DENEDİĞİM ÜRÜNLER

18 Nisan 2015 Cumartesi

Muhtemel FIP'te Üçüncü Gün

Merhaba,

Bugün hastalığı keşfedeli üç gün oluyor. Aslında içimden yazmak gelmiyor artık ama aynı durumda olabilecek bizim gibi umutsuzca çare arayan kişilere ileride belki bir faydası olur bu bilgilerin.Bu sebeple biz neler yaşıyoruz ve öğreniyoruz ayrıntısıyla anlatmaya çalışacağım.Şimdi yazmazsam bir daha hiç yazmam.

Dün Corona testi sonuçları geldi. Malesef pozitif. Bu bizi bir adım daha  FIP'e yaklaştırdı.

Bu hastalıkta belirtileri yakalamak ve erken teşhis çok önemli. Ama çok sinsi ilerleyen bir hastalık ve neredeyse son aşamalara kadar hiç belirti göstermiyor. Bir de tabi çok çeşidi var. Corona nereye yerleşirse orada gelişiyor. Mesela beyne yerleşseydi epilepsi belirtileri olacaktı. Bizimkinde solunum sisteminde yerleşmiş, bizim hissetiğimiz belirtiler nefes darlığı ve buna bağlı durgunluk oldu. Sindirim sistemine yerleşmiş olsaydı eğer bağırsaklarına yerleşecek ve ishale sebep olacaktı.

Mesela Miskin ishal olmadı hiç. FIP belirtilerine bakarsanız ishalde geçiyor, geçmesinin sebebi ise işte bu yerleşim yerinin farklı olması.Veteriner ile konuştuğumuzda virüsün kendi içinde de çeşit gösterdiğini söyledi. Ve hatta bizimkinin değerinin yüksek olduğunu buda virüsün daha güçlü olduğunu gösteriyormuş. Her şey bize karşı duruyor sanki...

Biz nasıl anladık. Son bir iki gündür oyun oynamak istemiyor çoğunlukla uzanıyordu. Son gün ise nefesinde ciddi bir hızlanma farkettik. Onun dışında burun akıntısı vs olmadı.
Röntgeni çekildikten sonra farkettik ki ciğerlerinin içi su ile dolmuş akciğerine yer kalmamış yavrumun. Dün testin sonucu pozitif gelince sıvı çekimi yapıldı. Neredeyse bir bardak yeşil bulanık bir sıvı çıktı. Biz sarı bekliyorduk, yeşil çıkmasının sebebi birde enfeksiyon oluşmuş olmasıymış.
Hemen sıvı tahlil edilmek üzere laboratuvara gönderildi ama araya hafta sonu girdiği için pazartesi sıvı tahlili elimizde olacak. Bir gol daha.

Veterinerimizin görüşü kesin FIP olduğu yönünde ve tedaviyide buna göre başlattık. Ancak tahlil sonuçlarını yine de bekliyoruz. Geç kalmamak adına başladık tedaviye çünkü zaman altın değerinde. Virbagen Omega isimli bir interferon varmış. Avrupa'da bulunuyormuş. Malesef ruhsat fiyatları yüksek olmasından ötürü Türkiye'ye ithal eden kimse yok bu ilacı. İlaç zaten pahalı bir ilaç, ruhsat , getirme masrafı derken buraya daha da pahalıye gelmiş olacak.Bu sebeple kimse kalkışmıyor. Yasak yollardan bavul içerisinde Türkiye'ye sokulabiliyor. Bizim şansımıza veterinerimizde gerekli doz bulunuyor şimdilik. Devamı için araştırmaya girdik, bir tanıdığımız belki yardımcı olacak Almanya'dan, şu anda irtibat halindeyiz,raporlarımızı oradaki veterinere göndereceğiz.

Yani anlayacağınız ilaç temini çok zor ve tedavide oldukça pahalı. Belki bir çok iyileşebilecek fip hastası kedi bu sebeple ölüme mahkum oluyor. Veterinerimizin anlattığına göre Avrupa'da corona rastlanılan kedi barınaklarda doğrudan uyutuluyormuş. Bakın fip li demiyorum. Fip'e dönüşmeden önceki kedilerin %50 sinde olan ve yüksek bulaşıcılığı olan coronadan bahsediyorum. Bu sebeple Avrupa'da bizdeki kadar yaygın değilmiş. Ancak burada kediler sokakta gezdikleri için birbirlerine çok çabuk bu virüsü geçiriyorlar ve İstanbul'da sokakta yaşayan belki her kedide bu virüsten var.
Bunun önüne nasıl geçilir bilemiyorum ama uyutmak bana çok insafsızca geliyor.Yani bu corona virüsü aslında siz tüm kedi sahiplerini yakından ilgilendiriyor ve kedi toplumunun ciddi bir sorunu.
Çünkü virüs arttıkça ve yayıldıkça fipe çevirme oranıda artıyor. İnsanlar için SARS virüsü gibi birşey işte.

Bugün içerisinde miskinin tüm sonuçlarını tahlil bilgilerini buradan yayınlayacağım,

Bu arada interferon tedavisinin yanı sıra damardan vitamin takviyesi ve lyzin veriliyor.

Hala bir şüphe,bir umut var içimizde veterinerimizin görüşü FIP olduğu yönünde olsada. Pazartesi sıvının da tahlil edilmesi ile neredeyse kesin olacak her şey.

Kalbim ruhum Miskin'le. Savaş oğlum, nolur sende o düşük istatikler içerisine gir. Sende kurtul. Belki senin kurtuluşun başkaları için de umut olur. Şans az da olsa kurtuluşun canlı örneği olursun.

Moralimi yüksek tutmaya özellikle Miskin'i görmeye gittiğimde onunlagüzel bir ses tonunda konuşmaya ve moral vermeye çalışıyorum. Çok zor gözyaşlarını tutmak ama yapmak zorundayım.

Bu arada yorumları ile desteklerini esirgemeyen bizleri merak eden herkese,
Ziyaretimize gelen, tedavi için çırpınan Miskin'in manevi kardeşi Mia'nın sahibi altın kalpli Pati Günlüğüne,
Hiç tanışamasakta yanımızda olan desteğini esirgemeyen, desktek olan Zen Pet Otel sahibesi Rüya Hanıma,
Bloğumu hiç bilmeyen,yanımda olup yardımlarını desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma
Bize en iyi tedaviyi sağlamaya çalışan Veterinerimiz Ece Paylan'a ve Başak Hanım'a ,

çok teşekkür ederim , iyiki varsınız...





171 yorum:

  1. Çok üzüldüm :( Durumu nasıl şu an?

    YanıtlaSil
  2. çok üzgünüm, diyecek bir şey yok ...sarılıyorum ikinize de

    YanıtlaSil
  3. Miskin hala yaşıyor, yazacak anlatacak öyle çok şey varki ama içimden gelmiyor çünkü ağlamadan duramıyorum yazarken. Koskoca türkiyede bir allahın kulu bu hastalıkla ilgili detaylı iki kelam etmemiş, bu sebeple bu hafta sonu bir şeyler yazacağım tedaviyle ve yapılabileceklerle ilgili şeyleri. Yirmi günün sonunda veterinerden çıkardık ve eve getirdik, bir şekilde sıvı akışını durdurduk ama bu defa gözlerde kanama ve bozulmalar başladı ve yine iştahsızlık ve yemek yememe devam ediyor. Miskin nasıl diyor herkes ama ne acıki miskin yaşıyor mu yoksa ölüyormu bilmiyorum verecek bir cevabım yok buna ...en azından diyorum düzgün bir veda ediyoruz , onu ne kadar çok sevdiğimi söyleyebiliyorum, öpüyorum seviyorum, akşamları kucağımda yatıyor geceleri koyun koyuna uyuyabiliyorum. Böyle yavaş veda etmeyede yürek dayanmıyor ama anidende çekip gidebilirdi diyorum. Şimdi en azından elimizden geleni yapıyoruz, çaresiz bir hastalık için mucize kovalıyoruz avunmaya çalışıyoruz ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Çok çok geçmiş olsun Miskin'e. Şu anda benim Alaca da bu virüsle savaşıyor. Virbagen Omega isimli ilaçtan bende buldum ve 10 iğnesini yaptırdım. Fakat 25 Eylül 2016 da son 5 iğnesini olması gerekiyor fakat elimde ilaç kalmadı. Bu ilaçtan 2 li nereden bulabilirim, internetten sipariş vermek istemiyorum, çünkü gümrükte takılırsa ilaç bozulabilir. Bildiğiniz bir yer varsa ne olur söylermisiniz.

      Sil
    2. Merhaba üzerinden bir ay geçmiş ama çok üzüldüm gerçekten benim Çikomda aynı durumda şuan burada yapılan iğnelere cevap vermiyor günden güne eriyor çikom:( Virbagen Omega ilacını bulabildiniz mi? Bizede acil gerekiyor nasıl temin ettiniz?

      Sil
    3. Merhana öncelikle çok geçmiş olsun şuanda aynı süreci bende kedim Çiko ile yaşıyorum ve gerçekten acımı anlatamam bile tahmin edersiniz ki.. Miskine çokkk üzüldüm umarım Alacaiyidir.. 1 ay önce ilacı arıyormuşsunuz bulabildiniz mi nereden temin ettiniz bizede çok acil lazım..

      Sil
    4. merhaba , virbagen omegayı bulduğum yeri yeni bir post olarakta yazdım, bakırköy veteriner kliniği ece paylan , siz bu arada başka yerde bulduysanız bulduğunuz yerin adresini yorum olarak bırakırsanız başkaları ile paylaşmış oluruz

      Sil
    5. Merhaba, benim Alaca çok zayıfladı ama hala yaşamaya çalışıyor. Tüm virbagen omega iğneleri yapıldı, hatta bünyesini güçlendirecek imuneks ilaçtan her sabah 1 tane içiriyorum, iştahı olsun diye her sabah 1cc şurup da içiriyorum, fakat çok güçsüzleşti, dengesi çok bozuk, tuvalete bile zor gidiyor. İnşallah toparlar, yapılması gereken herşeyi yaptım, her akşam onu koynumda uyutuyorum. İlacı Kıbrıs'tan bulabilirsiniz Veteriner Elif tel 0392 225 81 01.
      Allahım tüm minik dostlarımıza acil şifalar versin inşallah.

      Sil
    6. bir kere bu pire damlasını yaptırırken bir kere değil milyon kere düşünün. kedinizi kaybetmek istiyorsanız yapınız derim. yok kedimin sağlığı benim için önemli diyorsanız kesinlikle yaptırmayın. çünkü bu damlalardaki zehir kedinin vücudunda birikiyor zamanla ölümcül virüs dediğimiz fip hastalığına dönüyor. tabii bu arada veterinere gide gele veterinerlerin cepleri şişiyor kedi ne yaparsanız yapın öbür tarafı boyluyor. ben birer tane olmak üzere yani öldüğünde yeniden yeni kedi alarak toplam 2 sene içinde 5 tane sokak kedisi aldım pire damlası yüzünden 2 sene içinde 5 şide öldü. bayerin en iyi etkilisi dedikleri pfizer marka damlaydı kullandığım. sonra bir çok yerde okudum bu pire damlası vücutta birikiyor , kedinin bağışıklık sistemini yıkıyor , kedi acı içinde ölüyor. nitekim öyle oldu. şimdi yani alalı 5 ay oldu yeni kedi aldım pire damlası yapmadım maşallah canavar gibi. yapsam oda gideceğinden adım gibi eminim. yapmanızı tavsiye etmem eğer illede yapacağım derseniz doğal bitkisel olanlardan tercih edin derim. kimyasal zehirden uzak durunuz derim. saygılarımla

      Sil
    7. Merhaba benim kedimde ayni hastaliga yakalandi.. Sizinle gorusmek isterim lutfen yardimci olun cok uzgunum

      Sil
    8. Merhaba bugun veterinerden geldik..nazlim fib olmus.karni sis oldugu icin goturmustuk...antibiyotik yapildi kortizon yapildi bagisiklik guclendirici ve vitamin igneleri yapildi...nazlim sadece halsiz...veterinerimiz bu hastalikla hep yasayabilir dedi...lutfen benide bilgilendirir misiniz

      Sil
  4. http://www.kedimveben.com/hopeforfip.htm burayı mutlaka görmüşsünüzdür ama bir kedi dışındakiler fip değilmiş kurtulmuş ya belki miskincik de öyledir siz de şu lynsime den alırsınız filan diye hatırlatayım dedim, bir de başka veteriner görüşü almak isterseniz greenpet mehdi bey'e de bir danışmak istersiniz belki, amacım kafanızı karıştırmak değil lütfen yanlış anlamayın hani "ya teşhis yanlışsa ya şöyleyse ya böyleyse" diye düşündüğümden...naçizane...

    YanıtlaSil
  5. aklıma her geleni paylaşıyorum kusura bakmayın: ankara kedi hastanesini hatırlatayım ve hep baktığım amerikalı veterinerin sayfasını da yazayım yine,
    http://www.2ndchance.info/fip.htm
    hepsini biliyosunuzdur ama aklımda kalmasın canım miskintoş

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim paylaşımlar için benimde hastalığı ilk duyduğumda okuduğum ilk kaynaklar onlar olmuştu. İlk etapta hastalığın boyutunu anlamak için gerçekten çok faydalı linkler. Ancak lyzine konusuna aman dikkat, fip öncesi için olabilir ancak aynı zaman arginini etkisiz kıldığı için fipli kedilere verilmemesi gerektiğini öğrendik. Kedinin fipli durumda arginini yüksek gıdalar hatta mümkünse çiğ etle beslenmesi öneriliyor. Burada mümkün olduğunca çok link paylaşmak, en azından şeş kaza bu sayfaya gelenlere yol göstermek açısından çok faydalı bende benimkileri çok yakında paylaşacağım. Acımı acınız gibi hisettiğiniz için ve yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkürler...Bizim durumumuzda nadir karşılaşılan bazı detaylar var, sıvının durması gibi ama süreç öyle belirsizki ya yine sıvı dolmaya başlarsa diye ödüm kopuyor. Ron Hines'in yazısı çok açıklayıcı ve gerçekçi olmakla beraber biraz cesaret kırıcı bir tarafı var :/ .Size önerim mutlaka catvirus.com'a girmeniz ve dr addienin yazdıklarını baştan sonra ve önlemlerle ilgili kısımları okumanız. Happy'i sokakta bulmuştunuz ve dışarı çıkan bir kedi. En azından kanının alınabileceği bir zaman coronasına da baktırmanızı eğer pozitif çıkarsa önlem almanızı öneririm testler çok pahalı değil. İnsan başına gelinceye kadar çok uzaktan bakıyor ama bir kere süreci yaşamaya başladığınız zaman yumruk yemiş gibi oluyorsunuz ve yapacak çok az bir şey geriye kalıyor. İnsanlar sürekli anı yaşa, yaşadığı zamandan mutlu ol diyor ama bunu düşünmek bile insanın kalbini sıkıştırıyor. Hepimiz öleceğiz sonuçta, dünyada ilk kedisi ölecek olan da ben değilim ama ne bu düşünceler nede başkaları bir türlü avutmuyor işte ...

    YanıtlaSil
  7. yok canım çok haklısınız, "iyileşmek için hissetmek" gerekir diye bir söz vardır, üzülmek gerekirken kendinizi niye tutasınız, insanız biz, eşim bile üzüldü, siz tabii ki üzüleceksiniz, ama ben miskintoş'un kahraman bir kedi olduğuna karar verdim, fip denen gerizekalı hastalığa dikkat çekmek için hastalanan kahraman bir kedi, bu sıvı durması iyi bişey mi tam anlamadım, inşallah öyledir, veterineri hemen aradım sizin yazıları okuyunca bir daha gidince gereken şeyleri yapacak. Bir de önlem olarak sağlıklı kediler için "insanlardaki gibi her tür hastalık bağışıklık sistemi zayıflayınca bünyeye sızıyor ya bağışıklığı güçlendirici iğne yapmak gerekli" dedi veteriner, "bu aralar fip çok yaygın diye kediyi dışarı bırakmayın isterseniz "dedi bi de, ilgilenen olur diye, belirteyim dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sıvının durması çok iyi bir şey ama mücadeleyi kazandığımız anlamınada gelmiyor :( çünkü fip çok boyutlu bir çok organı aynı anda etkileyen bir hastalık. gözlerinde problemler var mesela şimdide.

      Bu sıralar dediğiniz gibi tüm veterinerler alarmda ve inanılmaz bir artış olduğunu söylüyorlar, bu seneye özel bir durum galiba. Bizde kısırlaştırma öncesi zylex (tam böylemi yazılıyor bilmiyorum) bağışıklık aşısı yaptırmıştık ama ona rağmen oldu işte. Bahçeye bırakma konusu ise iki ucu pis değnek gibi geldi bana. Bahçeye izin vermediğinizde çıkmak isterse eğer bu defa strese girebilir ve oda tam ters etki yaratabilir. Virüsü hali hazırda kaptıysa, streste tehlikeli olabilir. Kedilerin %90'ı virüsle mücadele edip yeniyor ve siz hiç belirti görmüyorsunuz.

