DENEDİĞİM ÜRÜNLER

23 Kasım 2014 Pazar

Catification Zamanı



Merhabalar,

Bir Jackson Galaxy terimi olan "Catification" akımına ben de uydum ve Miskinciğime özel bir kedi ağacı aldım. Catification Türkçe'ye belki "kediselleştirme" olarak çevrilebilir. Yani bir mekanı kedilere uygun bir tarzda dekore etmek anlamına geliyor.

Aslında ilk başta kendim karton kutuları delerek ve birbirine yapıştırarak çok katlı bir kedi evi yapmıştım. Ancak çok sağlam olmadığından mıdır bilmiyorum Miskin çok kullanmadı. Yani oyun için içine girip çıkıyordu ama yatma ve uyuma amaçlı yada tırmalama açısından bir işe yaramıyordu.






Her zamanki gibi internetten araştırmalara başladım ve zooplus.com'da boyu tavana kadar olan  Paris tırmalama ağacı bulmuştum ki tam alacakken stokta kalmadı. Uzunca bir süre  tekrar stoğa girmesini  bekledim çünkü piyasada hem o kadar büyük hemde o kadar ucuz (180 TL 'ye geliyordu) başka ağaç bulamamıştım. Yaklaşık bir bir buçuk ay sonra bu defa stoklara Atlas Tırmalama ağacının girdiğini gördüm, Paris'ten daha pahalıydı fakat daha büyüktü ( ilk spiarişe 20 tl indirim ile 230 TL 'ye geldi). Bu defa kaçırmadım ve hemen sipariş ettim.

Büyük bir heyecanla gelmesini bekledikten sonra iş yerime oldukça ağır ve büyük bir koli geldi. İçindekiler iki büyük boy valize bölünebiliyordu. Ağaç eve gelir gelmez montaja başladım. Tabi meraklı Miskin'de bana yardım etti. İçinden bir tarif kağıdı çıkıyor ve ona bakarak çok kolay bir şekilde tamamlanıyor. Hakikaten çok büyük bir ağaç ve malzemesi de fena değil dayanıklı olacağını düşünüyorum. Aynen fotoğraflardaki gibi, ben yaptığım alışverişten memnun kaldım açıkçası . Salonda ufak kitaplığında yanındaki köşemiz boş duruyordu hemen oraya yerleştirdim. Estetik olarak bence odanın havasını hiç bozmadı. Koltuklarımız gri olduğu için ben gri rengini tercih etmiştim.





Ölçüleri;


  • Boyutlar: 78 x 43 x 248-279 cm (U x G x Y) 
     Toplam yükseklik: ayarlanabilir 248 arası - 279 cm 
     Taban plakası: 68 x 43 cm (U x G) 
     3 uyku platformu: 35 x 35 cm (U x G)
  • (Tüm parçaların her iki tarafıda peluş ile kaplı)

Şimdi gelelim Miskin şapşalına. Ağaca resmen bayıldı. Ben monte ederken bile çıkıp çıkıp iniyordu. Köşe bir yere koyacağımız için önce kullanmayacağından endişe etmiştim ancak gayet kullanıyor. Bir bakıyorum yuvasına girmiş, bir bakıyorum alt hamakta bir bakıyorum üst hamakta. Sürekli kenarını köşesini kemirme halinde. Kediden çok maymuna benziyor kıvrık kuyruğuyla :).


İşte bu da ağacın genel görünümü. Bizim tavan yüksek olduğu için ucu değmiyor ancak evinizin tavan ölçüleri standart ise kesinlikle değecektir, bu sayede sıkıştırıp daha sabit bir hale getirebilirsiniz. Ancak sabitlemeden bile oldukça sağlam ve stabil duruyor.



Bence siz hala kediniz için bir takım düzenlemeler yapmadıysanız bir şeyler düşünmeye başlayın derim. Elbette böyle bir ağaç almanıza gerek yok ancak benim ilk fotoğrafta yaptığım gibi sıfıt tl maliyete basitte olsa kediniz için bir alan yaratabilirsiniz. Bu şekilde bir ağacı uygun fiyata bulamasaydım mesela bende ikea' dan düz raflar alıp üzerini halı parçaları ile kaplayarak duvara merdiven gibi bir şeyler yapmayı düşünüyordum ki o projenin de  maliyeti oldukça uygun olacaktı. Bu arada internette çeşit çeşit model kedi ağacı var. Bazısı çok pahalı bazısı uygun tavsiyem bol bol araştırın bütün siteleri gezin ondan sonra karar verip alın. Ben uygun olduğunu düşündüğüm için zooplustan aldım.

Bizden son haberler böyle sevgiyle kalın.


4 yorum:

  1. Merhaba,
    Happy ağaçlara tırmanmaya çok alışık ama havalar çok soğuk diye o günler geride kaldı tabii, bu modelin boyu süper - ne kadar yüksek o kadar iyi diye düşünüyorum - fiyatı da diğerlerine göre çok uygun, ama tasarım olarak başka bir modeli çok beğendim:) Onun boyu 1,60:) Demem o ki, Miskin tepelere çıkıyor mu, yüksek olmasından çok hoşlanmış gibi mi? Tabii bir de hevesi geçmedi değil mi, hala takılıyor ağacında?:)

    Şimdiden 3 kilo olduğuna inanamıyorum Happy 9 aylık daha yeni 3 kilo oldu, maaşallah toraman olacak:)

