DENEDİĞİM ÜRÜNLER

16 Haziran 2020 Salı

Bana ulaşmak isteyenlere not


Merhaba ,

Malesef eski blog kültürü artık günümüzde kalmadı. Uzun uzun yazmaya artık ne vaktimiz var, ne hevesimiz :(. Miskin'i fip sebebiyle kaybetmiştim ve bloğumu takip ettiğim süre boyunca benim gibi pek çok insanla acılarımızı paylaşmıştık. Belki iki seneden fazla süredir buralara uğramıyorum. Tekrar uğramaya da söz veremiyorum. Uzun zaman sonra bloğu kontrol edince yolu buraya düşüp yorumlarına cevap alamayanlar olmuş. Ne kadar yardımım dokunur bilemiyorum ama bana ulaşmak isterseniz merve_cakir86 kullanıcı adı ile instagramdayım. Her zaman sorularınızı dm atabilirsiniz. 

Bloğa tekrar giriş sebebime gelecek olursak. 2 gün önce Kedibeti ile alakalı çok ciddi bir durum atlattık. Sürekli kusması sebebi ile veterinere götürdüm ve çekilen röntgenler sonucu karın boşluğunda ciddi bir sıvı, katı bir kütle olduğu ortaya çıktı. Bu kitle sebebiyle bağırsak ve miğdesi sıkışmış yemek yiyemez duruma gelmişti. Tabi ki kaynar sular başımdan aşağıya döküldü aynı kötü tecrübeyi yeniden yaşıyoruz zannettim. Röntgen ile ne olduğu anlaşılamadığı için ertesi gün hemen konusunda uzman bir klinikten ultrason randevusu alındı. Meğer sıvı olduğunu düşündüğümüz kitle kiloymuş!!

Elbette yağ kitlesi olması ve iç organlarının bu derece sıkışması iyi bir haber değil ama diğer tüm hastalıklara göre olabileceklerin en iyisi. Çok şükür şimdi iyi, sıkı bir diyete başladık. 

Bu konu ile ilgili instagrama bir kaç story girmeyi düşünüyorum süreci merak eden olursa oradan takip edebilir.

Sevgiyle ve sağlıkla kalın..

Unutmadan son bir not, ben artık Beşiktaş tarafında oturuyorum kedilerimi bu sebeple çoğunlukla Dikilitaş'ta bulunan PetVet veteriner kliniğine götürüyorum. Oradaki uzman hekim ile yaptığımız geçmiş sohbetlerimizde fip konusunda kendi deneyimleri sonucu ürettikleri bir ilaç olduğunu ve hem ıslak hem kuru fip için olumlu geri dönüş aldıklarını söyledi. Bu konuda klinik, ilaç arayan varsa orayı arayıp sormanızı öneririm. 

4 Mart 2018 Pazar

İzledim: Altered Carbon

Uzun bir aradan sonra merhaba! İşlerim o kadar yoğun gidiyor ki hiç bir şeye zaman bulamıyorum. Ama sayfayı şöyle bir açmışken kısa bir yazı yazmadan geçmeyeyim dedim.

Fütüristik macera ve fantazi severlere yeni çıkan bir dizi önerim var hala izlemedilerse tabi :).
Geçen hafta Netflix dizilerinden " Altered Carbon "ı hafta sonu izleyip bitirdim. Dizi gelecek zamanda geçiyor. İnsanlar belleklerini küçük bir disk benzeri omur büyüklüğünde metal kaplı bir şeye aktarabiliyorlar ve bu aktardıkları bellekleri vücut vücut gezdirebiliyorlar. Yani bir nevi ölümsüzlüğü bulmuşlar. Bir insanı öldürmek için o belleğin parçalanması gerekiyor. Kabul çok gerçekçi bir gelecek tahmini değil ama neden bilinçlerimiz dijital olarak saklanamasın. Dizi de anlatıldığı gibi olmasa da farklı şekillerde bu durum gerçek olabilir bence.