      Bu virüs öyle bir şeyki her şey havada uçuyor doğrular yada yanlışlar yok...Bunları düşünüp paranoyayada fazla kapılmayın fip istatistikleri düşük istatistikler. Umarım Happyciğe bir şeycik olmaz, daha uzun yıllar mutlu mesut yaşarsınız.

      Sil
  8. Miskin nasıl öğrenebilir miyim? Kedimin FIB olmasından şüpheleniyorum maalesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef Miskin'i kaybettik, umarım kediniz fip değildir..

      Sil
    2. Oglumu bitanecik yavrumu yaklasik bir bucuk aylik sapsari tuylu yemyesil gozlu kedimi kaybettim. Simdi bu gece...bugun tam da buraya yazilanlari okuyordum. Bu nasil bir hastalik bu nasil acimasizlik.. Gozlerimin onunde can verdi oglum kucagimda..soyleyecek biseyim yok allah sabir versin bize.. Leo'm Miskinin yanina gitti . Umarim nerdelerse burda olduklarindan cok mutludurlar

      Sil
    3. başınız sağolsun, hiç yoktan şimdi huzurlular acı çekmiyorlar tek tesellimiz...

      Sil
  9. Merhaba
    Ne yazık ki dün FIB pozitif çıktı... Yemek yemesi sıkıntılı ama haricen bütün herşey normal; oyun oynuyor keyifli ve benim sürecin ilerleyişi ile ilgili bir bilgim yok! Aklımda sorular var! Mesela testi yaptıktan 5dk sonra çok silik bir iz vardı ama test pozitif kabul edildi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, benim bildiğim kadarı ile fip'in bir testi yok , corona virüsü testi var ve pozitif çıkması her zaman corona'nın fipe çevirdiği anlamına gelmiyor. Fip demek için farklı belirtilerin olması lazım. İştah kaybı bunlardan bir tanesi evet ama onun dışında sıvı birikimi yoksa ve veterinerineriniz muayene sonucu fip diyorsa demekki kuru fipi kastetmiş olabilir. Islak olmasına göre çok daha şanslı olduğunuzu söyleyebilirim. Kuru fip için interferon tedavisi uygulanabiliyor yada amerika 'da yeni çıkan bir ilaç var "PI" . Bu ilaçlar hakkında veterinerinize sorabilirsiniz.Umarım kediniz fip değildir.

      Sil
  10. Yorumlardan not aldığım o kadar çok şey oldu ki:( Ahhh ah:( Çok üzgünüm

    YanıtlaSil
  11. yorumlari okuya okuya asagi inerken tarihleri takip ediyor ve miskin hala hayatta yazisini gormek icin dua ediyordum.. miskini kaybettik yazisini. Okuyunca kalbim ciz etti.. o kadar derinden paylasiyorum ki acinizi.. Rabbim sabir versin. 2 kedim fiple mucadele ediyor.. ogreneli 1 hafta oldu.. kizim islak fip oglum ise kuru oldugundan supheleniyoruz. Daha 4 aylik bebeklerim.. kizimin karni su dolu.. kullanabilecegimiz tum ilaclari, tum tedavileri uyguluyoruz. Karni sismeye baslayali 3 hafta oldu ama tabi ilk etapta anlayamadim kilo saniyordum. 1 haftadir konustugum veterinerin haddi hesabi yok. Lakin kimsenin birsey bildigide yok. Uyut diyorlar canimi sıkmaktan baska ise yaramiyorlar. Birinin ak dedigine obur vet kara diyor.. 1 haftada vetlerin bir cogundan daha fazla bilgi sahibi oldum. Lakin hala umudum var. Bu hastalikla mucadele edenlere isik olmak istiyoruz kizimla beraber, cok mutsuzum.. sabahlara kadar forum forum geziyorum. Alternatif tipa bile basvurdum. Kafayi yemek uzereyim. Bana onerebileceginiz birsey var mi acaba ? Sizinle konusmayi o kadar istiyorum ki .. beni siz kadar kimse anlayamaz herhalde.. olur da mesajimi gorurseniz lutfen bana ulasin..
    ebru onur kapucu face adresim.. tekrar basiniz sagolsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru Hanım Merhaba, mesajı yazdığınız gün kedimi FIP yüzünden uyutmak zorunda kaldım. Hala kendime gelebilmiş değilim. Çok zor günler geçirdim. Kedileriniz ne durumda? Merak ettim... Umarım iyilerdir:(

      Sil
    2. C.tesi gunu kucuk oglu m u kaybettim. Kuru fip di 3 hafta sabah aksam veterinerde serum bagisiklik.huclendirici oksijen alimi yaptik yedigi ignelerin sayisini hatırlamıyorum bu surec fip oldugunu ogrendikten sonraki 3 haftalik surecti ilk 2 hafta iyiydi yilbasi gunu ayaklarinda dengesizlikle baslayan ve yemek yememe ile devam eden zorlu ve uzuntulu 1 hafta geçirdik her aksam yanina ugrayip saatlerce onunla k i nustum o kadar zayifladiki ayaga kalkamama gözler de problem hersey yolunda gidiyor derken 1 hafta sonunda kaybettim 😭 gozunun i nunde eriyip birsey yapamamak dogal ilaçlar internette o mm uyupda aldigim hersey bir fayda saglamadi. Kendimde degilim hala 😪

      Sil
    3. C.tesi gunu kucuk oglu m u kaybettim. Kuru fip di 3 hafta sabah aksam veterinerde serum bagisiklik.huclendirici oksijen alimi yaptik yedigi ignelerin sayisini hatırlamıyorum bu surec fip oldugunu ogrendikten sonraki 3 haftalik surecti ilk 2 hafta iyiydi yilbasi gunu ayaklarinda dengesizlikle baslayan ve yemek yememe ile devam eden zorlu ve uzuntulu 1 hafta geçirdik her aksam yanina ugrayip saatlerce onunla k i nustum o kadar zayifladiki ayaga kalkamama gözler de problem hersey yolunda gidiyor derken 1 hafta sonunda kaybettim 😭 gozunun i nunde eriyip birsey yapamamak dogal ilaçlar internette o mm uyupda aldigim hersey bir fayda saglamadi. Kendimde degilim hala 😪

      Sil
    4. ebru hn bizde boncuğumuzun gidişini ağlaya ağlaya izliyoruz..4 aylık minicik evimizin şenliğiydi o...<3

      Sil
  12. Ebru Hanım Merhaba, mesajı yazdığınız gün kedimi FIP yüzünden uyutmak zorunda kaldım. Hala kendime gelebilmiş değilim. Çok zor günler geçirdim. Kedileriniz ne durumda? Merak ettim... Umarım iyilerdir:(

    YanıtlaSil
  13. bizim kedi 15 günde öldü fip yüzünden !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok üzüldüm, başınız sağolsun..bu hastalıkta süre ne kadar kısa ise onlar için o kadar iyi diye düşünüyorum artık. Acı çekmiyor, huzur içindeler, bizleri bekliyorlar ..

      Sil
    2. benim kedim corona virüs çok acı çekiyorum. şu an tedavi altında

      Sil
  14. Bugün Munu ya fip teşhis konulali tam 5 gün oldu. Gecen hafta oynayip ziplayan sağa sola koşan yavrumu sadece 5 gunde perisan etti. Son beşg gündür yaşıyomuyum bilmiyorum nişanlımla hergün hastanedeyiz. Bugün ki halini bi görseniz daha 5 gün önce oynayip ziplayan yavrucaga bak nolmus dersiniz bugün resmen can cekisti titredi gözleri sonuna kadar açıldı artık gücün kalmadi uyutun dedim dayanamiyo Munu m dedim sabah bide aksam yaptigi bi iğne vardı şu iğneyi de yapalım yarıni bekleyelim dedi kuzumun dayanacak gücü kalmadi şimdi yogun bakımda yarın sabaha çıkabilir mi bilmiyorum. Allahım bu acıyı yasayan herkese sabır versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi çok iyi anlıyorum, bu kararı almak ciddi cesaret ve yürek ister ama fip olduğunada emin olmak lazım umarım veteriner yanılmıyordur, teşhis konamayan hastalıklara çarçabuk fip deyip geçiyorlar çünkü sahipleriyle tanıştığım ve internette okuduğum ölümden dönen çok kedi var öyle, en iyisi neyse o olsun munu için kimbilir belki iyileşir yavrucak her şeye rağmen umudu korumak lazım, size de sabırlar diliyorum kolay değil malesef bu süreçler :(

      Sil
    2. aynı durumdayım birdenbire üzerime zıplayan kızım nazlı şu an ayağa kalkamıyor.

      Sil
    3. Lutfen birkac veterinere goturun. Ben 2 yasindaki oglumu kaybettim. Kan tahlili ve hizli kit yapildi. Hizli kit de fip pozitif cikti 4 gun boyunca 5 igne hergun 5 tabi. İgneler oldukca daha kotulesti. Hayvan sanki beni oraya goturme der gibi gitmek istemiyordu klinige.4. Gun gitmeden once arka bacaklarinin tutmadigini sendeledigini farkettik. Dr a goturduk yine igne ve serumlar yapildi. Eve geldikten bir iki saat snra kör oldugunu farkettim bidigim bizi goremiyordu :'( acilen o yagmurda avcilardaki hastaneye goturduk ve küveze koyuldu serum takildi. Eve getirdik vucut isisini duzenlemeye calistik altina cis yapiyordu gormedigi ve ayaklari tutmadigi icin. Kendi dr umuzu aradigimizda ise umursamaz bi tavirla 7\24 acik yer bulun deyip kapatti tlfnu. Para almaya gelince iyi oluyordu tabi. Gece geldigimizde cok zor bir gece gecirdik sara krizine girer gibi komalara girdi oglum sabaha kadar kokladim optum onu bebeklikten bulup nasil cok severek baktigimiza kadar konustum defalarca onu cok sevdigimi yutkunarak soyledim hastalandigindan beri gozumuze uyku qirmemisti. Cok zor bir gece olmustu nefes problemi cekiyordu nefes alamiyordu. Hep boynumun altina girer beni koklayarak uyurdu kriz geldigindede ole yaptim yaninda oldugumu bilsin stedim ama 2 dakika yanindan ayrilmistimki dondügumde oglumun nefes almayan vucuduyla karsilastim haykirmalar aglamalar icimiz yandi. Aileden bir parcaydi cunku. 10 gun oncesinden daha hasta oldugunu bilmeden sokakta yavru bulmustum hem arkadasi olsun hemde evi olsun demistim yavru kedi 2.5 aylik var yada yok mumkun oldugu kadar uzak tuttuk ellerimizi yikamadan dokunmadik ama son zamanlarda ondada basladi. İslak fip. Lanet olsun. Elimiz kolumuz baglandi. Daha digerinin acisi yuregimizdeyken simdide bu bebek. Bunu birkac veterinere gosterdim sonuc ayni. Ayni zamanda bidigim icin yapilabn tahlilleride gosterdim ve sarilik harici cikan kan testleride olumsuz bisey yok dendi bir kez daha icim yandi yanlis tedavi yapmislar lanet olsunlar :'(

      Sil
  15. Arkadaslar merhaba 4 ay önce bir yavru tekircik sahiplendim gecen gun avcilar fakulteye goturdum kisirlastirmak ivin ancak plt si yani trombosit sayisi(kanin pihtilasmasini saglayan madde) cok dusuk cikti bu yuzden ameliyata almadilar kedim oldukca istahli enerjik suana kadar herhangi bir sorun gozume carpmadi fakultedeki doktorlar bir cok test yaptilar rontgen cektiler hic biri kesin bisey soyleyemedi suan trombosit sayisini arttirmaya calisiyoruz 1 hafta sonra yeniden testlere giricek kendi veterinerimiz kedimin fib virusu tasidigindan oldukca emin gibiydi alyuvar hucrelerinin azligi buna isaretmis ancak boyle hiperaktif bi cocugun hasta olduguna inanmak istemiyorum sanirim corona testi yaptirdigimizda pozitif cikmasi ihtimal ama bu bile onun fib oldugunu kanitlamicak bize cunku hic bir belirtisi yok henuz simdiden vitamin desteklerine b12lere ve kan yapan enzum duzenleyen bi suru ilaca basladi yavrucak ama surec nasil ilerler bilemiyorum oyleyse bile bu savasi kazanmayi umuyorum sokakta bunu yenen bir cok tekir var benim kucuk tekirimde en kotusuyle mucadele eder diye umuyorum daha hic bisey kesin olmamasina ragmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bence erkenden kedinizin corona taşıdığını bilmeniz sizin için bir şans olabilir. DEdiğinize gibi Corona virüsü taşıması fip olduğu anlamına gelmez. Zaten kedilerin %90'a yakını bu virüsü taşıyormuş, özellikle sokak kedileri. Corona'da mutasyona uğrayıp fip olmadan öncede kediyi hasta ediyor. Belki o şu an o evredesiniz. İyi beslenme ve vitamin tedavileri ile en kısa sürede kurtulursunuz umarım iyi haberlerinizi bekliyoruz

      Sil
    2. Başınız sağolsun çok üzüldüm şuan bende aynısını yaşıyorum 3 ay oldu kızım müezzam yaşıyor suyu çektikten sonra ölümünü bekkerken rabbim bağışladı yaşıyor kendim baktım vitamin ve yiyeceklerle bağışıklık sistemini güçlendirdim kilo aldı oynayıp zıplıyor atlatmış fibi ama pozitif çıktı tahlili bugün mucize bekliyordum silmiltir hastalığı diye ama malesef okadar sağlıklı gözüküyorki maşallah dıştan şuan proplem yok herkezin kediciklerine de acil şifa diliyorum..

      Sil
  16. Slm arkadaşlar fip hastalına benim kızım müezzada yakalandı ıslak fip denildi ve bir hafta ancak yaşar denildi ve şu an tam 3 ay oldu yaşıyor kilo aldı iştahı yerindemoynayıp zıplıyor bugünmtekrar test yaotırdım pozitif çıktı yani fipi atlatmış ama virüsü taşıyor yine ilk teşhiste ciğerlerinden suyu çekmişlerdi herkese şifa diliyorum çok zor bı hastalğa yakalanan yavrularımız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba size nasil ulasacagimi bilemedim kedim islak fipi atlatti demissiniz hangi ilaclari ve hangi takviyeleri kullandiniz acaba ve nasil beslendi kedinjz bu surecte detayli bi sekilde anlatabilitseniz cok sevinirim benim kedim de islak fip interferon kortizon antibiyotik tedavilerine baslicaz ve takviyeler lutfen fikir verin

      Sil
  17. Çok sevindim sizin adınıza ne güzel böyle arada iyi haberler duymak, çok geçmiş olsun kediciğe sağlıklı uzun ömürleri olsun

    YanıtlaSil
  18. Benim kedim fip ten melek oldu yeni bir kedi almadan Evimin heryerini çamaşır suyu ve dezenfektan ile dezenfekte ettim ne kadar süre beklemem lazım yeni bir kedi almak icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bize veterinerimiz en az 6-7 ay beklememiz gerektiğini söyledi, internette pek çok kaynaktada öyle yazıyor. Çok zor biliyorum beklemek ama işinizi garantiye almak için mümkün olduğunca bekleyin derim. O virüsler yüzeylerden silinsede evdeki eşyaların yastıkların kanapelerin içine sinip canlı kalabiliyormuş malesef ..

      Sil
  19. Su an Pisi'm kucagimda.. ve hissizce gözleri acik bana bakarak ve mırıldanarak yatiyor.. benim kuzum da malesef hissizlik etkisini gòsterdi.. Ilaclar asilar care olmadi.. 2 gün icinde benim oradan oraya atlayan tekir Pisi'm simdi kafasini bile kaldiramiyor.. :( allahim her yerden arastiriyorum okuyorum belki veterinerin atladigi birsey vardir diye :( ama yok yok yok... veteriner uyutmamizi oneriyor artik.. sizce uyutmalimiyim? Yoksa son gunune kadar benimle mi kalmali :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun, keşke bir mucize olsa iyileşse pisiniz .. Öyle zor bir soruki bu inanın cevap vermek mümkün değil. Gerçekten fip olduğuna emin olmanız gerekir öncelikle. Bende çok kararsızdım miskin için içimde ufakta olsa bir umut vardı ama ona acı çektirme düşüncesi içimi kemirirdi hala kemiriyor ama işte bilemiyorsunuzki ne olacağını. Uyutsaydımd acaba yapmasamıydım diye kendi kendimi yerdim bu sefer... Keşke en doğrusunu bilebilsek..onu çok sevdiğinizi gösterin hissettirin en önemlisi bu bence...

      Sil
    2. aynı durumdayız.mucize bekliyorum.

      Sil
  20. Merhaba bugün benim kedime fip testi yapıldı ıslak fip 3-4 gündür karnı şişti karnindan sıvı alındı iştahı yerinde keyfi yerinde ve fip için çok küçük daha 3 aylık benim bebegim çok zormuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok geçmiş olsun, umudunuzu kaybetmeyin tedavisine devam edin. zor bir süreç moralinizi yüksek tutmaya çalışın hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz önemli olan elimizden geleni yapmak onlar için ..

