DENEDİĞİM ÜRÜNLER

5 Kasım 2014 Çarşamba

Catit Senses Speed Circuit Kedi Oyuncağı Hız Çemberi

İtiraf ediyorum Miskin'i tek kedi olarak sahiplendiğimiz  ve ev denen dört duvar arasında yaşattığımız için aslında suçluluk duyuyorum. Bu sebeple mümkün olduğu kadar onunla oynuyor ve mutlu etmeye çalışıyorum. Bütün gün biz işteyken sıkıldığını biliyorum çünkü eve geldiğimde adeta oyun diye kucağıma atlıyor. Bu sebeple sürekli kedi oyuncakları araştırıyorum ve bu işe önemli miktarda bütçe ayırıyorum.

Ve işte son oyuncağımız "Catit Senses Super Roller Circuit Kedi Oyuncağı Hız Çemberi". 




Açıkçası Hagen' in Catit Marka ürünlerini hem estetik olarak hem de fonksiyon olarak oldukça başarılı buluyorum. Tasarıma ve argeye yatırım yapan bir firma olduğu her halinden belli. Uzun zamandır bu ürünü araştırıyordum. Amazonda ve çeşitli evcil hayvan ürünleri satan sitelerden bol bol kullanıcı yorumları okudum ve gözümü karartarak sipariş vermeye karar verdim. Hızlıca bir fiyatlara göz atarak en uygun fiyata ( 60TL) kolaymama.com'da buldum üstelik kargo bedava. Bu çemberin alt modelleri de var onların fiyatları daha da uygun ama ben almışken en son geliştirilen ürünü tercih ettim açıkçası. İlk modellerde beyaz kısımları düz yapmışlar mesela ama bu modelde eğimli parçalar var onlar sayesinde top çok daha seri ve ivmelenerek hareket ediyor buda kedinin daha çok ilgisini çekiyor.

Oyuncağın montajı oldukça kolay. 8 parçadan oluşuyor. Önce mavi kısımları beyaz kısımlara geçiriyorsunuz sonra beyazları birbirine. Birde ışıklı top var . Hareket edince yanıyor dokunmayınca sönüyor. İlk kurduğumda şöyle bir bakıp geri döndü. İlgisini çekmeyecek diye ödüm koptu çünkü Trixie Top macerasından dilim yandı bi kere...Bende elimle ittirerek topla oynamaya başladım. Ben oynayınca oda ilgilenmeye başladı. Başlayış o başlayış, inanamadım ama saat tuttum, tam bir buçuk saat aralıksız topun peşinde koşturdu. Malzemesi kaliteli duruyor ve pek öyle kırılacak gibi de değil. parçaların altında minik lastik ayakları var bu sayede parke üstünde kaymıyor, atlama ve sıçramalarda sağlam duruyor.Topun ışıklı olması bence ilgisini daha çok çekiyor.

Oyunun sonlarına doğru yavaş yavaş yorgunluktan yatmaya da başladı :). Aşağıya bir tane de video ekledim. 




Sonuç olarak 3 aylık bir tekir için çok verimli bir oyuncakmış. Miskin'in daha önce bu kadar uzun oynadığı başka oyuncak olmamıştı.Mesela eskiden ipin peşinde koşturmayı çok severdi ama son zamanlarda sıkılmaya başlamıştı. İlgisini kaybetmemesi için bu oyuncağı bir kaç  gün sonra ortadan kaldırmayı düşünüyorum. Bir hafta kadar bekledikten sonra yine ortaya çıkaracağım. Yazımı bitirirken bir konuda uyarmalıyım ki amazonda okuduğum yorumlarda genelde yaşı büyük kedilerin bu oyuncakla fazla ilgilenmediği yazılmıştı, bu bilgiyi de dip not olarak düşmek isterim, bu oyuncağı almayı düşünenler kedinin yaşını da göz önünde bulundurursa iyi olabilir.


Sevgiler..

Güncelleme: Topun pili iki gün önce tamamen bitti artık yanıp sönmüyor. Yani 1.5 aylık bir ömrü varmış diyebiliriz. Aşağıdaki yorumları okursanız göreceksiniz top Türkiye'de oldukça pahalıya satılıyor bu sebeple şu an için yenisini sipariş etmeyi düşünmüyorum. Böyle ışıksızda olsa oynuyor zaten. 
Oynama sıklığına gelince elbette sürekli başında durmuyor ama ara ara gelip geçerken bakıyorum 2-3 dakika başında takılıyor. Gündüzleri zaten biz evde olmuyoruz belki o sıradada oynuyor olabilir. Az da olsa can sıkıntısını aldığını düşündüğümden ben hala bu oyuncağı aldığıma çok memnunum. :)

Işıklı toplarıda ulaşılabilir fiyatlara satılırsa tadından yenmeyecek !

8 yorum:

  1. Happy, hareketsiz oyucaklarla oynayınca hemen sıkılıyor, kendi kendine oynama konusunda da pek becerikli değil, bizimle oynamaya alıştı tabii, bu oyuncağı ben de deneyeyim, öneri için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Ertesi gün ilk günkü ilgiyle yaklaşmadı tabi ama gün içerisinde ara ara oynamaya devam ediyor

      Sil
  2. Peki ya bu ışıklı topun pili nasıl değiştiriliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, çok incelemedim ama sanırım değişmiyor, pili bitince ışıksız olarak topla oynamaya devam ediyorlar. ışıklı toplar yedek olarak satılıyor. Alalı bir üç hafta oldu henüz bizimkinin pili bitmedi, zaten açma kapama düğmesi yok harekete duyarlı olduğu için hareketsiz durunca topun ışığı kendiliğinden sönüyor..

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Hala ışık yanmaya devam ettiği için araştırmadım ancak siz şimdi söyleyince baktım canpette 2 li satılıyor ama 36 tl, yani tanesi 18 tl . Ben zaten oyuncağı 55 tlye aldım , 18 tl gerçekten çok pahalı geldi pek sürdürülebilir bir şey olmayacağı kesin , ışıksız oynamaya devam eder artık napalım :)) sonuçta ışıklı olması ekstraydı yoksa ışıksız bir şekilde de hareket kedilerin ilgisini çekiyor. Amazon fiyatına baktım 5 dolar 2lisi yani tanesi 2.5 dolar 6tl gibi bir şey ediyor. Mesela bu fiyat mantıklı, bizim ithalatçılarımızda bu fiyata yakın makul bir rakama indirirse alınır yada yurtdışından bir tanıdığa sipariş edilebilir yoksa sürekli ışıklı top almak iyi bir bütçe istiyor

      Sil
  4. Paylaşım için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Sayfalar