WestWorld kadar beni etkileyip heyecanlandırmasa da kafamı dağıtmama yardımcı oldu, keyifle izledim diyebilirim.

İşiniz gücünüz yoksa alın kahvenizi çayınızı açın ilk bölümünü izleyip şans verin.


Kısa Tanıtım Metni
Buzda geçen 250 yıldan sonra yeni bir vücutta dirilen bir mahkûm, özgürlüğünü geri kazanmak için akılalmaz bir cinayeti çözmek zorundadır.


Sevgiler.
M

altered carbon ile ilgili görsel sonucu


5 Ağustos 2017 Cumartesi

Sonunda aradığım çayı buldum!


Merhaba,

Siz de farketmişsinizdir bu sıralar yazıları daha sık yayınlar oldum. İki üç kelime de olsa bir şeyler bırakmak istiyorum buraya. Bir nevi günlüğüm gibi kullanabilirim neden olmasın :))

Uzun zamandır ağız tadıma göre çay arıyordum. Normalde sarı renkli çaykur+bergamot aromalı çayını karıştırıp kullanıyoruz ama malesef istediğim aromayı bir türlü yakalayamıyordum. Çayın tadı çok yavan geliyordu. Arada yurt dışına gittiğimde ahmedtea, twinings gibi markaları da denesem de olmadı, cık. Sonunda yine uzaklarda aradığımı dibimde buldum!

Çaykurun çıkardığı Altınbaş Klasik meğer benim aradığım çaymış . (Yine bir iki kaşık bergamot eklemeyi ihmal etmiyorum tabi ) Aroması ve deminin rengi gerçekten çok güzel. Denemenizi öneririm..

Bu arada aliexpressten sipariş ettiğim oyuncaklardan biri geldi bir sonraki yazım onun hakkında olacak.

Sevgiler,
M


3 Ağustos 2017 Perşembe

İzledim: Wayward Pines

Geçtiğimiz yaz tatilinin 1 haftasını Datça'ya bağlı olan Ovabükü isimli bir koyda geçirmiştik. 2 çift gittiğimiz için pansiyonda kalmak yerine ev tuttuk. Gündüzleri deniz güneş kum yaparken akşamları ise evin rahat koltuklarında çeşit çeşit dizi ve film izleme fırsatımız oldu. Malum kaldığımız yer ufak bir koydan ibaret olunca gece hayatı, eğlence, müzik gibi bir imkanınız olmuyor.

İşte bu tatil sırasında Wayward Pines ile tanıştım. Şimdi kısaca kendimce önerilerde bulunacağım.







Kimler Sever?

Bilim-Kurgu, Gizem ve Gerilim seviyorsanız bu dizi tam size göre. Yok ben gerçekçi konular severim diyorsanız hiç bulaşmayın size gelmez.

Tanıtım Metni

Mükemmel bir Amerikan kasabası hayal edin. Güzel evler, biçimli çimler, sokaklarda oynayan çocuklar… Şimdi de bu kasabayı asla terk edemediğinizi düşünün. Dış dünyayla hiç bir iletişiminiz yok. Çıldırmak üzeresiniz. İşte, Wayward Pines’ta olmalısınız.
Gizli servis ajanı Ethan Burke, 2 kayıp meslektaşını aramaya bu kasabaya geliyor ancak birtakım olaylar sonucunda bu acayip kasabada tıkılı kalıyor. Kasabada ne telefonlar çalışıyor, ne kimse ona yardım ediyor. Sorularına bulduğu her yanıt, yeni sorulara yol açıyor. Dış dünyada ise Ethan da bir “kayıp” vakasına dönüşüyor.


İlk koyduğum afişi ve konuyu okuduktan sonra neresi Bilim Kurgu dediniz değil mi ..
Heh buyrun bir de bu afişten yakın..