      Sil
  21. Merhaba, bugün kapıma biri dengesini saglayamayan bi kedi bırakmışlar telaşla eve aldım bir pusetin içinde kedim veve kopegimle birebir temasta bulunmadı ama kısa bir süre de olsa aynı ortamda bulundular karnını doyurur doyurmaz veterinere gittik ateşi vardı ayak ve kalçasında bir sıkıntı görünmedi sadece dengeyi sağlayamıyor fip dedi veteriner bir kaç iğne yaptı ve bir hap verdi kedine yaklaştırma başka bir yerde bak dedi, kapıma konulan kediyi başka bir yere aldım ve evi çamaşır suyuyla temizledim spreyledim etrafı ama veteriner beni epey korkuttu ne denli bulaşıcı bu, kedime geçer mi , onu nasıl koruyabilirim , diğer kedicik için ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siz temizliğinizi yaparak zaten birincil önlemnizi almışsınız. dengesini kaybetmesine corona virüsü sebep olabilir, pat diye fip denmesi çok ilginç. neye dayanarak fip diye yapıştırıyorlar zaten hiç anlamıyorum. test yaptımı mesela, kuru fipmi ıslak fip mi . otopsi olmadan bir kedinin fip olduğu kesin olarak söylenemez mesela öyle karıştırılabilen bir hastalık. Bence başka bir veterinere daha gösterin derim, tabi siz bilirsiniz.

      bir dip not kediler arasında geçen fip değil, fipe çevirmeden önceki form olan corona virüsüdür. dışkı yolu ile geçer, çoğunlukla aynı tuvalet kabını kullanan kediler arasında transfer olur, bahsettiğiniz çok kısa bir zaman dilimi gibi, endişelenmeyin, küçük kedicikten umut kesmeyin derim başka bir hastalık olabilir yada corona virüsü sebebi ile hasta olabilir yani henüz fipe çevirmemiştir. Bu durumda önce coronayı yenmesi lazım sonra ona tek başına bakabilecek bir yuva bulursanız mutlu mesut yaşayabilir...

      Sil
  22. Merhaba,
    Fip hastalığı ile ilgili bilgi ararken bloga rastladım ve takip etmek istedim. Ben de bu hastalıkla çok yeni tanıştım. 6 aylık kedim Cüce yi geçen pazartesi kısırlaştırma ameliyatı yaptırdık ve dün onu kaybettik. Ameliyatta solunumu durmuş. Tekrar çalıştırmışlar. Yemek yemedi , sadece su içti. Zorla yemek yedirdim bir kaç gün , bir kaç gün kendisi yedi. Veteriner fip ten şüphelendi ve %98 fip dedi. Ama ben o %2 lik ihtimalin olması için çok dua ettim. Tedaviye başladı iğneler oldu hap içti. son 2 gün solunumu çok hızlandı. dün ise burnundan nefes alamadı. Ağzından almaya çalıştı. Nefes alamadı. Dayanabildiği kadar dayandı ve sonra ise melek oldu. O kadar üzgünüm ki anlatamam. 2 gündür ağlıyorum. 4 kedim daha var. Onları da kısırlaştırdık ama hiç böyle olmamıştı.Veteriner vücudunda bu virüs vardı. Ameliyat sonucu bu aktif hale geldi dedi. Bu hastalığın tedavisi yok bugün olmasa yarın olacaktı dedi. Elimizden geleni yaptık. Bazen acaba ameliyat ettirmese miydik diye düşünüyorum. Ama sonra Allah ın dediği olur. Onun da ömrü bu kadarmış diyorum. İçim rahat. İki gündür kendimde değilim. Ruh gibi dolaşıyorum. Şuan tek korkum diğer kedilerime hastalığın bulaşma korkusu. Her yeri deterjan ve çamaşır sularıyla sildim. Ama çok huzursuzum. Korkuyorum. Allah ım bana bu acının sabrını versin ve diğer kedilerimi korusun diye dua ediyorum. Hastalığın tedavisinin olmaması çok üzücü. Umarım en kısa zamanda tedavi bulunur ve yavrularımız ve diğer sokaktakiler ölmez :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başınız sağolsun, çok zor yokluklarına alışmak. Her kedinin bünyesi farklı tepkiler veriyor sanırım. Dezenfekte ederek ilk yapılması gerekeni yapmışsınız zaten. Kalan dört kedinizin bağışıklığı için ekstra vitaminler kullanabilirsiniz belki veterinerinize danışarak.Bir de tuvaletlerini sık temizleyerek belki corona virüsünden arındırabilirsiniz.Çünkü corona virüsü dışkı yolu ile kediden kediye geçiyor. Önemli olan elinizden geleni yapmış olmanız, bu hastalık çok acımasız hepimizin dileği bir tedavi bulunması..kalan dört kedinizle sağlıklı, mutlu günler dilerim bir daha yaşamazsınız umarım bu hastalığı , kimse yaşamasın..

      Sil
  23. Minik oglum Balliyi 17 nisan gunu corona virüsü yuzunden.son gune kadar bu hastaliktan haberimiz yoktu.yurtdisina çıktığımız gun biraktigimi arkadasimiz bir sey yemedigini soyledi ve veterinere goturmus.Megersem kuzum dogustan bu virusu tasiyormus. Tras olmasi icin anestezi verildiginde de bagisiklik sistemi çökmüş ve onu bitirmis bu hastalik. Bu zamana kadar usutmesine ragmen bir kere olsun film vs cekilmedi.oysaki yavru kedide usutme olunca bakilmasi gerekiyormus.o gece Balli kuzum hayatini kaybetmis.annesi babasi yaninda yokken.o kadar uzgunum ki.1 hafta oldu kendime gelemedim.kediniz çabuk kilo aliyorsa ve solunum sıkıntısı varsa bu testi yaptirin.Aksi halde cok gec olabiliyor.Herkesi cok iyi anliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başınız sağ olsun.. Kesinlikle kedi sahipleri olarak bu konuda daha bilinçli olmamız gerekiyor. Sizin elinizden ne gelir, zamanlama işte ne zaman ne olacağı belli olmuyor, aniden etki ediyor..

      Sil
    2. birçok kedi baktım hala 15e yakın kedim var ilk defa bu hastalıkla karşılaştım ve perişan haldeyim.bugün vet.hekim de hiç umutlu konuşmadı.kortizon tedavisi başladı bakalım yarın ne olacak.

      Sil
    3. umarım kediniz iyileşme gösterir, son zamanlarda bu hastalık daha bir yaygın sanki

      Sil
    4. Gecen hafta 1 hafta icerisinde iki kedimi kaybrttim.kimi dr bu kedinin sadece biseyi yokmus dedi kafayi yicrm nolur iyi dr lara goturun tek yere sabit kalmayin. Kimi veteriner teshis koyamadigi hastaliga fip diyor ve yalnis tedavi sonucu ölüyor bebeklerimiz :'(

      Sil
    5. Lösemi aşısı tetikledi bir yakınımın kedisini. Şu an ölüm-kalım savaşı veriyor.

      Sil
  24. kedimi beklerken nickiyle yorum yapan bloger bayan kedim fip ve benm dünyam başıma yıkıldı şu an tek umudum sizsiniz türkiyede bi vette virbagen omega adlı ilaçtan bahsetmişsiniz interferon demişsiniz hangi vet iletişim bilgilerini paylaşabilri misiniz ? umarım hemen görürsünüz mesajımı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba benim veterinerim bakirkoy veteriner klinigi ece paylan, ancak eger kediniz dogru teshis edilmis ve gercekten fip ise bu hastaligin bulunmus bir tedavisi yok malesef , biz her iki ilacida kullandik ancak kedimizi kurtaramadik, ancak kuru fip olup virbagen omega ile omurleri uzayan kediler varmis, cok gecmis olsun umarim sizin ve kendiniz icin en iyisi olur

      Sil
  25. bizimde kedimiz maa lesef fib:((Bu hastalığın ne olduğunu tabii kedimiz hastalanınca ve sonrasında teşhis konulunca öğrendik..Papyon da da bir buçuk ay önce kusmalar vardı veterinere götürdük..İlk önce üşütmüş olabileceğini düşünüp antibiyotik yaptılar 3 kür,daha sonra kusma kesildi..Bir hafta kadar iyiydi ama sonra diş gıcırdatmaları başladı ve sonrasında tekrar kusma olunca bir daha vetrinere götürdük..(15 gün sonra)O zaman veteriner fibden şüphelendi ama tam tanı koyamadı...Sonrasında papyon halsizleşmeye hareketleri yavaşlamaya başladı biz ateşden şüphelenip tekrar veterinere gittik ateşi 41 lerdeydi...Ateş düşürücüler tekrar antibiyotik derken papyon günden güne hareketsiz ve iştahsız olmaya başladı..yaklaşık 10 gün oluyor veteriner karnından sıvı aldı ve çıkan sıvı sapsarıydı ve kesin olarak belirtilerin fib olduğunu söylediler.Çok üzüldük:((...9 yaşında bir oğlum var o daha da çok etkilendi bu durumdan tabii..son 5 gündür papyon hiçbirşey yemiyor ve artık iki adım atıp yere uzanıyor..dermanı yok garibimin..Yukarıdaki yazıları okudukça maalesef hastalığa yakalanan kedilerinin hepsinin kaderinin aynı olduğunu görüyorum ama insan yinede bir umutla acaba diye uğraşıyor.Papyon şu an önümde bitkin bir halde yatıyor ve durumu hiç de iç açıcı değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok gecmis olsun, ne olursa olsun umudu kaybetmemek lazim, son zamanina kadar yaninda olup bir umit tedaviye devam etmekten yanayim ben. Evet bir bakima hastaligin sonu belli malesef ...cok aci olsada bunlari yasamak zorunda kaliyoruz hayatin bir parcasi olarak ama Kimbilir belki papyon icin farkli olur. umarim oglunuzda bu sureci en hasarsiz sekli ile atlatir..

      Sil
  26. benim kedimde aylardır fib hastası islak fib şuan yaklaşık 2 aydır karnı şiş sıvı var serumlar haplar şuruplarla duruyo dengede durup yürüyemiyo yemek yiyemiyor önce Allahın izni ile ben kurtulacağına inanıyorum doktorları kurtulmaz uyutun diyolar ama biz başaracağız insallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala yasiyorsa umut var demektir, her seyden onemlisi ondan vazgecmeyen bir sahibi oldugu icin cok sansli bir kedi, umarim guzel haberlerinizi aliririz..

      Sil
  27. Merhaba daha 15 gunlukken sokakta buldugum 4 kediden birinin karni şiş diyr goturdugum veterinerde fib dendi olumcul bi hastalik dedi deliye dondum ruh gibi geziyodum iki gundur ki diger ayirdigim uc kedinin de karni ayni sekilde sis birinin olcegini dusunemezken simdi hepsi olucek mi diyorum cok kotuyum gercekten cok caresiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok geçmiş olsun, karnı şiş hemen fip demek değil, umarım kedicikleriniz düzelir umudu kaybetmeden tedaviyi devam ettirmek lazım. başka bir veterinere daha gösteerin derim hepsinin aynı anda fip olma ihtimali düşük gibi geliyor belki henüz fipe çevirmeden corona virüsünün etkileri olabilir düzeltilebilir olabilir,

      Sil
    2. Yarin 1 hafta olucak yemesi icmesi normal ama karni hala şiş sizde kac gunde oldu nasil ilerledi acaba. Digerlerinnde karni sis ama msallah onlsrda yemesi icmesi var be hareketliler inanin veterinere goturemiyorm cok para aliyo muane parasi 80 tl sokak kedisi oldugu icin 40 alicam dedi ve rontgenler bilmem neler katlandi onu zor odedim calismiyorm imkanm yok gercektn zor durumdaym . belediyeue goturdm diger ucunu parazit var dedi ilac skti ama duzelme yok karinlarinda

      Sil
    3. Sizde haklisiniz , cok maliyetli olabiliyor ama belediye uyguna bakiyorsa hic yoktan oraya goturup tedavilerine devam edebilirsiniz, belki istanbul universitesi veterinerlik fakultesini de arastirabilirsiniz. Orasi da bildigim kadari ile uygun fiyatla tedavi ediyor. Umarim parazittir bir an once tedaviyle iyilesirler , cok gecmis olsun

      Sil
  28. Sagolun ama hepsinin ayni anda ayni belirtileri gostermesi gercekten tesaduf olamaz napcagimi sasirdim. İmkanim yok calismiyorum goturdugum veterinere de zor odeme yaptim belediye veterinere goturdum parazit var dedi ilac verdi ama duzeldigi uok daha cok şiş gercekten cok uzgunum hepsini birden bu hastalik yuzunden kaybedersem :(

    YanıtlaSil
  29. Meraba. Benm kedim 1 yaşında ve karnı şiş 10 gündür iştahı yerinde hatta cok bile yiyor. Ama sanki bi durgunlaştı oyun oynamiyor cok hareketliydi önceden simdi ise hep uyuyor. Veterinerede götüremiyorum durumum yok malesef. Acaba bu hastalık mıdır biride bana fip olabilir dedi yorumları okuyunca cok üzüldüm inşallah benm kedimde yoktur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok gecmis olsun, belki parazittir belediye veterinerleri daha uygun oluyor belki orada bir muayene ettirebilirsiniz. En kotu bastan veterinerle pazarlik edin durumunuzu aciklayin su kadar verebilirim deyin belki insafli cikarlar kabul ederler, hic yoktan Sansinizi denemis olursunuz. Cok gecmis olsun , umarim parazit gibi tedavi edilebilir bir hastaligi vardir

      Sil
    2. evet belediye ücretsiz tedavi ediyor sokak kedisi dersiniz.

      Sil
    3. selam bugün kedimiz şanslıyı kaybettik ıslak fib hastalıgına yakalandı 1 aydır umutla hiç yılmadan başaracagız derken olmadı götürmedigim ye

      Sil
    4. çok üzgünüm, önemli olan elinizden geleni yapmış olmanız.. şanslı melek oldu ama arkasında çok güzel hatıralar bırakmıştır eminimki onları düşünmeye çalışın ...

      Sil
  30. Merhaba benim kızım kömür Mart ayında bu hastalığa yakalandı ilk önce arka ayaklar tutmadı iki gün sonra tüm vücudu kilitlendi test sonuçları kuru fib çıktı herkes uyutalim dedi ben kabul etmedim iki ay odun gibi duran bebegime enjektör ile ad mama verdim ve şuan prenses eskisi gibi sağlığına kavuştu Rabbime bin şükür lütfen sabırlı olun uyutmayin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim !! umarım tamamen atlatmıştı. Böyle güzel haberleri duymak çok moral veriyor insana.. Kömür Hanıma Sağlık uzun ömürler dilerim :)

      Sil
    2. Naz hanım kedim sizinkiyle aynı durumda hatta biraz daha ilerledi yutkunma ve solunum problemleri de başladı sadece ad mama mı kullandınız herhangi bir ilaç ya da takviye kullanmadınız mı

      Sil
  31. Öncelikle bu vicdansız hastalıga yakalan tüm kedilerimizin ve bazı hastalıklara yakalanan sessiz dostlarımızın allah yardımcısı olsun ve bizlere bağışlasın.. 11.hazıran 2016 sabaha karşı sese uyandım ve yerde yatan scottish fold 10 aylık oğlum pixiyi bitkin bişekılde buldum. Yanına yaklastıgımda köpekler gbi nefes alıyodu ve dili dışardaydı. Ne yapacağımı şaşırdım. Kucakladıgım gbı alıp yataga koydum ama eli ayagı tutmuyodu yere yıgıldı. O saatte veteriner olmadıgı için bişey ypamadım. Gün doğduğu gbı hemen veterınere goturdum. Kan testi yapıldı enfeksiyon çıktı. Karnı çok şiş. veteriner Fib hastalıgı olabılır dedi. Bende anlamadgm için kötü bişimi dedim. Ölümcül deyınce dünyam yıkıldı o an. Neyse antibiyodk ve destekleyıcı iğneler yaptı. Eve geldim kedim koca gün halsiz bir sekılde yatıyor. Suyunu önune koyuyorum su içiyo. Ama hiç hali yok zor yürüyo ve soğuk bulduğu parkeye yığılıo. Arada o dediğim köpekler gbi nefes alma oluo dili dışarda. Yarın gereklı tespitler yapılıcak. Ama o veterinin fib ölümcül demesinden sonra internette arastırmaya basladım uzun saatlerdır arastırıorm ve şuan burda sizin yorumlarınıza kaybettiğiniz sessiz dostlarınızın kötü günlerini okudum daha cok yıkıldım. Nasıl bi hastalıktır bu boyle. Şuankı yaşadığımız dönemde nasıl bunun tedavisi olmaz. Göz göre göre canlarımız gözümüzün önünde eriyip biticekmi yani. Ona her baktığımda içim sızlıyor. Benim oğlumun tespiti yarın yapılcak. Tabi fib olduguna ancak otopsi sonucunda kanaat getırılıomus. Benim okuyup edindiğim bilgiye ve kedimdeki olumsuz hallere bakarak anladığım kadarıyla benim oğlum ıslak corona virüsüne kapıldı. Yarında buyuk ıhtımal midesindeki suyu alıcaklar. Göz göre göre onu kaybetmeye dayanamıorm. Allahım bana ve benım gbı olan bütün fedakar sessiz dost sahiplerine kolaylık versin. Gercekten anlatılamıcak duygular. Hepimizin minik patilerine rabbim şifa versin ve onları bizlere bağışlasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok üzgünüm ve umuyorum daha iyi olmuştur kediniz. Uzun süredir bloğumu açmadığım için gelen yorumlara ancak cevap verebiliyorum. Önemli olan elinizden geldiğince tedavisini yaptırmanız, ondan sonrası artık şansa kalıyor galiba. Yalnız değilsiniz bu duyguları yaşayan, benim ve bu bloğa bir şekilde yolu düşmüş herkesin bir parçası acı içinde. Umalımda tez zamanda bu hastalığın bir çaresi bulunsun başka kedicikler erkenden melek olmasın..

