youtube: Kedi Beti








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Sayfalar