Özetle

Hayatımın dizisi değil ancak ben izlemekten keyif aldım. Hayal gücünü zorlayan ütopik senaryolar her zaman ilgimi çekmiştir. Ancak hoşlanmadığım tek kısmı dizinin çok çabuk seyir değiştirmesi.İzleyiciyi gelecek sahneler için hazırlamıyor ve ardı ardına ters köşeler var. Bir çok ara hikaye tam gelişme dönemindeyken pat saçma bir şekilde kesiliyor. Spoiler olmaması için çok fazlada açıklayamıyorum ama izlediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız.Kafanızı dağıtacak eğlenceli/çerez bir dizi arıyorsanız önden buyrun.

Bu dizi sayesinde ingilizce yeni bir kelime girdi lügatıma. "Reckoning" hesaplaşma anlamına geliyor, dizi içerisinde o kadar çok kullanılıyor ki dikkatinizi çekmemesi mümkün değil. 

2 sezonu geride bırakan dizinin 3. sezonun gelip gelmeyeceği henüz belli değil, heyecanla bekliyoruz..

Sevgiler,
M



2 Ağustos 2017 Çarşamba

Ali Expressten Kedi Oyuncakları

Aslında Beti için bu güne kadar pek çok oyuncak alıp denedik. Hep yazısını yazmayı düşünüp  sonra unutuyorum. Bu sefer sipariş verir vermez yazıyorum. Oyuncaklar ulaşınca her birinin videolarını çekip ayrıca verimliliklerini tartışacağım!

Mama ve kum için tabi ki tercihim yerli alışveriş siteleri olurken oyuncak için kesinlikle kurtarıcım AliExpress. Bir kere pek çok ürünü çok daha ucuza bulabiliyorsunuz hatta Türkiye'de bulunmayan ürünlere bile eliniz uzanabiliyor. Tek dezavantajı sabırlı olmanız lazım. Bazen bir ürünün gelmesi bir ayı bulabiliyor. Hatta bir keresinde 1.5 ayda gelen bir ürün bile olmuştu. Ama tam aksine bazen 2 haftada da paketinize kavuşabilirsiniz. Yani biraz şansa bakıyor. Ama oyuncaklar mama veya kum gibi hayati ihtiyaçlar değil. Siz de benim gibi ucuz olsun geç gelsin mantığındaysanız o zaman Aliexpress size göre. Üstelik türkçe siteside mevcut.







Benim siparişlerime gelecek olursak. Betişkonun oyun oynamak dışında en sevdiği aktivite masaj. Kendini kaşıtmayı çok seviyor.



Uygun bir masaj aleti ile daha verimli bir kaşıma seansı gerçekleştirebiliriz diye düşünerek bir masaj aleti sipariş ettim. Oldukça da ucuz sadece 1 dolar.


İkinci siparişim pille çalışan ve sağa sola ucundaki kelebeği veya kuşu sallayan bir oyuncak.




Bu oyuncaktan pek emin değilim ama bakalım.

Üçüncü oyuncağımız otomatik lazer . Bu oyuncağın çok daha pahalı modellerini alışveriş sitelerinde görmüştüm. 17 dolar çok ucuz değil ancak vaat ettiği şekilde işliyorsa işimize çok yarayacak demektir. Çünkü Beti çok oyuncu bir kedi ve gün içerisinde ne kadar oynatsak ta ona yetmeyebiliyor. Yetmeyince de miyavlayıp gözünü dikerek bizi taciz etmekten asla çekinmiyor :)).





4. ve son siparişim kabul ediyorum biraz fantastik :)) Hatta Onur bu siparişleri Beti'den çok kendim için verdiğimi söylüyor. Suda yüzen pilli balık.




Beti bu oyuncakla nasıl oynayacak diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Büyükçe bir kaba su doldurup balığı içine atacağım bakalım nasıl oynayacak hep birlikte göreceğiz.

Beti için  siparişleri verirken kendimi de unutmadım tabi.



Tırnak uzatma gibi bir huyum yok çünkü sabırlı değilim ve uzun tırnakla yaşamak ev işlerine az buçuk dahil oluyorsanız teknik olarak kolay değil. Ama yinede bu sıralar tırnak süslerine merak sardım. Çok fazla abartmadan yapıldığında kısa tırnakta da bence çok güzel durabiliyor. 




