DENEDİĞİM ÜRÜNLER

25 Kasım 2014 Salı

Kedi Tuvaleti Nasıl Temizlenir?


Merhaba,

Bu yazımda Miskin'in tuvaletini nasıl temizliyorum biraz ondan bahsedeceğim. Çünkü bir kedi sahiplenmeden önce en çok merak ettiğim konulardan biriydi tuvalet konusu. Acaba tuvaletini temizlemek zor mu, kokar mı, kumlar her yere yayılır mı , tuvaletini yaptıktan sonra poposu kakalı mı geziyor =) gibi gibi...

Şimdiye kadar miskinin poposunda hiç kaka bulaşmış görmedim ve çok şükür kumu dışında hiç bir yere ne kakası ne çişini yaptı. Şimdilik bu konuda şanslı gidiyoruz diyebilirim.

Kedi tuvaletini temizleme konusuna gelince  o kadar da zor ve büyütülecek bir iş değilmiş bence. Miskin için internetteki yorumları dikkate alarak Sanicat marka kum kullanıyorum. Hatta kumu şu yazımda değerlendirmiştim. En son kum 3 hafta dayanmıştı ama sanırım bundan sonra çok zorlamayacağım ve 2 haftada bir tamamen değiştireceğim. Büyüdüğü için de olabilir sanki kaptaki koku yoğunluğu eskiye göre daha çabuk artmaya başladı.Yine de söylemem gerekir kötü bir koku gelmiyor. Önce marsilya sabunu kokulusunu kullanmıştım  şimdi portakallısına geçtik. O kumla yaşadığım tek sorun çiş topaklarının çok zayıf olması ve kolay dağılması. Bu sebeple bir dahaki internet siparişinde Cat's Pearls'ü deneyeceğim.

Gelelim temizlik konusuna. Ben Miskin için kapalı tuvalet kullanıyorum. Öncelikle temiz ve kuru kutunun tabanına kedi tuvaletleri için yapılmış olan ağız kısmı büzülebilen poşetlerden almıştım , onu yerleştiriyorum. Daha sonra üzerine kumu döküyorum. Tabi benim hayalim kum tamamen değişmesi gerektiğinde poşetin ağzını büzüp doğruca çöpe götürmek ve tabanın da temiz kalmasıydı. Ama birde gerçekler var. Miskin tuvaleti ilk kullandığı günden itibaren o poşetten nefret etti. Sanki ne varsa anlamadım ilk işi o poşeti parçalamak oluyor. Tabi hiç bir şey olmamasındansa tabanda kalan poşet parçaları yine bir miktar tabanın daha kolay temizlenmesini sağlıyor, böyle de kendimi avutayım :)
Bu arada illa kedi tuvaleti için yapılmış olan poşetlerden almak zorunda değilsiniz jumbo boy çöp poşetleri de bana göre aynı işlevi görür.

Tuvaletini başta her gün temizliyordum ancak araya giren seyahatler ve iş yoğunluğum sebebi ile unutarak gün aşırı temizliğe döndürdüm. Ama yine de  aklıma gelirse beklemiyor ve günlük temizliğini hemen yapıyorum. Küreğini mini ince buzdolabı poşeti içerisine koyarak tuvaletinin yanında tutuyorum. Temizleneceği zaman küreği poşetinden çıkarıp dışkıları aynı poşetin içine dolduruyorum sonrada ağzına düğüm atarak çöpe atıyorum. Küreği ise yeni bir buzdolabı poşetinin içine koyuyorum böylelikle her seferinde poşet yenilenmiş oluyor. Pek çevreci bir çözüm değil ancak bana en hijyenik yol şimdilik böyle gibi geliyor. Küreği her seferinde ellerimizi yıkadığımız lavaboda yıkamak pek içime sinmedi, bu konuda önerilere son derece açığım ..

Kumu genel olarak değiştireceğim zaman ise büyük çöp poşeti içerisine alt tabanı koyarak ters düz ediyorum , hoop bitti. İkeadan aldığım bulaşık temizleme fırçalarından birini Miskin'in tuvalet fırçası yaptım.Onunla da dibe yapışan kumları fırçalayıp kabın her yerini şöyle bir sabunluyorum. Sonra durulama ve ardından tuvalet kağıdı ile kuruluyorum ve işlem başa dönüyor.

Kaka küremek günde 5 dk. Genel tuvalet temizliği iki yada üç haftada bir 15 dk. Yani gözünüzde o kadar büyütmenize gerek yok. Üstelik iyi kalite bir kum kullanırsanız kokudan da hiç korkmayın. Tuvalet kutusu bizim salonumuzda duruyor ve gerçekten tuvaletini temizlemeyi ihmal etmediğimiz sürece koku olmuyor.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere sevgiler..

6 yorum:

  1. Merhaba benimde 4 aylık bür kedim var ben sizin tavsiyenizle aynı kapalı tuvaleti aldım ve memnun kaldım.bende size nacizane bir kum önericem.internet araştırmaları sonucu rastladığım ve çok memnun kaldığım bir kum.inanılmaz hızlı topaklaşıyor ve toprakları dağılmıyor..mırmır markasına ait bentoit ince kum.onun dışında denemek zorunda kaldıklarım kesinlikle fiyaskoydu.tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuvaletten memnun kaldığınıza sevindim :),
      Mırmırı daha önce bir paket almıştım ama Sanicat ile karıştırarak kullandığım için yorum yapabilecek kadar deneyimledim sayılmaz. Tam da deneme amaçlı Cats Pearls sipariş etmiştim, artık bir sonraki alışverişe Mırmırı deneyeceğim mutlaka.. Öneri için teşekkürler !!

      Sil
  2. Rica ederim.Ben de kapalı tuvalete ilişkin faydalı tavsiyeniz için teşekkür ederim.acemi bir kedi annesi olarak işimi çok kolaylaştırdı:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bende kapali tuvalet kullanıyorum ama.kumu hep disari tasiriyor salonda durmasi mümkün degil kendi odasinda bile hr yer Kum bir oneriniz varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde eskiden salonda tutuyorduk ama baktık olacak gibi değil küçük odaya aldık tuvaleti. Eğer önünde paspası yoksa mutlaka paspas almanızı öneririm. Yarı yarıya dağılan kumları azaltıyor. Birde kullandığınız kumuda bazı markaların patilere yapışmayan versiyonları var onlara bakabilirsiniz. Genelde küçük değilde büyük partiküllü olanlar daha az yapışıyor. En son indirimde yakalayınca Everycat'in patilere yapışmayanını aldım ama ona rağmen yinede biraz kum yapıyor. Bizde şarzlı süpürgeyle günlük süpürmekte çözümü bulduk.

      Sil

Popüler Yayınlar

Sayfalar