DENEDİĞİM ÜRÜNLER

26 Haziran 2014 Perşembe

Kedi eve gelmeden yapılması gerekenler 2: Pencere ve Balkonlar

merhaba ,
kedi gelmeden yapılması yada düşünülmesi gereken önemli bir konu:  pencereler ve balkonların güvenliği. Bugüne kadar okuduğum pek çok kaynak ve kedi sahibi kişilerin bloğunda bahsi çokça geçen bir konu. Malesef kediler bir kelebeğin yada kuşun peşinden yada bir şeyde olmak zorunda değil  pencere ve bakonlardan düşerek ya hayatlarını kaybediyorlar yada ağır şekilde yaralanıyorlar. Bu sebeple bence kedi sahibi olmadan önce mevcut evimizdeki pencere ve kapı açma alışkanlıklarımızı düşünmeli ve kedi gelince bunun ne yönde değişeceğini hesap etmeliyiz. Aslında aynı bir çocuk sahibi olmak gibi, nasıl bebek ve çocukları gözetmeyince başlarına bu tip işler geliyor, kedilerde bizim hiç büyümeyen çocuklarımız gibi düşünmek lazım.

Ben kendi hazırlıklarımdan ve düşüncelerimden örnek vermek istiyorum. Bizim evde hiç pencere yok örneğin salon odalar ve mutfak tamamı fransız balkon ve yere kadar cam ve her odada bir balkon kapısı var, böylece pencereye ihtiyaç olmuyor. Evimiz bu sebeple çok aydınlık ve kapıyı da açınca adeta büyük boy balkonda oturuyormuş hissi uyanıyor, eğer kedimiz güneşlenmeyi seviyorsa totosunu kanepeye yaya yaya güneşlenebilir :).Geçen yıl her kapıya sineklik  taktırdık, şu sürgülü olanlardan ve çoğunlukla kapalı tutuyoruz, özellikle sivrilerin kol gezdiği son dönemde. Bunun bizim için kedi geldiğinde de avantaj olacağını düşünüyorum. Tabi o tel onu engelleyebilir mi bence engellemez ama en azından yavaşlatır ve artık üzerine bant yapıştırırsak belki bir derece yapışkan yüzey olduğu için dokunmaya çekinebilir.

 İkinci önlemim ise balkon kapılarını biz evde yokken kapalı tutmak veya yukarıdan açılan pozisyonda tutmak . Mümkün olduğunca tele güvenmemeye çalışacağız. Ayrıca kapıların açılma ayarlarına yönelik çok güzel çocuk güvenlik ürünleri var.

Örneğin yandaki ürün İKEA'nın Patrull isimli ürünü. pencerenin açıklık ayarını patrul ile yapabiliyorsunuz. Eminim bu ürüne benzer Koçtaş ta Bauhaus ta pek çok ürün vardır. Ben bunlardan iki tane alıp salondaki balkon kapısına ve çalışma odasında kine  takmayı düşünüyorum. Çünkü kediciğin biz evde yokken en çok vakit geçireceği yer orası,  birde koridor var. Yatak odamızı ve mutfağı biz evde yokken kapalı tutmayı düşünüyorum. Tabi bu konuda illaki açmamızı isterse mutfaktan taviz vermem ama yatak odası açılabilir :). Bu konuda yorum yapabilecek deneyimli kediciler mutlaka vardır.

Benim düşündüğüm önlemler bu şekilde sizlerin bu konuda ki deneyimleri ve güvenlik önlemleri varsa duymayı çok isterim , sevgiler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Sayfalar