      Sil
  32. Merhaba. Fib hakkında yazılar araştırır ken bu bloga rastladım. Bugün kızımın kuru Fib olduğunu öğrendim ve o andan beri ağlıyorum.sindirim sistemine yerleşmiş inanılmaz kilo verdi kağıt gibi kaldı yavrum. Şu an kucağımda serum vuruyorum ve vitamin takviyesi yapıyorum. Başka önerebileceğiniz birşey var mı acaba? Veteriner uyutalım dedi asla dedim o nefes aldığı sürece onu yaşatmak için elimden geleni yapıcam dedim. Tavsiyelerinize ihtiyacım var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba öncelikle çok geçmiş olsun.. bütün önerebileceğim şeyleri bloğuma yazmaya çalıştım keşke daha fazlasını bilebilsem, ilgili yazıların altındaki diğer kişilerin yorumlarını da mutlaka okumanızı öneririm, bazı kişiler kendi uyguladıkları tedaviler hakkında bilgi verdiler.Bence vazgeçmeyin herşeye rağmen her zaman iyileşme şansı olabilir belki uyutmak onlara iyilik oluyor ama denemedende bilemezsinizki ne olacağını... Özellikle kuru fipin yaşama şansı daha yüksek oluyor, İstanbul'da oturuyorsanız Bakırköy Veteriner Kliniğine bir muayene ettirmenizi önerebilirim onların kuru fipli hastaları var iyileştirdikleri.

      Sil
  33. Benim kedimde kuru fib. Ve 7. Ayımızdayız hala umudumu kaybetmedim hergün yaşaması için dua ediyorum avcılara kontrollerde hala gidiyoruz 2 3 haftadır tuvalet sorunumuz var. Tuvalete gitmiyor ilaçlar etki etmiyor. Bi bilginiz veya öneriniz varsa benimle paylaşabilir misiniz lütfen

    YanıtlaSil
  34. Benim kedimde kuru fib. Ve 7. Ayımızdayız hala umudumu kaybetmedim hergün yaşaması için dua ediyorum avcılara kontrollerde hala gidiyoruz 2 3 haftadır tuvalet sorunumuz var. Tuvalete gitmiyor ilaçlar etki etmiyor. Bi bilginiz veya öneriniz varsa benimle paylaşabilir misiniz lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, çok geçmiş olsun :( umarım daha iyi olmuştur kediniz. Tuvalete çıkmama ile ilgili bir bilgim yok, yemek yiyorsa bir şekilde tuvaletini de yapması lazım aslında.. veterineriniz ne diyor?

      Sil
  35. merhaba kedim yaklaşık bir haftadır hiç bir şey yemiyor ağzının rengi ve göz renkleri değişti eskisi gibi oyun oynamıyo sadece yatacak biyer arıyor gittigimiz yerde fip hastalığına yakalanmış olabilir dediler bu hastalığın hiç bir çaresi yokmu yada yüzde kaç oranla iyileşebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, çok geçmiş olsun fip olabileceğini veterineriniz mi söyledi. Umarım şimdi daha iyi olmuştur kediciğiniz.

      Sil
  36. Merhaba. Ayni anne ve babadan dogma 3 tane kedimiz var. scottish straight. Anne ve babasida cok saglikli olan kediler. 10 gun once falan, beyaz renkli okup burnu ve patileri pespembe olan oglumuz Casperin burun ve patilerinin sarardigini gordum. Karnida hafif sisikti. Ama inanilmaz sekilde yemek yiyor diye olacagini dusundum.dun veterinere goturur goturmez fip oldugunu kurtulusunun olmadigini soyledi. Hatta uyutmamiz lazim diyince butun gun ailecek agladik.Birkac gun burada kalsin tedavi edelim dedi veteriner. saglik bir anne babadan nasil olur diye cok dusundum. Diger yandan evde 3 kediler, digerlerinede gecmesi lazim diye dusundum. Bugun sabah veterinere gidince tekrar, yemegini falan cok guzel yedigini soyledi. Casper zaten hep cok sakindir, orada beni gorunce miyavliya miyavliya bi hal oldu. Dualarinizi eksik etmeyin. Yorumlari bekliyorum

    YanıtlaSil
  37. Merhabalar. Saglikli anneden ve babadan olma 3 tane kedimiz var scottish straight cinsi. En ufak kedimiz Casper, bembeyazdir. Patikleri ve burnu pespembedir. Inanilmaz sekilde istahlidir ve cok fazla yemek yer. 1 hafta once patilerinin ve burnunun sarardigini fark ettim ve karnida sis gibi geldi. Birkac gun sonra veterinere goturdum. Veteriner hemen FIP dedi. Birkac gun bakalim duruma gore uyuturuz dedi. Biz tabi sok olduk. Aglaya aglaya bir hal olduk.Fip diyor ama anlayamadigim bu yavrumun istahi hic kesilmedi. Hep evin icerisindeler disariyla alakalari yok virusu almak icin. Ayni zamanda 2 tane daha abla ve abisiyle ayni kaptan yiyor ayni yere tuvaletini yapiyor ve ayni yerde yasiyorlar. Fip olsa digerlerindede birsey olmasi lazim diye dusunuyorum. Veteriner 1 hafta burada kalsin gozlem altinda tutalim dedi. Dun gittigimde, yemegini falan gayet guzel yiyor dedi. Bir de baktim ki sararan patiler ve burun pembeye donmeye baslamis. Veteriner interfermal vb. bisey veriyoruz iyi olsun diye dedi. Gozlemde tutucaz dedi. Nedir yorumlariniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, fip olması için kedilerinizin corona virüsü taşıyor olması lazım. Cins bile olsalar bu virüsü bir şekilde kapmış olabilirler. Çoğunlukla anneden bebeklere geçiyor ve tüm kedi nüfusuna bulaşıyor. Corona virüsünün bulaşma yolu kedinin dışkısı ile yani tuvalet kabından. Aynı tuvaleti kullanan aynı ortamda yaşayan tüm kediler birbirlerini enfekte edebilirler. Corona virüsü de kedileri hasta ediyor, soğuk algınlığı belirtilerine benzer belirtiler gösteriyor.Bazen hiç belirti göstermiyor ve kendi tuvaletinden yeniden enfekte olarak bir döngü şeklinde kedi o virüsle yaşıyor. FİP olarak bahsettiğimiz hastalık ise işte bu corona virüsü açıklanamayan bir sebepten ötürü mutasyona uğruyor ve kedinizin rna'sı içerisine yerleşerek kontrolsüz bir şekilde organlarına yerleşip zarar vermeye başlıyor. Yani kediniz gerçekten fip olabilir. Ne varki fip ile pek çok başka hastalığın belirtileri çok benziyor ve "bazı" veterinerlerde işin içinde çıkamadıkları ve teşhis koyamadıkları durumlarda hemen fip diyip işin içinden çıkabiliyorlar. Bu sebeple fip olasılığına şüphe ile yaklaşmak lazım. Verdikleri ilaç muhtemelen interferon. Bizdede benzer bir tedavi uygulanmıştı ancak bizim ıslak fipti ve hastalık ok hızlı seyrediyordu.Karnı sıvı dolan versiyonunda kedilerin uzun süre iştahlarını kaybetmediğini okumuştum ancak yemesi elbette iyi bir şey. Bence evdeki kedilerin mümkünse sık sık tuvaletlerini temizleyin ki yeniden enfekte olma ihtimalleri azalsın. Onlarda corona virüsü taşıyor olabilirler ancak fipe çevirmemiş olabilir. Fip genelde 0-2 yaş arası kediler ve yaşlı kedilerde ortaya çıkıyor çünkü bağışıklık sistemi ile de ilgili olduğu düşünülüyor. Ama bu hastalıkta net cevaplar ve çareler bulmanız gerçekten zor. Umarım kediniz fip olmamıştır ve tedaviye cevap vererek çabucak iyileşir. Son olarak fip bulaşıcı değildir, corona virüsü bulaşıcıdır. Çünkü fip rna ya yerleşmiş mutasyona uğramış virüstür. her canlının rna sı kendine özeldir. bu sebeple bulaşması mümkün değildir. Benimde bilgilerim bloğumda yazanlar ile sınırlı. Farklı veteriner görüşleri alabiliyorsanız alın derim. Çok geçmiş olsun.

      Sil
  38. 1 hafta önce benim yavrum da çok ağır bir şekilde hastalandı.Veterinerimize götürdük, tahlil yapıldı. Şekeri ve karaciğer enzimleri yüksek çıktı. ve tabii Corona virüsü de bulaşmıştı. Bir haftadır hergün iki kere serum veriliyor. İki gün önce dopler ile karnına bakıldı karaciğeri çok yağlı çıktı idrar kesesi ve böbreklerinde de kum çıktı. Bu öyle lanet bir hastalık ki vücut azcık zayıf düşünce kendini gösteriyor. Gözlerinin ışığı söndü dua etmekten başka bişe gelmiyor elimizden. Hergün veterinere gidip ona destek oluyorum saatlerce. Sadece ilaçla değil sevgiyle de iyileştirmeye çalışıyorum yavrumu. Anne değilim ama o benim bebeğim 9 senedir benimle beraber. Umarım sizin kediniz de iyileşir ve benimki de. O kadar zor ki. Yemek yemiyor, su içmiyor. hepsini zorla şırıngayla bizler veriyoruz.Umarım toparlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede toparlar yavrucak..Sizin böyle onunda yanında olup elinizden geleni yapıyor olmanız çok güzel bir şey, bence de moral kesinlikle çok önemli. Bizim kedimiz malesef melek oldu dualarımız sizinle, sevgiler

      Sil
    2. Bugün işten çıkıp koşa koşa yanına gittim.Veterinerde kalıyor kendisi. Kucağıma alınca boynu yana düştü korktum hemen yatırdım masaya. Önce kustu, vücut ısısı düştü. Ellerimde can veriyordu az kalsım. Hemen müdahale ettiler.Veteriner hekimimizde çok iyi bir insan sağolsun. Ne olur ne olmaz diye kendi evine götürdü bugün onu.. Bu gece çok kritik bir gece. Umarım aramıza evimize geri döner. :(

      Sil
  39. Merhaba,
    Oncelikle basi sagolsun cocuklarini kaybeden herkesin :(
    bizim de 2 kedimiz var birisi 16 aylik digeri 1 yasinda su an. Su an 1 yasinda olan Kaplan'i 2 aylikken sokaktan tek gozu kor halde bulmustum. Ara ara oksurme ve kusmalari oluyordu ama bir saglik problemi yok gibi gorunuyordu. Kisirlastirmak istemistik ama veteriner cigerlerini dinleyip mecbur kalirsaniz kisirlastirin cigerlerinde hirilti var viral bir hastaligi olabilir demisti. Aradan aylar gecti. 1.5 ay once sehir disina ciktim ve 1 ay disardaydim. Kaplan bana asiri duskun evde anneme ve kardesime bile pek sokulmazdi. Ben yokken uzgun ve mutsuz gibiymis kenara cekilip yatiyormus hep ama ben uzulmeyeyim diye soylememis annem. 1 ay sonra eve dondugumde bir gariplik fark ettim karninda sarkma var gibiydi internetten arastirdim yag oldugu vs yaziyordu. O ara tasinma telasimiz oldu 2 hafta boyunca gidemedik veterinere. Simdi istanbula tasindik ve 1 haftadir karni sismeye basladi. Ustelik hep zayif bir kediydi erkek olmasina ragmen disi kedimizden bile zayif ve ufakti. Bugun veterinere gittik fipten suphelendi fipse uyutmamiz gerektigini cunku hem evdeki hem kakasini cope attigimiz icin sokaktaki kediler icin risk olusturdugumuzu soyledi. Karnindan sari bir sivi ve kolundan kan aldi test negatif dedi. Ama yarin bide diskisina bakalim dedi karaciger problemi olabilirmis ve oyle olsa bile umutlu konusmadi. Internette test negatif ciksa bile fip olabilecegi yaziyordu hala olma ihtimali var mi acaba? Ates ve ishal yok. Sadece karin sismesi ve asiri halsizlik var. Bide yan yatamiyor sislikten surekli oturur pozisyonda uyuyor. Istahi da iyi hala yiyor her zamanki kadar. Karaciger ile ilgili de siroz gibi hastaliklara denk geldim arastirinca. Kurtulma sansi var mi onda da?

    Bir de bahcelievlerde oturuyoruz Healthy Pet klinigine gittik ne kadar iyi bilemiyoruz. Ankara'da Korusev'e gidiyorduk harika insanlardi onlar gibi bir klinik ariyoruz istanbulda da onerilebilecek klinik var mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok geçmiş olsun. test negatifse en azından fip olmadığı için şanslısınız. Yine de hastalığın her türlüsü zor umarım iyi bir bakımla kendisine gelir kediciğiniz. Malesef hastalıklarlar hakkında detaylı bilgim yok ama fipe göre herhalde daha şanslıdır diye düşünüyorum. Takviye gıdaları araştırabilirsiniz, veterinerinizede sorun ama internettende araştırın mutlaka veterinerlerde bazen yetersiz kalabiliyor. Bizim veterinerimiz Bakırköy Veteriner Kliniği Ece Paylan. Biz genel olarak memnunuz.

      Sevgiler.

      Sil
    2. Merhaba,
      Çok çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşir.
      Şu anda benim kızım da bu hastalıkla mücadele ediyor, benim veterinerim inanılmaz iyi biri, tüm dostlarımızı kurtarmak için gerçekten elinden geleni yapıyor. size çok uzak değilse Güneşli'de Okyanus Koleji var, onun sırasında eczanenin yanında veteriner Ahmet Yüksel

      Sil
  40. Merhaba,

    Kedim Alaca'yı sokakta bulduğumda minnacıktı, annesi yoktu. Onu sevgiyle büyüttüm, çok mutlu bir kedicik oldu, fakat hastalandı ve veteriner FIP teşhisi koydu, sanırım ıslak corona virüsü var. Zor nefes alıyordu, röntgen çekildi, kan testi yapıldı ve göğüs kafesinden yaklaşık 1 büyük fincan sıvı çekildi. Nefesi düzene girdi, fakat iştahı hiç yoktu, veterinerimiz acil tedaviye başladı ve Virbagen Omega gerektiğini belirtti, bende bir kedi sahibinden bu ilacı buldum ve 5 iğne yapıldı, tedavinin 14.gününde 5 iğne daha yapıldı. Şimdi 60.gün olan 25 Eylül 2016 tarihinde başlamak üzere son 5 iğnelik bir tedavimiz var fakat ilaç kalmadı. Yurtdışından alıp da elinde 2 şişesi kalan varsa bana satabilir mi lütfen. Şu ana kadarki tedavi iyi gitti, bu 5 iğneyi de yaptırırsam belki bir mucize olur ve güzel kızım kurtulur diye umut ediyorum. Takviye vitaminlerle yemek yemesini sağlamaya çalışıyorum. Acil ilaca ihtiyacım var, bana yardımcı olabilecek var mı? Ne olur kızım Alaca'ya yardım elinizi uzatın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım daha iyi olur kediciğiniz. İlacı Bakırköy Veteriner Kliniği Ece Paylan'a sorabilirsiniz. Biz orada bulmuştuk.

      Sil
    2. ilacın faydası olmamış size ama

      Sil
  41. Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Kızım çok zayıfladı, iştahı yok. Bünyesini güçlendirecek ilaç ve iştah açması için şurup kullanıyorum. son 5 iğnesi yapılacak, veterinerimiz yine röntgen çekip, kan testi yapacak. İnşallah kızım bu hastalığı yenecektir diye umut ediyorum.

      Sil
    2. inşallah iyileşir, güzel haberlerinizi bekliyoruz.

