DENEDİĞİM ÜRÜNLER

15 Ocak 2015 Perşembe

Kedi Eğitilir mi? : 1. Gün

Merhaba,

Yeni bir yazı dizisi başlatmaya karar verdim. Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi ismi  "Kedi eğitlir mi?"

Bundan sonra mümkün olduğunca buraya yazarak bu serüvende yaşadıklarımı paylaşacağım. Dünkü yazımı okuyanlar bilirler. Miskin'in sabahları yatak odası kapısında miyavlaması ile ilgili sorunumuz var ve bu soruna çözüm arıyoruz.

Bugünden itibaren bir hafta boyunca uygulayacağımız yöntem  "göz ardı etmek" olacak. Bu yol pek çok blog ve kediler ile ilgili sayfalarda önerilen bir yol. Önermesi kolay uygulaması zor bir yol aynı zamanda. Çünkü sabahın beş buçuğunda bas bas miyavlarken duruma müdahele etmemek gerçekten sabır gerektiriyor. Hem kendi sinir bozukluğunuz hem de komşuların rahatsız olduğu düşüncesi beyninizde dönüp duruyor. Her an bir komşunun gelip şikayet etmesini bekliyorsunuz.

Beyefendi bu sabah 05:30  sularında olay mahaline intikal ederek aralıksız 15 dakika miyavladı. Hiç bir tepki alamayınca 15 dakika dinlendi sonra bir 15 dakika daha miyavladı. Tabi saati 6 ettik. O ara bir dalmışım, yaklaşık yarım saat sonra bir girişimi daha oldu. En son kalkmamıza yakın 7 buçukta başladı miyavlamaya. Dışarı çıkmak için susmasını bekledik. Sessizlik oldu ona kadar saydım ve dışarı çıktım.

Eminim yarında benzer şekilde geçecektir. Önümüzdeki 7 gün sabredip deneyeceğiz eğer çözüm olmuyorsa alternatif ne yapabiliriz bilemiyorum, araştırmalara devam ;)

2 yorum:

  1. Ben kapıya gelip miyavladıklarında kapıya terlik fırlatıyorum, o sesten korkup kaçıyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimki o dakika sussada bir sonraki dakika kaldığı yerden devam :)) Korkmuyor hergele

      Sil

Popüler Yayınlar

Sayfalar