    Happy'den sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Dediğiniz gibi ne kadar yüksek o kadar iyi diye düşünerek tavana kadar olanı tercih ettim ben, bir de tabi fiyat-performans açısından gayet iyi. 160 dediğiniz sanırım trixie olan, bence de estetik olarak daha hoş görünüyor fotoğraflardan bir de tabi markası trixie, atlastır paristir zooplus ın çinden ithal ettiği ürünler, gerçi belki trixie de öyle yapıyordur ama marka olunca yine de bir artısı oluyor diye düşünüyor insan. Neyse ben biraz atlastan bahsedeyim. Fiyatı ucuz diye dandik olabileceğini düşünüyordum ama gayet ağır , üzerinde hoplayıp zıplamasına rağmen ve hiç bir yerede sabitlemediğim halde çok az sarsılıyor. İlk başta polar kısımları çok tırmalayıp kemirdiği için hafif bir dökülme oldu ama şuan da kesildi ve görünüm olarak aynı herhangi bir eskime belirtisi yok sanırım poların dayanıksız kısımları dökülmüş oldu. Rulo kısımların içi ahşap sanıyordum ama çok kalın bir kartondan imal edilmiş ama çok sağlam onlarda , yani bir 5 yıl heralde bu ağaç gider diye düşünüyorum. Miskin genel olarak ağacını kullanıyor ,ya tırmalıyor ya tırmanıyor yada orta kattaki hamağında kestiriyor . En üst kattaki hamağa fazla çıktığını görmedim oyun için çıkıyor ama alt kattaki hamağı yatmak için tercih ediyor sanırım hala azıcık korkuyor yüksekten. Alt kısımdaki yuvayı ise ilk başlarda kullanıyordu ama artık oraya hiç girmiyorki zaten girmeyeceğini alırkende tahmin ediyordum bende olsam aşağıdaki yuvaya gireceğime üstteki hamakları tercih ederim :)) belki bu ağaç iki kedili evler için daha uygun fazla seçeneği olduğu için ama bellimi olur belki miskinin yanına kardeş gelir. Biz ağacı birde oyun için kullanıyoruz. Dinazorunu en üstteki hamağa koyuyoruz sonra uzaklaşıp getir diyoruz. Miskinde aynen bir maymun gibi tırmanıp dinazoru boynundan tutup aşağıya indiriyor ve durduğumuz yere getirip bırakıyor :)) birde genelde ödül verirken yine aynı boy olduğumuz bir rafa çağırıyorum ordan veriyorum. Bolbolda tırmalarken görüyorum rahat rahat esnetiyor kendini. Tabi şöyle bir durum var ağacı koyacağınız yer önemli bence, bizim salonda duruyor ve tüm salona ve koridora hakim olacak bir konumu var bu sebeplede çok kullanıyor olabilir, benim aslında ağacı alış sebeplerimden biri de evimize misafir geldiğinde miskine odaya hakim olma herkese tepeden bakma ve kendini güvende hissetme imkanı tanımak, jacksondan çok etkilendiğimi söylemiştim değilmi :)) bu sebeple ağacın yüksek olmasına özen gösterdim, bence 160 lık estetik olarak daha çok içine sindiyse onu alanilirsin bir tık daha yükseltmek istersen daha sonra oval bir raf yine ağacın tarzında 20-30cm üstüne duvara monte edebilirsin. Bence birde eğer bulabilirsen o 1.6 lığın evlerde kullanıcılar tarafından çekilmiş fotoğraflarına bak mesela zooplusun uk sitesinde galiba öyle bir seçenek vardı atlasın farklı açılardan fotoğraflarına oradan da bakmıştım.çok uzatmışım galiba :)) ağaç mevzusu bu şekilde ..

    Kiloya gelecek olursak miskin in adını azman olarak değiştirsem diye düşünmüyor değilim çünkü hem cüssesi hemde hareketleriyle tam bir azman olma yolunda ilerliyor :)). Aslında kafası küçük kemikleride o kadar iri değil ancak ağır çekiyor bizde anlamadık bakalım daha ne kadar bu hızlı kilo alımı devam edecek, aslında bir açıdan kötü oldu şimdiden taşıma kabını dolduruyor ve tuvaletide erişkin olduğunda küçük gelebilir.. Sağlıklı olsun obez olmasında gerisi çok mühim değil artık napalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır, çok teşekkürler, benim beğendiğim Karlie Cennet Tırmalama ağacıymış, ben o dokuyu çok severim, örme gibi duruyor, ama çok pahalı bir de Happy Bey beğenmezse, gıcık olurum valla.

      Happy elinde olsa çatıda yaşayacak o yüzden sanki en tepeye çıkar inmez gibi geliyor bana, misafire hakim bir konum yaratmanız süper olmuş, Miskin çok şanslı bir kedi:)

      Sağlık problemi olmadıktan sonra toraman kedi candır;) Bu arada "kediler patates cipsi gibidir, bir tanesi asla yetmez" sözü ne kadar doğru değil mi? Siz de başlamışsınız bir kardeşten bahsetmeye, ben de daha dile getirmedim ama içimden geçmiyor değil:)

      Sil
    2. Tırmanmayı seviyorsa ağacı da sevecektir bence, umarım hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız. Hevesle aldığım bir şeyi beğenmediğinde ben de çok gıcık oluyorum :/.

      Haha, Ne güzel bir sözmüş o öyle gerçekten doğru,
      Eşimin yanında değilde blog yazılarımda dile getirmeyi tercih ediyorum şimdilik kardeş mevzusunu :D Miskin'e alıştı artık o ailenin üyesi oldu ama ikinci bir kediyi şu sıralar kabul edeceğini sanmıyorum.

      Bende Happy için aynı şeyi düşünüyorum. Hayata şanssız başlamış ama sizinle tanıştıktan sonra büyük ikramiye vurmuş. Onu mutlu etmek için çırpınan insanlara sahip daha ne olsun :))

      Sil

Popüler Yayınlar

Sayfalar