      Sil
  42. Bizim de kedimiz mestanimiz bitanecigimiz gecen ramazan bayraminda cenesinin altinda bir yarayla basladi ondan yaklasik 3 ay oncesinde idrar yollarinda sikintisi vardi mamayla ilacla duzelttik veya duzelttigimizi sandik ,yaralar devamli kendini yeniliyor veteriner yok merhem yok ilac birsuru sey verdiler kullandik kullandik mamasini devamli degistirdiler cunku hicbirini yemiyor megersem fib miste o yuzden yemiyormus yavrum gucsuzlesmeye basladi devamli uyuyor hic uyumadigi kuytu yerlerde en son esim tezgaha cikamadigini gormus tekrar veterinere goturdu en son kan tahlili yapicaz dediler gidis o gidis zaten sali gunu goturdu gece ora kaldi halsizlestigi icin damar yolu acmislar kan almislar ertesi gun eve bir geldi halsiz hicbirsey yemiyor mamasini ezip siringayla veriyoruz agzina su bile icmiyor sadece yogurt yedi belki de icinin ferahlamaya ihtiyaci vardi kimbilir.Bizi yaninda istemedi esime biraz yalniz birakalim dedim bebegimizi disari cikarttik bizde (bu arada bebegim de 4 aylik acaba onun yuzunden bunalima mi girdi diye bile dusunduk)
    Eve geldik sonra yavrum canim benim yatagimizin ustunde oylece uyuyo kakasini bile yapmis gidememis tuvaletine canim benim aksam evinin ici.e giriyo farkli kuytularda yatiyor gece 1.5 ta yavas yavas dinlene dinlene yatagimiza guc bela cikti koynumuza aldik sevdik en son aci aci miyavlayip kivraniyordu megersem bize vedaya gelmis gece tekrar veterinere goturduk sabah kaybetmisiz esim bana soylememis bile sutum kesilir diye cunku cok uziluyordum devamli agliyordum apartmanin bahcesine gommusler ve ben bu cmts ogrendim devamli mestanin yanina gidelim diyip duriyorum bana hep bahaneler sunuyordu anladim tabi bende
    Cok zor onsuzliga alismak
    Cok illet bir hastalik sinsice ilerlemis mestanimin icinde daha 3 yasindaydi yavrum 1 haftada aldi yavrumu benden cok istiyordum cocugumda mestanla buyusun ama bu kadarmis omru cok uzgunum cokta gormek isterdim onun son halini en azindan son bi kez sarilirdim ama malesef onu da goremedim😪

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başınız sağolsun çok üzüldüm. Malesef ne zaman nasıl olduğu hiç anlaşılmıyor. hele de kediler hastalıklarını saklamakta o kadar becerikliki biz anlayana kadar epeyce ilerlemiş oluyor. Şimdi en azından huzur buldular acı çekmiyorlar, tek tesellim bu. Son halini görmemeniz belkide daha iyi olmuş, onu hep iyi halleri ile hatırlamaya çalışın... Ben gördüm ve şimdi o görüntüler hiç aklımdan çıkmıyor...

      Sil
  43. Savaşınızı taktir ediyorum. Aynı savaş içerisinde can çekişirken, daha iyi anlayamam yukarıdaki satırları sanırım.
    Şuan kalbimde taşıdığım ağırlığı, birileri daha taşıyormuş meğer diyorum kendime. Kelimeleriniz canımı acıtıyor, ama bilinçlenmek için okudukça tekrar tekrar okuyorum. Yaşadığınız sürecin aynılarına şahitlik ediyorum, nefes almakta zorlanıyorum. Ellerim titriyor bu satırları yazarken. Ağlama krizine giriyorum, sonra uzun süre sessizce oturuyorum kucağımda Kilyos'umla.
    Çok zor. Bu savaşı veren herkesin ne hissettiğini artık ben de çok iyi biliyorum. En öncelikle Canım Miskin'in ruhu şad olsun diyorum. Bütün güzel enerjimi ona, gökyüzüne gönderiyorum.
    Bugün derdim ne mi? Tek derdim yurtdışından Virbagen Omega bulmak. Bize ne fayda sağlayacak bilemiyorum, ama İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Prof.ların da tavsiyesi bu yönde oldu.
    Değerli satırlarınızı tek tek okudum. Bu konuya ait tedavi gördüğünü yazmışsınız. Faydası olup olmadığını, benimle paylaşırsanız gerçekten çok sevinirim.
    Kalbimi yeni yutmuş gibiyim, ne yapacağımı bilmiyorum.
    Sadece yaşayan, yukarıdaki bütün arkadaşlarım bu duyguyu anlıyor, bunu çok iyi biliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun, umarım şans sizden yana olur tüm bu kötü günleri atlatırsınız. Biz virbagen omega ile tedavi ettirdik ancak iyileşmesinde malesef etkili olmadı. Faydası yok denemez bence özellikle kuru fip hastaları için virbagen omega ile düzelenler bile var ancak bizim ıslak fipti ve son derece agresif ilerliyordu bu sebeple bizde işe yaramamış olabilir.
      Bizim veterinerimiz Kıbrıs'tan getirtiyordu, Bakırköy Veteriner Kliniği Ece Paylan. Klinik ile iletişime geçebilirsiniz belki sizi yönlendirirler.
      Sabırlar diliyorum, keşke elimden bir şey gelse umarım bu savaştan galip ayrılırsınız...

      Sil
    2. Rüya hanım merhaba,
      Kedim Alaca'nın tedavisi hala devam ediyor. Son 2 şişe ilacı Bakırköy Veteriner Kliniği Ece Paylan'dan buldum, veterinerim dün ilk iğneyi yaptı. Fakat iştahı yok, hem bünyesini güçlendirecek ilaç, hem de iştah açıcı şurup kullanıyorum. Son 4 iğneden sonra veterinerim tekrar röntgen çekip, kan tahlili yapacak. Yaklaşık 3 aydır yavrum 1 odada yaşıyor, çünkü evimizde 11 kedi daha var ve onlara bulaşmaması için çok dikkatli olmalıyım. Virbagen Omega bu hastalıkta max %60 etkili oluyormuş, kedinin bünyesine bağlıymış. Veterinerim de çok iyi bir hekim, kurtarmak için elinden geleni yapıyor. Eğer Ece hanımda ilaç kalmamış ise Kıbrıs'tan çok rahat alabiliyorsunuz, dilerseniz tel numarası verebilirim.
      Tüm can dostlarımıza acil şifalar diliyorum.

      Sil
    3. Fatma Hanım merhaba, Öncelikle başınız sağolsun :( Tüm melek olan canlar için çok üzgünüm. Her yazı da kendimden bir parça buluyorum. Kaçırdığım birşey var mı, tecrübeler ne yönde defalarca okuyorum. Çaresizlikten delirmek üzereyim. Virbagen Omega'yı rahatlıkla alabiliyorsunuz demişsiniz. Telefon numarası verebilir misiniz?

      Sil
  44. merhabalar benimde 3 aylık üçüz kedim var.bir tanesinin karnı aşırı derecede şişti.acaba gebe mi diye şüphelendim veterinere götürdüm.karnından enjektörle sıvı çekti.ve daha sonra bu kedinin fip oldugunu çaresinin olmadıgını söyledi.bugün hareketlerinin yavaşladıgını ve nefes alırken çok hırladıgını hissettim.acaba diğer iki kardeşinede bulaştırırmı diye korkuyorum çünki üçü birarada ve benim işyerimde kalıyorlar doğdukları günden beri.veterinere sordum bana dediki zaten bulaştırmışsa bu zamana kadar çoktan bulaştırmıştır dedi.karnından sıvı aldırmadık veteriner gerek yok sıvıyı boşaltsakta çare yok dedi.aldım geri getirdim kardeşlerinin yanına.şu anda karnının şişliğinden başka birde hırıltısından başka bir sorunu yok yemegini yiyor diğer kardeşleri oynuyor bu onlara katılmıyor .bilemiyorum 2 gündür kara kara düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 aylık ne kadar ufaklar, belki başka bir veterinere daha danışabilirsiniz. Ölecek diye işin ucunu bırakmak bana kolaycılık gibi geliyor veterinerinizin yaptığı gibi, en azından tedavi edici rahatlatıcı bir şeyler verebilirdi ki belki vermiştir şimdi ön yargı ile de veterinerinizi suçlamış olmayayım. Kötü bir hastalık malesef ama belli olmaz ümit kesilmez, olması gerektiği gibi tedavi ettirdikten sonrası şansa kalmış herşey, umarım iyileşir kediciğiniz.

      Sil
  45. Merhaba,
    Çok geçmiş olsun Can bey,
    Benim kedimin göğsünde sıvı birikmesi vardı ve nefes almasını zorluyordu. Sıvıyı veterinerim çekti, vücudunun direncini arttıracak ilaç verdi, her sabah ilacını ve iştahı açılsın diye de şurubunu içiriyorum. Sizin kediciğin rahatlaması için sıvının çekilmesi gerekir. Bence başka bir veterinere götürün, eğer dilerseniz benim Güneşli'de veterinerim var, onun numarasını verebilirim. İnanılmaz iyi bir hekim, kurtarmak için elinden geleni yapıyor. Ayrıca bu hastalık için virbagen omega isimli bir ilaç var, sadece yurt dışında satılıyor, ilaç pahalı ve vergisi de yüksek olduğu için Türkiye'de pek bulunmuyor. Bu ilacı Kıbrıs'tan alabilirsiniz, dilerseniz alacağınız yerin tel numarasını da verebilirim. Benim kedim Alaca hala bu hastalıkla mücadelesine devam ediyor, İlaçtan bulan şanslı insanlardanım, kedimin son 5 iğnesi yapılacak, inşallah bu hastalığı yenecek diye inanıyorum. Umarım tüm hasta minik dostlarımız sağlıklı ve mutlu bir şekilde yuvalarına dönerler.

    YanıtlaSil
  46. yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.kedimi beklerken ve fatma yılmaz hanım.ben adanada ikamet ediyorum burda başka bir veterinere götürdüm ondada sonuç aynı.kedimin şu an karnı hergeçen gün daha şişiyor.sıvı birikmesi karnındaymış. o yüzden çeklemiyormuş.eger sıvı birikmesi gögsünde olsaydı sıvıyı çekebileceklerini söylüyorlar.maalesef hiçbir ümit görükmüyor.kedi hergeçen gün karnı daha çok şişiyor.hareketlerinde herhangi bir kısılma yok sadece karnı çok şiştiğinden nefes alışı hırıltılı ve koşamıyor sadece agır agır yürüyor.ve bügün maalesef yemeyi içmeyi kesti hiçbirşey yemiyor veterinere sordugumda istersen uyutalım diyor başka bişe demiyorlar.karnındaki sıvıyı bişekilde boşaltsalar ben saglıgına kavuşacagı ümidindeyim.eli kolu tutan yürüyebilen bir canlıyı uyutmak vicdanıma sıgmıyor.son güne kadar bakacagım zorlada olsa bişeyler yedirmeye çalışıyorum

    YanıtlaSil
  47. arkadaşlar lütfen dikkatli okuyun kedimi daha önce belirttiğim gibi 2 veterinar fip teşhisi koydu.bugün kedimin yeneden içmeden kesildiğini görünce veterinerlerin tavsiyesi ile daha fazla acı çekmemesi için uyutma kararı aldım.bu kararımı yurtdışında yaşayan akrabalarımla paylaştım.onlar ısrarla röntgen çektirip röntgeni whatsapla kendilerime yollamamı ve ordaki veterinere göstereceklerini söylediler.ben kwdimi bugün uyutma kararı ile veterinere götürürken birden yolumu degiştirdim ve özel bir veteriner kliniğinde röntgen ve ultrason a soktum.benim kedime fip teşhisi koyan 25 yıllık veteriner...ve sıkı durun ultrason ve röntgen sonucu kedim hamile çıktı ve fip ile uzaktan yakından ilgisi yok.allahım onu bagışladı bana..fakat bu veterinerler ultrason bakmadan ve rçmtgen çekmeden benim kedimin karın şişliği yüzünden fip teşhisi koydular ve uyutma kararı aldılar.bunlar vicdanları ile nasıl hesaplaşacaklar.fip teşhisi koyan veterinere ultrason ve rçntgen sonucunu gösterdiğimde bana tıpta böyle hatalar olabilecegi yönünde kendini savunuyor.onu allaha havale ediyorum .tüm kedi besleyenler size sözüm mücadeleyi bırakmayın ve bir veterinere sabit kalmayın.admin senden ricam bu mesajımı mutlaka yayınla ama mutlaka .bu esnada kedimin karnında 8 tane bebek tesbit edildi çok mutluyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba can bey, yorumunuzu okudum ve şok oldum. Hem çok geçmiş olsun hemde gözünüz aydın bebişler geliyormuş :) Sizin yorumunuzdan ilhamla yeni bir yazı yazdım. Bundan sonra bloga bırakılan fip ile ilgili yanlış teşhis hikayelerini yazının içerisinde biriktireceğim. Böylece kedisine fip teşhisi koymuş kişiler bir göz atıp kendi kedileri için ihtimalleri görebilecekler. Çok şanslı bir kediniz varmış kılpayı yırtmış..

      Sil
  48. Merhaba benim kedime de fib ve sarılık teşhisi konuldu 2 haftadır tedavi görüyor. Tüm yorumları takip edemedim ama sanırım sizin kediniz kurtuldu bu hastalıktan? Fible ilgili nette okuma yapıp genelde ölümle sonuçlandığını okudum, perişan haldeyim ağlamaktan. Yavrum annemlerle kalıyor ben şehir dışındayım. Ne söylerseniz yardımı olacak, hiç umut yok mu bu hastalıkta?

    YanıtlaSil
  49. Merhaba Arkadaşlar... Kedilerin ve bizlerin korkulu rüyası Corona virus ve FIP dönüşümü. 1960 yıllarsa suni virüs olarak üretildiği söyleniyor. Islak FIP torax' da yani karın boşluğuna akan enfekte sıvı, virüz immune sistemi parçalayarak akıyor. Kuru FIP ise saatli bomba. Virüs son dönemlerde çok güçlenmiş biçimde. ŞU ÇOK ÖNEMLİ: çoğu hekim bağışlık sistemini güçlü tutun diyor demir gibi olsun giyor ancak Coronavirus şöyle çalışıyor : Immune Sistem güçlendikçe Vürüste onun içinde olduğundan daha da güçleniyor. Yani o vitamin yğkle bu vitamin yükle yapmayın. Benim 2 kızım Corona taşıyıcı. yapılan Speed test Corona taşıyıcı %100 net cevap vermiyor. Hatta Elisa testi bile %100 net sonuç vermiyor. Elisa testi size vucütte bir virüs var diyor ama hangi virüs olduğunu söyleyemiyor. Dolayısıyla bir çocuğu sadece Corona olmasındna dolayı uyutmak bir cinayettir, ancak ve ancak Allah korusun çocuk kuru FIP nedeniyle ciddi nörölojik semptomler gösterir, nefes almsı çok güçtür ve denge kuramaz vb çok ileri semptomlar gösteriyrodur ancak o zaman. Bu hastalık baş etmek çok zor ama imkansız değil. (1) HIJYEN çok öenmli. evi her sildiğişnizde domestor çamaşır suyu ve hafta 1 kes mutlaka ameliyathane dezenfektantı Zefisol ile temizleyin. (2) Kum kabı asla kirli olmasın çünkü bu virüs dışkı ile atıldığından haftada 1 kum kabı mutlaka dezenfekte edin ve her gün dezenfekte etmemek için kumkabının tabanına gazete koyun tabi gazete her akşam değişmesi gerekir. (3) BESLENME: en iyi mama yemesi gerekir, royal canin veya acana veya N&D. (4) KESİNLİKLE STRESTEN uzak olacak, Coronayı tetikleyen en büyük etken Strestir. üşümicek aç kalmayacak temiz olacak mutlu olacak. Dışarıda kediler ile uğraşıyorsunuz eller çok iyi dezenfekte edilmeli. Yılda bir defa yapılan karma aşıdan mutlaka 1 hafta öncesi kedinizin bağışlık sistemini aşıya hazırlamanız yani güçlendirmeniz gerekli. BU hastalıkta en iyi çalışan Antibiyotik TYLAN' dır ve onun ile mutlaka C Vitamini Hipergrosivim ve Kortizon verilmesi gerekir. Hastası olana acil şifa ve sabırlar dilerim, allah tez zamanda iyileştirsin ve acısını göstermesin...

    YanıtlaSil
  50. Merhaba,

    Benim 3.5 yaşında scottishfold cinsi kedim vardı adı scottydi,. 15 gün önce Kozyatagı vetland da kısırlastırmıstık, aniden fenalaştı nefes alamıyordu nöbetcı baska bir veterinere götürdük. testesteron seviyesi aniden düştüğü için depresif şoka girmiş akciğerleri su topladı, normalde kedilerin atesı 38 dereceymiş bizimkinin 34 olmus hipotermiye girmiş, kakasını yapmıyordu 2 gundur lavman yapıldı, serum verildi akciğerlerindeki su için diüretik verildi, halbuki çok ümitlenmiştik yaşayacak diye kan kusarak kaybettik oğlumuzu, çok hüzünlüyüm kendime gelemiyorum. Amelyat olmadan önce, amelyat sonraki komplikasyon olmasın diye birsürü para alarak birçok test yaptırdık, kendi veterinerine sorduk adam bana telefonda bagırdı benım bı sucum yok dıye, ne yapsam bilemiyorum, ne yaparsak yapalım oglumuz geri gelmeyecek, Tuzladaki hayvan mezarlıgına gomdük, mezarına bakıp bakıp aglıyorum, diorumki keşke kısırlastırmasaydım oglumu, keskeler bitmiyor...