Paketler bakalım ne zaman ulaşacak!

Sevgiler M,


16 Temmuz 2017 Pazar

Beti Öneriyor : Biokat's Kedi Kumu

Merhaba Arkadaşlar,

Aslında bu öneri yazısını uzun süredir yazıcaktım ama malum üşengeç bir insanım. Gerçi belki siz de çoktaan keşfetmiş olabilirsiniz ama ben yine de buraya bir not düşeyim dedim.

Önceden takip ediyorsanız biliyorsunuz biz uzunca bir süre EveryCat kullanmıştık. Ancak doların artması ile birlikte fiyatları tavan yapınca mecbur uygun maliyetli kumlara yöneldim.

Ama ne pisi pisi, ne Mır Mır ne Sanicat memnun edemedi malesef. Bir ara Sanicat'ten memnundum aslında ama sonra kumun yapısı mı değişti ne oldu bilmiyorum çok çabuk kokuşma yapmaya başladı. Sıfır kumu koyduktan sonra kokması için en fazla 3 gün geçmesi yeterli oluyordu. Hal böyle olunca yine araştırmalara başladık.

Alışveriş sitelerini gezerken Biokat's ismi dikkatimi çekti. Bakınca Gimcat'in bir alt markası olduğunu fark ettim. Gimcat'in yaş mamaları zaten en beğendiğim yaş mamalardan bir tanesiydi. Kumu neden denemeyelim dedik. Hem de uygun fiyatlıydı. 5lt si 20 veya 24 tl'ydi. Elbette en ucuz kum markası değil ama Sanicat'e verdiğimiz para ile aynı.



İyi ki denemişiz. Everycat'ten eksiği yok fazlası olan bir kum. Kesinlikle kokuları müthiş hapsediyor ve fiyatı da ortalama. Hele bir de biraz internette araştırma yapıp kargo bedavalara, indirim dönemlerine denk getirirseniz toplu alıp oldukça uygun fiyata getirebilirsiniz.

Dağılıyor mu peki diye soranlarınız olacaktır. Evet malesef bir miktar dağılıyor ve kedinin patileri ile taşınabiliyor. Ama dağılmaz diyen çok kum kullandım onlardan daha fazla dağılmadığı kesin.

Bir denemenizi öneririm. Bu arada aynı markanın bir de organik kedi kumu ürününü gördüm.


Az önce yine bir indirim yakalayıp 10 lt'sini 35 tl 'ye aldım. Şimdiye kadar hep bentonit kullanmıştık ancak organik kum aynı şekilde memnun ederse neden daha sağlıklı olanı tercih etmeyelim. Deneyip yorumlarımı paylaşacağım.


Sevgiler,

M

11 Mart 2017 Cumartesi

İKEA Kedi Yatağı

Merhaba,

Uzun zamandır yüklemeyi planladığım İKEA Kedi Yatağı videosunu montaj beceriksizliğim sebebi ile bir aydır taslaklarda tutuyordum. Yine tam beceremedim ama umarım bir sonraki video daha iyi olur :)

Yatağı yazın tesadüfen internette gezinirken görmüştük ve fikir çok hoşumuza gitmişti. Duktig aslında çocukların evcilik oynaması ve kendi bebeklerini yatırması için yapılmış bir ürün ama dünyada bizim gibi kedileriyle kafayı kırmış insanlar kedi yatağı olarak kullanıyor. Beti akşamları bizimle yatıyor ve bazen yatağın üstünü tercih etse de camdan dışarıyı izlemeyi sevdiği için yerde camın yanında da sıkça uzanıyordu. Bizde belki yatağı tercih eder diye almaya karar verdik.

Başta kullanacağından emin olmasakta sonra sürekli kullanmasından memnun olduğu sonucunu çıkardık :).

İşte Beti ile birlikte yaptığımız montaj çalışması ve sonuç.






Popüler Yayınlar

Sayfalar