    YanıtlaSil
  51. yogun bakıma goturdugumuz veteriner corona virusten suphelendık ama test yapamadık dedı kaybettıgımız ıcın oglumuzu, testesteron hormonu bagısıklık sıstemını ayakta tutan hormonmus, scottishfold gıbı cıns kedıler hasta olarak dogdugu ıcın, bebekken kısırlastırılmazsa, sonrasında sıkıntı yasancagı ıcın bız onermıyoruz dedı, halbukı kendi veterineri sırf para ıcın amelyat ettı oglumu,

    YanıtlaSil
  52. Merhaba herkese, 23 aralıkta kapımıza gelen küçükten biraz büyük kara bir sokak kedisiyle tanıştım.(kaç aylık/yıl olduğunu bilemiyorum) ve 1 ocakta onu kaybettim.kapımızın onunde beslediğim diğer 5-6 kediden biriydi, yalnız o diğerlerinden farklı olarak hepsini beslediğimde diğerleri dağılırken bu sokak kapısından ayrılmıyor, sürekli yalvavrır gibi hiperaktif bir sekilde üzerime atlayıp montumun içine giriyordu.karlı gecelerde üşümesin diye bir müddet kazan dairesinde barındırayım bu arada da kapının dışına marangozdan bir ev yaptırırım diğerleri ile birlikte orada yaşarlar diye düşündüm. hayatımda gordugum en canlı kediydi, elimi üzerinden çektiğim anda üstüme atlıyordu sevmem için.Yalnız arada bir boğazına kılçık takılmış gibi bir hareket yapıyordu ama yine de çok canlı zıpır bir kediydi. İçeriye aldıktan 2. gün sonra sanki o kedi değil de başka bir kediye dönüştü, durgunlaştı,beni gorunce zarzor ayağa kalkıyordu.Hasta oldugunu anlamadım ta ki kusana kadar. Kusunca hemen veterinere goturdum ve bu kılçık belirtisini de soyledim. BAna üşütmüştür, belki virüste olabilir, isterseniz burada kalsın dedi.Ben de iğnelerini yaptırdım ve yanıma aldım,nihayetinde kediyi oraya goturdugumde 4 ayak üzerinde ve sağlamdı. Ertesi gun dr a goturmedim iyileşmektedir diye dusundum ,hayatımda hiç hasta kedi gormemiş ve hiç veterinere de getirmemiştim.Bu arada 2. gun ve 3. gun 10 ar dakika onu dışarı çıkardım, belki arkadaşlarını ozlemiştir ondan keyfi yoktur diye.3. ve son gün tekrar kusunca yine dr goturdum,bir vitamin iğnesi yapıp tekrar eve getirdim, bu sefer orada kalması teklif edilmemişti ya da bu bir virüstür burada kalmalı bile denmemişti, gozumu açıp uyanamadım. binaya getirdikten birkaç saat sonra onu kazan dairesinde sevmeye gittiğimde bana yaklaşmak için ayağa kalktı, sendeledi ve yere düştü,ölü gibi yatıyordu. Hemen dr getirdik tekrar. Oksiyen ve serum aldı ama malesef 1-2 saat içinde öldü.Yaşadığım kahır,çaresizlik içinde bana yalvarıp kapıma gelen bu kediyi kurtaramadığımdan,hastalığın ciddiyetini anlayamadığımdan ötürü ağlamaktan patladım. Şimdi anlatılanları okuyorum da belirtileri (beni görmeme,denge bozukl.,sıfır iştah v.s) fib i anlatıyor. beni anlayabilecek insanlar olarak sizinle paylaşmak istedim. Ailem üzüldüğüme üzülüyor.Hala içim yanıyor geri gelmeyecek ve yeri doldurulamayacak bu kara kedicim için..(Tuğba)

    YanıtlaSil
  53. Bizde Miniş'imizin FIB olduğunu öğrendik. veterine her gün götürüp serum takılmasını antibiyotik iğne yapılmasını istiyor,

    açıkcası okuduğum kadarı ile bu hastalıktan bu şekilde kurtulabilen bir kedi yok,

    her gün iğneler le serumlar ile zzaten ölecek bir kediye extra acılar çektirmek ve acı çekme süresini uzatmak yerine;
    mümkün olduğunca fazla onla ilgilenerek severek, öperek en azından maximum iyi zaman geçirmesini sağlamak daha uygun geliyor bana;

    bilimfili sitesinde bir makale yayınlandı yurt dışında FIB hastalığı için klinik aşamasında KEsin bir çözüm üretilmiş,

    makaledeki hanfendiye Yunjeong Kim 'e mail gönderdim; bu konuda yardımcı olabilirmi klinik aşamasında olsada ilaç temin edip gönüllü katılım olabilirmi ? diye fakat malesef bu katılımın çok kısıtlı olduğunu yüzlerce yardım talebi geldiğini ve çok azını dahil edebildiklerini iletti,
    yardımcı olamadığı içinde üzgün olduğunu yazmış.. :(

    Malesef klinik çalışmaları bitmemiş henüz, umarım en kısa zamanda tamamlanır ve kesin sonucu olan bu ilaç ile dostlarımız gerçek bir tedavi yöntemi ile kurtulurlar;

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kediniz hala yaşıyor mu benim tatlı kedime de ıslak fip teşhisi kondu ve ne yapacağımı bilmiyorum...

      Sil
    2. Merhaba kedim 3 aylık ve ona ıslak Fip teşhisi kondu ve dünden beri çok ağlıyoruz. NE yapacağımı bilmiyorum resmen ölmesini bekleyin diyorlar hiç ıslak fipten yaşayan olmadı mı ? Onu çok ama çok seviyoruz. hep acı acı miyavlıyor benim minnoşum elimden bir şet gelmiyor.. Her gün veterinerde serum yiyor iğne oluyor interferon veriyorlar ama hiç hareket etmiyor sadece yemek yiyor.. Hiç kurtulan yok mu ?

      Sil
    3. Pınar Demirhan, invisible çok geçmiş olsun, sabır diliyorum..fip çok zorlu bir hastalık elimizden geleni yapmaktan başka çaremiz yok..umarım düzelir kediciğiniz bu arada fip olmama ihtimalinide mutlaka göz önünde bulundurun. Fip diğer hastalıklarla sıklıkla karıştırılabiliyor. Elbette karıştırıldığı hastalıklarda basit hastalıklar değil ama yine de her ihtimale açık olmakta fayda var. Acil şifalar dilerim..Bir an önce şu illetin tedavisi bulunsa keşke..

      Sil
    4. invisible dediğiniz gibiyse umarım en kısa sürede tamamlarlar araştırmalarını, elinizden geleni yapmışsınız :( Cevap vermiş en azından benim mail attığım klinikler dönmemişlerdi bile. Umarım kediciğiniz düzelir, dediğiniz gibi sevgi, ilgi hastalık döneminde mutlu olmaları çok önemli..sabırlar dilerim..

      Sil
  54. Pınar hanım merhaba,
    Benim güzel kızım Alaca'yı ne yazık ki kaybettim. Islak FİP te maalesef kurtuluş yok sanırım. Sadece yurt dışında satılan Virbagen Omega iğnelerini de getirtip kızıma yaptırdım, ama yine de kurtaramadım. Yaklaşık 4.5 ay veterinerimin verdiği vitaminleri ve bağışıklık sistemini güçlendirecek ilaçları her gün içirdim, mamasını ben yedirdim, ayakları tutmadığı için tuvaletine ben götürdüm ve hep koynumda uyuttum. Testler yaptırın lütfen, belki sizin yavrunuz fip değildir. Eğer fip ise ona sadece sevginizi verin, sürekli ilgilenin, onu mutlu etmeye çalışın. Benim kızım melek olurken bile kucağımda huzurlu ve mutluydu. En büyük tesellim hiç acı çekmemesiydi. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, bu satırları ağlayarak yazıyorum. Çok geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede iyileşir, size sonsuz sabır ve güç diliyorum.

    YanıtlaSil
  55. Merhaba, 2.5 aylik kedimizi kusma ve ishal şikayetiyle veterinere götürdük FİP testi yaptirmamizi söylediler,testi yaptırdık ve corona virüsü pozitif çıktı veteriner Fib hastası değil ama corona virüsü olduğunu söyledi ve yeterli bir bilgi alamadık,3 gün geçti ve yavrumuzda şu anda ishal,kusma gibi bir durum kalmadı iştahı da yerinde mamasını yiyiyor.Bundan sonraki durumda ne yapmamız lazım bu virusun bazi yerlerde gectigini bazi yerlerde de ömrü boyunca kaldığı yazıyor,yardımcı olursanız sevinirim,saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben de aynen sizin öğrendiğiniz gibi virüsün geçebildiğini duymuştum. Bundan sonra dikkat etmeniz gereken kedinizin mümkün olduğunca bağışıklığını yüksek tutmak, dengeli beslenmesini sağlamak, strese gireceği durumlara engel olmak. corona nın ne zaman fipe çevireceği belli olmaz ama genelde ya genç kedileri yada yaşlı kedileri etkilediğini duymuştum. Eğer kedinizi henüz kısırlaştırmadıysanız o sürece çok dikkat edin derim. Ameliyattan önce veterineriniz ile görüşüp ekstra bağışıklık takviyeleri kullanın. Biz mesela virbagen omega'nın sulandırılmış serumunu kullandık öncesi ve sonrasında. Her gün ağızdan 1ml verdik. Eminim veterinerinizin önereceği alternatif başka takviyeler önlemlerde vardır.Bir de mümkün olduğunca tuvaletini temiz tutmaya çalışıyoruz. Virüs belli aralıklarla dışkıdan atılıyor çünkü kendi dışkısından tekrar enfekte olmaması için bu temizlik konusuda tavsiye ediliyor.
      sevgiler,

      Sil
    2. Malesef benim Efe'mde de corona virüsü varmış ve kısırlaştırmamız sonucu fibe dönüşmüş:(

      Sil
  56. Kedi nizi kısırlaştırmayın strese sokacak hiçbişey yapmamanız lazım sizi üzmek istemem ama Allah yardımcınîz olsun çok zor.Ginseng deniz yosunu gibi bağışıklık arttırıcı şeyleri mutlaka deneyin.

    YanıtlaSil
  57. Bugün bir kaç saat önce kedimin hasta olduğunu öğrendim.Doktor beni dışarı çıkartıp ailemle konuştu. Hastalığın adını tam olarak bilmiyorum ama sanırım FİP.Veteriner ölücek dedi.%1 ihtimal yaşayabilirmiş. Kusma veya ishal olmadı kedimde ama çok halsiz 1-2 haftadır. Karnı aşırı derecede şişmeye başladı. Yarın bir ilaç yapılıcakmıs. Sonra da kliniğe götürüp test yaptırıcaz. Ölmesinden çok korkuyorum. Yazdıklarınızın hepsini okudum ama kafam çok karıştı. Önerilerinizi yazarsanız çok memnun olurum. Ne yapmalıyım. Kedim daha 4 aylık ve ben ondan ayrılmak istemiyorum. Ondan başka bir kedi de istemiyorum. Onda çok bağlandım. Lütfen söyleyin bunun bir çözümü yok mu?

    YanıtlaSil
  58. Bugün bir kaç saat önce kedimin hasta olduğunu öğrendim.Doktor beni dışarı çıkartıp ailemle konuştu. Hastalığın adını tam olarak bilmiyorum ama sanırım FİP.Veteriner ölücek dedi.%1 ihtimal yaşayabilirmiş. Kusma veya ishal olmadı kedimde ama çok halsiz 1-2 haftadır. Karnı aşırı derecede şişmeye başladı. Yarın bir ilaç yapılıcakmıs. Sonra da kliniğe götürüp test yaptırıcaz. Ölmesinden çok korkuyorum. Yazdıklarınızın hepsini okudum ama kafam çok karıştı. Önerilerinizi yazarsanız çok memnun olurum. Ne yapmalıyım. Kedim daha 4 aylık ve ben ondan ayrılmak istemiyorum. Ondan başka bir kedi de istemiyorum. Onda çok bağlandım. Lütfen söyleyin bunun bir çözümü yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öncelikle çok geçmiş olsun.. Keşke sorduğunuz soruların cevapları bende olsa seve seve hemen paylaşırdım ama ben de bilemiyorum.
      Size tavsiyem güçlü olmaya çalışın malesef böyle hastalıklarda durum biraz karışık oluyor net bir tedavisi olmadığı gibi insanın kafasıda çorba gibi karışıyor ben de aynı sizin gibi hissetmiştim. Elinizden geldiğince kedinizi sevini sevginizi gösterin, onun yanında üzgün durmamaya çalışın o sizin üzülmenizi istemez. Teşhisin doğruluğunu test etmek için eğer imkanınız varsa başka bir veterinere götürün veya başka veterine götüremiyorsanız mevcut veterinerinizden biraz daha açıklayıcı olmasını isteyin. Madem veterineriniz aileniz ile görüşmüş ailenizden size bu konuda yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz. Her şeye hazırlıklı olmak lazım yine de elinizden geldiğince umudunuzu korumaya çalışıp tedavisi neyse yaptırın kim bilir belki veterineriniz haklı çıkmaz..

      Sil
    2. Bende aynı durumu yaşayan biri olup oğlumu kaybetme deneyimime dayanarak yazıyorum, bence onunla geriye kalan zamanlarınızı güzel geçirin, mutlu olmasını sağlayın ve doktorların para tuzağı için iyileştiriz demesine bakmayın. Bu hastalığın tedavisi yok sadece geçen süreçte daha kaliteli yaşaması için kendinizin evde verebileceği ilaçlar var. İğneydi falan diye hastanelerde sürünmesine izin vermeyin. Ben oğlum mutlu olsun diye onu son günlerinde onu sevdiği hiç bir şeyden mahrum etmedim. Dışarı çıkmayı çok severdi hastalığındna dolayı onu hergün çıkartıp saatlerce yanında bekledim, yiyebildiği süreç içinde sadece en sevdiği mamaları verdim, kısacası murtlu olması için her şeyi yaptım,i bence sizde öyşe yapın. Bu arada fazla dolduğu zamanlar sadece karnındaki sıvıyı aldırdım. allah yardımcınız olsun.

      Sil
  59. Kedimin FİP olduğunu öğrendim ne yapmalıyım?
    Ölmesinden çok korkuyorum ve önerilerinizi bekliyorum. Lütfen bunun bir çaresi yok mu? Daha kliniğe götürüp test yaptırıcaz. Ama doktor %1 ihtimalle kurtulur dedi. Sizce guvenmelimiyim? Umudumu yitirmemem mi gerekir yoksa kendimi şimdiden hazırlayım mı?

    YanıtlaSil
  60. Benim kediminde kesin olmamakla birlikte fib olabileceği söylendi.Yorumları okudum anladığım kadarı ile bu hastalık son zamanlarda çok yaygın.Benim kedim beş aylık.Defalarca feterinere götürdük aşı yaptırdık.Kulağında akıntı oldu yine veterinere gittik ama hiçbir veteriner bizi bu konuda uyarmadı böyle bir hastalıktan virüsten bahsetmedi.Yukarıda son iki yıldır yüzlerce yorum yazılmış.Belli ki bu hastalık son zamanlarda yaygınlaşmış.Gittiğim üç ayrı veterinerin hiçbirinin bizi uyarmaması çok düşündürücü???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba evet nedense başa gelene kadar bilinen bir hastalık değil :( Ne kesin sebebi belli ne de tedavisi var. Pilot tedaviler varmış yeni açıklanan ama bizim de ulaşabileceğimiz şekle dönüşmeden henüz bir faydası yok..
      Tek yapabileceğimiz kedilerimizi stresten uzak tutmak ve bağışıklıklarını destekleyici gıda takviyeleri vermek ve fip'in ziyaret etmemesi için umut etmek...

      Sil
  61. Geçmiş olsun. FIB hastalığı için kesinlikle aşağıdaki yazıyı okuyun.
    https://www.petsinlife.com/blog/kediler/654-fip-hastaligi-icin-ilac-umudu

    YanıtlaSil
  62. Bende çalıştığım yerde kapının önünde sokak kendilerine mama veriyorum gergin hele iki tanesi yavru kedi ama anneleri var Birgün geldim hasta büyük bir kedi onlarla geziyor bende onlara mama verdim ertesi gün geldim yavru kedilerden birisi hasta ve kusuyor içeri aldım dışarda kar yağıyor eşim dedidisari bırakma olmazsa veterinere götürürüz neyse müşteri gelince kapıdan kaçtı aradım bulamadım ertesi gün geldim kedilere mamavercem yavru kediler yok ertesitesi gün geldim gene yok karyagiyor ama sürekli dışarda kedileri çağırıyorum akşam uzeriydi bıraktım yavru kedilerden birisi güçsüz zayıflamış yürümüyor hemen yakaladım içeri aldım sobanın önünde ısındı ama baktım kusuyor sarı hemen veterinere götürdüm veteriner viral enfeksiyon dedi kurtuluşu yook gibi dedi yoğun bakıma aldı eve geldik ama sürekli telefonla bilgi alıyorum umut yok amabizburda tedavi ediyoruz diyor nasıl oluyorsa üç gün yoğun bakım ücreti yediyuz TL sonra dedim benim okadar bütçemiz yok ben kediyi Alaçam ben elimden geleni Allah rızası için yaptım umut verse umut yok neyse kediyi aldım getirdim veterinere bıraktığım kediden eser yok kedinin kemikleri deriye yapışmış başında ağladım sabaha kadar kan kanlikaka yapıyor internette bir veterinerin yazısını okumuştum ben kediyi tedavi etmeye başladım önce imuneks diye bir vitamin şurubu arkasından üzüm pekmezi mükemmel özellikle üzüm pekmezi harika günde üç enjektör ağzına aktardım sonra kaslama tavuk ağızdan enjektörler su bol boverdim bir gün iki gün üçüncü gün bıraktım ayağa kalktı ve tavuk yemeye başladı ama ben nasıl seviniyorum azda olsa yemeye başladı çünkü elime alamıyorum deri kemiklerine yapışmış ama en imuneks şurubu ve pekmezi vermeye suya devam ertesi gün daha iyi derken Allah'ın izniyle ayağa kalktı ve kurtuldu şuan çok sağlıklı aradan yirmi gün geçti bu sefer evdeki diğer kedim sabah kalktım kedinin arka bacakları tutmuyor acaba kırılmış dedik basıyor ama ayakta duramıyorum ateşi çok yüksek acaba neolduki diyorum veteriner bize obur kediyi götürdüğünde evde kedi varsa aynı yerde bulundurmayı demişti kesinlikle aynı ortamda bulundurmadan ama tek ihtimamalbiz obour kediyi kucağımiza aldık elbisemizden virüs bulaştı neyse kedim sarı sarı kusuyor ayağa kalkamiyyor ama çok kötü ateşi var inliyor aynı tedaviyi bukedimede uyguladık ve beş altı günde ayağa kalktı ateşli iken nasıl su içiyordu arkasından hemen sapsarı kusyordu şimdi kedilerin çok sağlıklı buyazim belki işinize yarar zararlı hiçbiri değil yanında gene veterinerin verdigi ilaçlarında verin kesin sonuç alacaksınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun, kedilerinizin düzeldiğine çok sevindim. Üzüm pekmezi biraz garip geldi ama sizde işe yaradıysa etkilerini araştırmak lazım. Paylaşımınız için teşekkürler :)

      Sil
    2. kedilerinizin durumu şu anda nasıl? benimde kedim ıslak fib bende evde tedavi etmeye çalışıyorum, pekmez bende vermeyi düşünüyorum, miktarını soracaktım

      Sil
    3. Adsiz in dedigi gibi asiri ilac yuklemeynen hayvanlari iyice yipratiyoryuz. Bu sayfada cok sey yaziyor daha once nasil gormemisim hayret

      Sil
  63. Merhabalar. Yorumların bazılarını okudum ve belki bir faydam olur diye

    YanıtlaSil
  64. Selamlar. Yavrucukları kaybeden herkese Allah sabır versin. Gerçekten çok zor. Ben kedimi 19 gün önce fibden kaybettim ve acısını hâlâ yaşıyorum. Yavrusu aynı hastalığı yaşayanlar için deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Malesef ıslak fib hastalığının kesinlikle tedavisi yok. Avrupadan getirilen ilaçlar falan bahane. Eğer, öyşe olsaydı miskin kedi'de şu an yaşıyor olurdu. Keşke de o ve diğer tüm kediler bu hastalığı yenip yaşıyor olsaydı. Ben biricik oğlum Efe'nin bu hastalığa yakalandığını öğrendiğim an her türlü çareyi araştırdım. Oğlum'un tedavileri, çok güvendiğim ve doktorlarına sonsuz teşekkürlerimi sunduğum Başkent Hayvan Hastanesinde yaptırdım. Teşhisi de orası koydu. Daha önce götürdüğüm başka bir klinik bana oğlumun kabız olduğunu söyleyip karnındaki şişliğin bundan kaynaklandığını belirtti. Bir sürü de ilaç verip lağman yaptı. İlaç içmek onun için bir işkenceyken oğlum boşuna gereksiz yere o ilaçları içirdim. Bir hafta sonra kontrolü geldiğinde oraya güvenmediğim için daha önce oğlumun gözünü de iyileştiren Başkent hayvan hastanesine gittim. Aslında kliniği evime yakın diye şişliğin basit bir şey olduğunu düşünerek acilen götürmüştüm. Başkent hayvan hastanesinde, ıslak fib teşhisinin konulduğu gün oğlumun karnındaki sıvının bir kısmı çekildi ve doktorumuz mide ilacı, ve ağrı kesici bir ilaçö verdi. Bunları kullanırken aynı zamanda farklı çözüm arayışları içine girdim, avrupadan getirilen ilacın metnini duydum ve hemen doktorumuzu aradım, bu ilaçlardan bahsettim. Doktorumuz fib konusunda uzmanlık yaptığı dönemlerde bu ilaçların hepsini denediğinden ve hiç bir işe yaramadığından bahsetti. Ona sonsuz güvenmeme rağmen yinede canım oğlum efe'yi kaybetme korkusuyla sonuçları alıp fakülteye gittim orada bu konuda uzman olan bir profesör doktorla özel olarak görüştüm oda bana kendi doktorumuzla yanı cevabı verdi. Ve o zaman emin oldum ki, fibin kesinlikle tedavisi yok. Doktorumuz ayrıca bana verdiği ilaçların tedaviye yönelik olmadığını sadece Efe'mi yaşadığı dönem içinde rahatlatmak ve acı çekmeden ölmesini sağlamak için verdiğini söyledi. Öyle de oldu. Aynı hastalıktan ölen yavruların, nefes zorluğu çektiği, bacaklarının tutmadığı, gözleri kanlandığı, yüzleri kuruduğu ve çok miyavladığı gibi yorumlar okudum ama benim Efe'm bu acı verici belirtilerin hiç birini yaşamadı. Muhakkak ki acısı vardı ama bunu bize acı verecek şekilde yaşamadı. Ölmeden önce iki üç gün boyunca hiç uyumamasına, ilaçları verdiğim gibi kusmasına ve sonra tamamen kesmek zorunda kalmama, iştahtan tamamen kesilmesine rağmen bir kere bile miyaz demedi. Son gece sadece hareketleri biraz kısıtlanıp bakışları felç inmiş gibi ifadesizleşti, kusmaya çalıştı ve gecenin sabahı canım oğlum Efem beni seyrederek yatarken yatağında son bir kusma çabası yaşayıp sonra yavaş yavaş huzurla can vererek gözlerini tamamen kapattı. Onu çok özlüyorum, şu an bunları yazarken bile göz yaşlarıma mani olamamaktayım. Hepiniz bilirsizinizki kediler hastaneleri sevmez, onun için ne olur onları iyileştirmek umudu içinde olup iğneydi, ilaçtı, hastanede tedaviydi bu süreçlere sokup mutsuz olmasına izin vermeyin. Bu hastalığın kesinlikle hiç bir tedavisi yok. Fakültedeki profesör, bana bu avrupadan gelen ilaçların iyileşmesinde hiç bir faktörü olmadığını eğer zaten %1 ihtimalde olsa eğer iyileştiyse ilaçtan değil, bünyesi bu hastalıkla başa çıkabildiği için iyileşebileceğini söyledi. Tabi bu da çok ama çok düşük bir ihtimal diye belirtti. Ayrıca yavrularının iyileştiğini belirtenler de olmuş ama maalesef ülkemizde çoğu veterinerler yanlış teşhis koyuyor. Belki de iyileştiğini sandığınız yavrularınız fib hastası değildi. Bırakın öleceklerse de evlerinde huzurla ölsünler.Hatta ben o kadar kötü belirtiler okumuştumki, bunun için acılar içinde kalarak uyutup uyutmama kararı sürecine girmiştim. Allahıma şükürler olsun ki oğlumun gözümün önünde bu acıları yaşatmadı ve beni buna mecbur etmedi. Allah hepinizin yardımcısı olsun, yavrularınıza şifa versin. Tabi geride kalan üç yavruma da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler bu uzun bilgilendirici yazınız için bende yeni öğrendim paşamın fip olduğunu, çaresizlikle oraya buraya bakıyorum yazılan herşeyi okuyorum maddi imkansızlıklardan dolayı farklı yerlere götüremiyorum, yurtdışından ilaç geiremiyorum bu yüzden çok vicdan azabı çekiyorum ama sizinde dediğiniz veterinerde bir gün kaldı hastalıktan değilde moralmen çökmüştü, aldım eve getirdim evini özlemişti bütün odalara girdi dolaştı mutlu oldu, sizin kediniz gibi acı çeksede hiç hissettirmiyor :( bense onun gözlerine bakıp eriyorum , şimdilik acısını hafifletecek bişeyler arıyorum ne yapabilirim acaba, hiç iştahı yok sadece süt içiyor kakasınını 3-4 gündür yapmıyor ateşi var :(

      Sil
    2. Selamlar, ne yapabilirim diye sormuşsunuz ama yazılar geç yayınlandığı için aradan çok uzun zaman geçmiş. iyi olmasını çok isterdşm ama muhtemelen paşa şu an melek olmuştur. Çünkü bu hastalığın ömrü en fazla 1,5-2 ay. Allah sabır versin.

      Sil
  65. Merhaba. Bizim de kedimize fip teşhisi koyuldu. Miskin tam olarak ne kadar yaşadı tanı koyulduktan sonra? Ara ara çok iyi olup bize umut veriyor ama sonra yine kötüleşiyor, sizde de bu şekilde mi oldu?

    YanıtlaSil
  66. Merhaba bende paşamın fip olduğunu öğrendim çok çaresizim veterinerim interferondan bahsetti ama ona yetecek durumum yok bi çare okuyorum, acaba uyutmadan böyle yaşayabildiği kadar yaşasa çok mu acı çekmiş olur :( amerikada bi çalışmada tedavi edildiği yazıyor ama ilaç ismi filan yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bence uyutmayın, belli olmaz siz elinizden geldiği kadarı ile tedaviye, güzel yiyeceklerle beslemeye öpüp sevmeye devam edin. Belli olmaz belki başka bir rahatsızlığı vardır ve iyileşir. İnterferon garanti bir tedavi yöntemi değil. Aldığı vitaminler besinlerde çok önemli .Çok geçmiş olsun.

      Sil
  67. Benm 17 yildir baktigim kedim böbrek yetmezligi ve muhtemel fibden öldü. Dayadilar cocuga 6 igne 2 saat serumu gunde iki kwz bu olacak dediler daha ikinci gun nefes darligindan öldü kizim. Belirtiler bir ay once basladi. Ani tüy dökülmesi, ishal, farklı bir miyavlama, halsizlik. Birkac ay önce zaten gözleri az görmeye baslamisti. Hastanenin acil mudahalesi biraz iyi gelmisti. Iki kere yapilan 6 igne ve iki saatlik serum sonucu nefes darligindan öldü. Serum verilirken ellerini ileri geri hareket ettiriyor ve hizli soluk aliyordu. Agir geldi bitirelim dedim, olmaz almasi lazim dediler. Serum cigerlerine su toplatti ve renal yetmezlikle kucagimda öldü 3 gun once bebegim. Hayat durdu sanki korkunc bir aci. Seruma direniyorsa mutlaka bir sey vardir dikkat edin siz de kahrolmayin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başınız sağ olsun çok üzüldüm. Dile kolay 17 yıl oldukça uzun süredir arkadaşlık etmiş size..Acınızı hafifletmek mümkün değil ne söylesem boş..elinizden geleni yapmışsınız en azından çok acı çekmemiş yavrucuk.
      sevgiler.

      Sil
  68. Bir yakınımın kedisi de Corono virüsüyle ölüm kalım savaşı veriyor şu an ve inanmayacaksınız ama tetikleyen Lösemi Aşısı. Kimsenin daha önce böyle bir olaya şahit olduğunu pek zannetmiyorum. Yorumların tamamını okumaya gayret ediyorum. 7 kedim var, hiç birine bu aşıyı yaptıramamıştım maddi gücüm elvermediği için ve ilk kez üzüntü ve sevinci yaşıyorum malesef.

    YanıtlaSil
  69. Elimde 2 tüp Virbagen var. Kendi kedim için Kıbrıs'tan 5'li getirtip 3'ünü kullandık. İletişime geçebilirsiniz. 537 609 51 42

    YanıtlaSil
  70. selam. iki hafta önce 3 yaşında ki kızım saten de denge kaybı fark ettim. başında sallanma vardı ve arka ayaklarını kontrol edemiyordu. veterinere gittik ve hemen fib tanısı konuldu. üç gün kendime gelemedim. imuneks ve hepargrizovim e başladık. tabi Saten'in kendi isteği ile sabah akşam bir yemek kaşığı zeytin yağı içmesini de eklemeliyim tedaviye.. bu arada hiç bir test yapmadan konulan tanıya inanmak istemedim. test yaptırdım. şüpheli diye bir sonuç çıktı 15 20 gün sonra tekrarlamamı öneren bir yazı var testin altında. ikinci doktor direnci arttıktan ve ikinci testten sonra kortizon tedavisine başlayabileceğimizi ama eskisi gibi olamayacağını söyledi.tabi perişan oldum. üç gün sonra kızım bir süpriz yaptı bana. bir haftadır hastalığın hiç bir belirtisi yok. eskisi gibi hiperaktif. oyuncu ve hareketli. tabi ilaçlara devam edeceğiz. şüpheliyiz çünkü ve oğlanda olma ihtimalide korkutucu.

    YanıtlaSil
  71. benim kedimde 3,5 yaşında adı toti. bi anda halsizlik başladı, hasta olduğu belliydi, bende kızımın antibiyotik şurubundan verdim düzeldi eski haline geri döndü, bi hafta sonra yine halsizleşti, yüksek yerlere çıkamıyodu, sonra veterinere götürdüm. veterinere, kedimin sürekli ağzını yaladığını söyledim, karnında bi sorun olduğunu düşünüyorum dedim, yok dedi üst solunum yolu enfeksiyonu dedi, augumentin verdi. ben de kedime augumentin verdim yine düzeldi, yine bir hafta sonra bu sefer karnı şişmeye başladı, internetten çok araştırdım, fip diye bi hastalık buldum. tekrar veterinere götürdüm, fipten şüphelendiğmi söyledim, onlar da film çektiler, test yaptılar, fip olduğunu söylediler. karnından su aldılar, fakat anestezi yaparak aldılar, ben anestezi istemedim. eve getirdim kedim daha da kötü oldu. ölcek sandım, şu an hala yaşıyor ve ikinci günü karnından suyu ben aldım, yabancı sitelerden izleyip nasıl yapıldığını öğrendim, dün gece dayanamadım çok şişmişti karnı nefes alamıyodu, karın boşluğunu delince bi anda çok ilhihap aktı, sonra çişini yaptı, kustu. ben onun ölmesini istemiyorum, elimden ne geliyosa yapıcam, değişik antibiyotikler deniyorum, vitamin hapı veriyorum, zorla su içiriyorum, yenicez bu hastalığı ben inanıyorum, benim merak ettiğim fip, kedi ölmezse vücuttan gitmiyor mu ölmüyor mu bu lanet virüs? ıslak fip olupta kedisi en çok ne kadar yaşayan var?

    YanıtlaSil
  72. Merhaba,
    Yazınızı ağlayarak okudum ve ağlayarak yazıyorum bir haftadır benimle olan 2 aylık miniğimin fip olduğunu öğrendim ne yaparsak yapalım yaşamaz diyorlar öyle de tatlı ki.sizi öyle iyi anlıyorum ki o kadar mutsuzum ki boncuk gözlümü öyle seviyorum ki başka bi hastalığı olsun da tedavisi olsun diye dua ediyorum

    YanıtlaSil
  73. merhabalae benim de mahallede baktığım kedilerimden en miniğine fib teşhisi koydular 1 özel veteriner 1 barınak 1 de hayvan hastanesi 3ü de aynı teşhisi koydu.şu anda karnı çok şiş tedaviye başlayalım dediler ama ben test için kan aldırmak istedim onda bile kuzum şoka girdi bırakmak zorunda kaldılar. benim ona acı çekmemesi için kendim verebileceğim birşeyler varmı lütfen yardımcı olurmusunuz? İmmunex demiş bir arkadaş bu yeterli mi başka ne verebilirim

    YanıtlaSil
  74. benim miniğim de hasta üstelik o sokakta baktğım canlardan sadece 1 tanesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar. 17 Mart 2017 de siteye yazdığım uzun yazıyı muhtemelen siteye fib sebebiyle giriş yapan herkes okumuştum. Duygularımı orada dile getirdim. Efemi veterinerlerin tavsiyesine rağmen uyutmamak da direnip sırf iyileşme umuduyla uyutmamakta direndim. Yavrum acıdan üç gün uyumadı, yemeden içmeden kesildi. Sonra günü gelince kendi eceliyle can verdi. Şu an üç kedim daha var, allah korusun onlardan birine aynı hastalık musallat olursa bu konuda deneyimli biri olarak ilk yapacağım şey acı çekerek ölmesine izin vermeden yemeden içmeden kesildiği an huzurla uyumasını sağlamak olacak. Biliyorum bu kararı vermek çok zor ama onu o illetle yaşatmaya çalışmak her gün daha fazla acı çekmesine göz yummaktan başka bir şey değil. Allah kimsenin başına vermesin.

      Sil
    2. Tüm kediseverlere selamlar. Bende yavrumu fibten kaybettim. Emin olun bu hastalığın hiç bir çaresi yok. Benim bir umut gitmediğim hoca kalmadı. Hepsinden aldığım yanıt aynı oldu. Kesinlikle bu hastalığın tedavisi yok. Avrupadan gelen iğnelere falan umut bağlamayın, hepsi para tuzağı ve yavrınuza acı çektirmekten başka bir şey değil. Uyutma meselesine gelince doktorum bana yemeden içmeden kesildiği an uyutmamınız iyi olacağını söyledi. Ama ben ilk defa başıma böyle bir şey geldiğinden ve beli iyileşir umuduyla asla uyutmayı düşünmedim. Fakat yavrum son günlerde belli etmesede çok acı çekti. Son üç gün boyunca gizli saklı yerlerde yatıp hiç uyumadı ve yiyip içmedi. Şimdiki aklım olsa, ya da başka bir yavrumun başına böyle bir şey gelirse yaşadığım deneyimden dolayı kesinlikle yemeden içmeden kesildiği an uyutulmasına karar veririm. Belki dini açıdan huzursuz olanlarda vardır, ben oğlumun hasta olduğu süreç içinde bunu da araştırıp her ihtimale karşı nihat hatipoğlu hocayla irtibata geçip kendisine danıştım. Cevabı, "kararı doktorunuza bırakın, kediniz eğer çok acı çekiyorsa gerekeni yaparlar" oldu. Sevgiler...

      Sil
  75. Merhaba. Bende 3 ay önce bir yavruyu sahiplendim şu an 6/7 aylık. Ama geldiğinden beri halsizdi hiç bir mamayıda yemiyordu. Gözü akıyordu Bahçelievler veteriner kliniği günlerce gözünde enfeksiyon var diyip antibyotik yaptı. Tabi asla düzelme olmadı. Annemde 3 yaşında bir yavrumuz daha vardı onunla tanıştırmak istedim eve döndümüzde dışkısından kan gelmeye başladı.... tabi bir hışımla tekrar gittik aynı veterinere fip testleri olumsuz çıkmıştı. Ama yavrum aynıydı halsiz iştahsız sürekli uyuyor. Baktım olacak gibi değil Bakırköy veteriner ece hanıma gittim fip pozitif dedi ama ıslak olmadığını ve ıslağa çevirmemesi için bir dünya ilaç serum vs vs bilirsiniz. Hatta virbagen omeganın ikinci şişesine geçtik ama yavrumda gram değişiklik yok.. şimdi kafama takılan şu ki! Eğer bu kedi fip olsaydı 3 aydır bende 3 aydır aynı rahatsızlıkları vardı çoktan ölmezmiydi? Kedimin başka birşeyi olabilirmi? Bunu nasıl çözeceğim bir bilen varsa lütfen yazsın artık ne maddi ne manevi gücüm kalmadı tam 6 bin tl bir ayda harcadık ama gram düzelme yok. Bir gün iyi bir gün kötü. Asla salona gelmiyor. Odamdan yataktan çıkmıyor. Gelip su mama azıcık oda!! İçip yiyip tekrar gidiyor..

    YanıtlaSil
  76. Merhaba. Bende 3 ay önce bir yavruyu sahiplendim şu an 6/7 aylık. Ama geldiğinden beri halsizdi hiç bir mamayıda yemiyordu. Gözü akıyordu Bahçelievler veteriner kliniği günlerce gözünde enfeksiyon var diyip antibyotik yaptı. Tabi asla düzelme olmadı. Annemde 3 yaşında bir yavrumuz daha vardı onunla tanıştırmak istedim eve döndümüzde dışkısından kan gelmeye başladı.... tabi bir hışımla tekrar gittik aynı veterinere fip testleri olumsuz çıkmıştı. Ama yavrum aynıydı halsiz iştahsız sürekli uyuyor. Baktım olacak gibi değil Bakırköy veteriner ece hanıma gittim fip pozitif dedi ama ıslak olmadığını ve ıslağa çevirmemesi için bir dünya ilaç serum vs vs bilirsiniz. Hatta virbagen omeganın ikinci şişesine geçtik ama yavrumda gram değişiklik yok.. şimdi kafama takılan şu ki! Eğer bu kedi fip olsaydı 3 aydır bende 3 aydır aynı rahatsızlıkları vardı çoktan ölmezmiydi? Kedimin başka birşeyi olabilirmi? Bunu nasıl çözeceğim bir bilen varsa lütfen yazsın artık ne maddi ne manevi gücüm kalmadı tam 6 bin tl bir ayda harcadık ama gram düzelme yok. Bir gün iyi bir gün kötü. Asla salona gelmiyor. Odamdan yataktan çıkmıyor. Gelip su mama azıcık oda!! İçip yiyip tekrar gidiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Kusura bakmayın uzun zamandır bloğum ile ilgilenemiyorum. Yorumunuzu yeni gördüm. Bir değişiklik oldu mu kedinizin durumunda. Eğer hiç bir değişiklik yoksa ve 3 ayı geçtiyse belki başka bir rahatsızlığı olabilir. Kan testleri vs nasıl çıktı acaba.. Umarım bu süreçte iyi yönde gelişmeler olmuştur..

      Sil
    2. Miskin'i kaybettiğiniz için çok üzgünüm, başınız sağ olsun!... Size ve Betty kızınıza nice sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim!
      Yumuşak patili çocuklarımı kaybetmenin ne kadar acı olduğunu maalesef biz de çok iyi biliyoruz... Hiç birini de unutmadık... Hâlâ onları andığımızda gözlerimiz yaşarıyor...
      Umarım, Betty kızınız az da olsa sizin kayıp acınıza çare olmuştur

      Sil
  77. Merhaba, yazı duyguları en iyi ifade etme biçimiymiş şuan bu yazıyı iş yerimden yazıyorum benim için şuan çalışmak o kadar zor ki gözyaşlarıma hakim olamıyorum kimse beni anlamıyor herkes kedi değil mi diyor ? Değil o benim can arkadaşımdı. :( yaklaşık 9 ay önce çöp bidonunun yanına atılmış 5 yavru küçücük annesiz acımazsız bir insan tarafından terk edilmiş. Kardeşim buluyor işe giderken eve getiriyor annem o 5 yavruya anne oldu. Gece gündüz 2 saat arayla biberonla besledi tuvaletlerini yapabilsinler diye pamuklarla anüslerine masaj yaptı sıcak tutmak için su ısıttı koydu soba yaktı büyüttük hemde hiç birini kaybetmeden. Sonra taşınmak zorunda kaldık onlarıda yanımıza aldık evimizde onlardan hariç 3 kedimiz daha vardı. İçlerinde Behlül vardı siyah beyaz tekir cinsi bebeğim. Hasta oldu veterinere götürdük tedavi gördü iyileşti diye geri getirdik tekrar kötü oldu, zayıflıyor o pes pembe burnu bembeyaz oluyor tüyler daha çok dökülüyor kucağımızdan kalkmayan behlül artık yanımıza bile gelmiyor ve artık kriz geçirmeye başlıyor nefes alamıyor titriyor gözleri ters dönüyor başka veterınere götürdük 4 günlük bir gözlem sonucunda Fıb olduğu ortaya çıktı ıslak fıb. Karnı şişmeye başlamış iyice zayıflamıştı karaciğerinin bitik olduğunu söyledi doktor. Dün bu sayfada yazdığınız bütün yazıları okudum internette çıkan bütün sayfalara girdim bir umut için ama maalesef :( Dün gittim yanına ağladım neden Behlül dedim ben seni öl diye mi büyüttüm :( Ve az önce veterınerimiz en doğru kararın uyutmak olduğunu söyledi çünkü acı çekiyor iyileşmesi imkansız dedi bebeğim kara kuzum melek oldu belki şuan onunla vedalaşma cesaretini bile toplamayamadım. :( Görürsem ayrılamam :( Bir kedim daha var Badem aynı evde yaşıyordu o da hapşurmaya başladı ancak bademin yaşı büyük doktoru grip olduğunu söyledi umarım onada bişey olmaz. Yani Behlülüm melek oldu, gitti onu çok seviyorum hiç unutmayacağım seni, bizi affet behlül acı çekmemen için seni uyutmak zorunda kaldık seni sevmediğimiz için değil bir umut olsa emin ol seni bırakmazdık affet bizi güzel uyu kara kuzum çok erken gittin annecim :(

    YanıtlaSil
  78. Öncelikle hepinize baş sağlığı diliyorum.1 yaşındaki kedimi yaklaşık 2 ay önce fip dolayısıyla kaybettim.Kedimin yanına bir köpek almak istedim ki ona arkadaşlık etsin.Köpeği aldıktan sonra kedim strese girdi ve bu fipi tetikleyen en büyük faktörlerden biride stresmiş sanırım.İştahı kesildi ve damakları bembeyaz oldu.Yavaş yavaş kanı çekiliyordu sanki.Korkarak veterinere gecenin köründe götürdüm ve bizden kan tahlili istedi.Burdan veterinerlere ne söyleyeceğimi bilmiyorum ama kan tahlili için 400 tl istediler.Bir canı kurtarmak için insanın cebinde milyarlar olmasımı gerekli bu ülkede anlamıyorum.Sabah kendi veterinerime götürme kararı aldım ve benden oda kan tahlili istedi.En az bende sizin kadar korkuyordum ve şaşkındım.Kan alındıktan sonra sonucu mesaj ile yollayacağını ve sürecin nasıl ilerleyeceğini bizimle konusacagını söyledi ve eve gittik.Ertesi gün aksam bir mesaj “haberler kötü,kedin fip hastalıgına yakalandı” diye.Önce bir okudum anlamadım one ya dedim.İnterneti açıp araştırmaya başladım ki.Ölümcül bir hastalıktır.Tedavisi yoktur. Diye bir yazıyı okur okumaz ağlamaya başladım.Zamanım o andan itibaren azalıyordu.Ertesi gün veterinere gidip ne yapmamız gerektigini sordum kortizonlu iğne ve gıda takviyesi dedi.Zaten son günleri onu yormayalım dedi.Geceler boyu onu aldım gözlerinin içine baka baka uyuyakaldım.Sürekli ağlıyordum öpüyordum.Artık ailem ağlamamam gerektigini kedininde üzüldügünü söylüyordu.Tabi ki pes etmedik ve araştırmaya başladık.Bitek kan tahliliyle anlasılmayacagını yanlıslık olabildigi gibi şeyler yazınca veterinerime kızıp oraya birdaha götürmedim.Ne yalan söyleyeyim 4-5 tane veteriner gezdim ve hepsi fip dedi.1 bucuk hafta olmuştu ve kedimin kulakları düşmüştü.Acik kan takviyesi dediler kedi bulduk kan verdirdik ama bir fark yoktu.Bir gün bile yanından ayrılmadım meleğimin.Takviyeler aldım vitaminler aldım birgün aksatmadım hiçbirşeyini.Hormon iğnesini dahi kendim vurdum.2. Haftanın sonuna geldigimizde tuvaletini altına yapmaya başladı ve artık anlıyordum bitiyordu herşey.Sabah herşeyini temizleyip hazırlayıp dışarı çıkmak durumunda kaldık ve gece geldigimizde heryerde kusmuk izi vardı.Size nasıl söylesem bilmiyorum ama hayatımda beni hiçbirşey böyle etkilememişti.Odamda onu ölü gibi yatar halde buldum dedim sanırım kurtuldu bu acıdan.Kucagıma aldım ve miyavladı.Onu öptüm seni çok seviyorum dedim suratıma baktı kendini bıraktı.Ona özel yer yaptım sabah 4 e kadar titreye titreye can verdi.Diyeceksiniz ki bizi korkutuyosun bunu anlatmana ne gerek vardı vs.Bu hastalıkla yeni tanışan pet sahipleri,pes edin demiyorum.Araştırmanızı iyi yaptıktan sonra hayvanlara eziyet çektirmeyin.İlk götürdügüm ve bu anlamıyor diyip kadının günahını aldıgım veterinere dönüp olayları anlattıktan sonra,fip hastas bi kediye kan verilmesinin gereksiz oldugunu kendisinin bunu zaten bildigini ve hayvana son günlerinden eziyet ettiğimizi söyledi.İnanın onu canımdan çok seviyordum.Teşhisiniz tam koyulduktan sonra hayvanınızı perişan etmeyin.Maalesef bu hastalığın çaresi yok.Onların tek istedikleri sizin sevginizi hissetmek.Ölümünden sonra hiçbirşeyini evde tutamadık.Eve gelen her hayvana bulaşabilme riski taşıyormuş.İnanın bana hayatımda geçirdigim en zor dönemdi.Ondan sonra asla bir kedi almayacağımı,onlara sokakta yardım edeceğime söz verdim.Ve koluma onun suratının bir dövmesini yaptırdım.Onu asla unutmayacağıma eminim.En azından acılı dahi olsa benim gibi fazla çabalasanızda olacak sonucu bilin istedim.Yanlışım varsa affola.Allah petlerinize acil şifa versin...

    YanıtlaSil
  79. Merhaba! İki kedim FİP (biri kuru, diğeri ıslak FİP) olabilir diye günlerce internette araştırma yaptım ve şu sonuçlara vardım:
    Bu konudaki gerçekten güvenilir TEK kaynak - İskoçyalı veteriner-virolog Diane D. Addie. catvirus.com
    Yazdıklarına bakılırsa, teşhisi son derece zor ve başka başka hastalıklarla kolayca karıştırılabilen bir hastalık olan FİP, doğrulama için laboratuvarına gelen testlerin yalnız %30'da doğru çıkıyormuş. Yani %70 - hatalı teşhis ve dolayısıyla yanlış (ve FİP için ölümcül olabilecek) tedaviye yol açabilir... Türkiye'deki veterinerler ise şaşırtıcı derecede kolay bir şekilde ve koydukları teşhisten %100 emin nasıl olabiliyorlar çok merak ediyorum doğrusu...
    Bir sürü Türk veteriner sitesinde de FİP için tedavisi yok, tamamen ölümle sonuçlanır diye bir görüş mevcuttur... Corona virüsü illâki FİP'e dönüşür diye bir şey yok, sadece virüs pozitif olan vakaların %1-3'ü dönüşebilir...
    Zamanında virüsü kapmış kedilerin çoğu (yavru, yaşlı ya da bağışıklığı hasarlı kediler dışında) bu illeti atlatıyor ve hayatına sağlıklı bir şekilde devam ediyormuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba benim oğlum 10 aylik erkek ingiliz kedisi 1 haftadir karni şiş,ıslak fip gibi bugûn veterinerde kan testleri yapildi;hepsi iyi çıktı,coronavirus - cikti;yalniz karni şiş halsiz oyun oynamiyor;iştahı yerinde önüne mamasini koyunca yiyor;ama benim içimi fip mi acaba sorusu kemiriyor;nolur yardım edin;hayatim cehenneme dönüştü..

      Sil
  80. Bir umut bende care ariyorum Ne olur bir mucize olsun diyorum benimde kedimin biri islak biri kuru fip islak olanin Karni sis ve istahi Hic Yok yemiyor ama Ben zorlada olsa siringayla besliyorum ilaclarini kullaniyorum ama ilaclarinida icmek istemiyor cok zayifladi Onun yaninda hep güçlü olmaya calisiyorum savasacak benim oglum güçlü dür diyorum ama Hic cani Yok artik gozlerinin feri bile kalmadi oglumun Onu Kaybetmek istemiyorum cok Üzülüyorum Bu hastalik tan bir suru can Melek oluyor niye hala bir tedavisi Yok diyorum Icim aciyor kalbim aciyor cok zor gercekten Allahim kimseye Bu aciyi yasatmasin gozumun onunde kuzum eriyip gidiyor ve Ben birsey yapamiyorum caresizlik Ne kadar zor birsey yavrusunu kaybedenlerede sabirlar diliyorum 😔😔

    YanıtlaSil
  81. Olen fip li kediler icin diyecegim kediler anne sutunden kesilmisti ve gunes isiginada cikmaz olmuslardi bence bu ikisinin yoksunlugu hastaligi daha da ilerletiyor. Bir de eski donemlerden beri kantaron zeytin yagi pekmez dut gibi otlarla tedavi edilmeye calisilmis bu hayvanlar .sadece et yedikleri icin vucutlarinin hic direnci yok bu kedilerin. Bunlarin arastirilmasi lazim okadar veteriner var Tubitak tan bi destek isteyelim neolur. Arastirilsin bulunsun bu hastaligin sebepleri oyle hijyen mijyen hikaye heryerden bulasiyor bu

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Sayfalar