DENEDİĞİM ÜRÜNLER

17 Ocak 2015 Cumartesi

Kedi Eğitilir mi? :3. Gün

Bugün yine 1. güne döndük diyebilirim. Yalnız bu sefer dikkatimi çeken bir ayrıntı var. 1. gün salonun camı aralıktı, 2. gün kapalıydı ve 3. gün yine açıktı. Acaba diyorumki cam açık olduğu zaman dışarıdan gelen gürültüler de miyavlaması için bir etmen olabilir mi ?

Bu akşam cam kapalı olacak bakalım yarın sabah nasıl olacak göreceğiz.

Bir de tabi dün gece yorgun olduğum için Miskin'le pek fazla ilgilenemedim diyebilirim, tabi canı sıkıldı ve biraz sert ısırmaya başladı sevdiğim zaman ve ya durup dururken kendi panter gibi üstüme atladı. Normalde hafifçe ısırır bırakırdı. Şimdi hırsını çıkarırı gibi yapışıyor. Malesef silkelemek zorunda bile kaldığım oluyor. Bu agresifliğinin sebebinin sıkıntı olabileceğini düşünüyorum çünkü uzun süredir ellerimizin oyuncak olmadığını gayet iyi biliyor, yani şu an dikkat çekmek için böyle yaptığını düşünüyorum.

Tüm bunlar beni ikinci kediyi düşünmeye zorluyor. Yani şu anda uygun bir zaman değil. Öncelikle Miskin'in kısırlaştırma operasyonunu atlatmamız lazım. Bu da Mart ayı civarında olacak. Yani belki Nisan, Mayıs gibi ikinci bir dişi yavru yada bu defa büyük kedi almayı düşünebilirim.

Eşimin bu fikri desteklemeyeceği kesin ama bir şekilde ikna etmeyi deneyeceğim. Çünkü Miskintoşun evde yalnız sıkılmasını istemiyorum. Üstelik bir yere giderkende iki kediyi bir arada bırakmak daha iç rahatlatıcı olur bence.

Bu arada veteriner bebek tüylerinin tamamı dökülecek diye korkutmuştu ama tüy falan döküldüğü yok. Yani elbette azami miktarda üstüm tüy oluyor ama yerlerde falan hiç öyle bir tüy birikmesi falan yok. Furminator almıştım geçenlerde, haftada bir şöyle biraz tarıyorum ona da doğru dürüst tüy gelmiyor. Koltukları ve kendimi yapışkan rulo ile temizlerken bazen Miskin'i de ruloluyorum =) , çok hoşuna gidiyor. Aslında niyetim süpürgeye alıştırmaktı ama şimdilik çok korkuyor. Sesini duyunca anında arazi oluyor heheh

Bugün de durum bu bakalım yarın bizi neler bekliyor.




2 yorum:

  1. Tüy olayını sen gel de bana sor :)
    İki tane tüy yumağıyla yaşıyoruz evde, ne furminatör ne tarak kar etmiyor :)
    Bu arada ikinci kedi fikri çok mantıklı, bütün gün sıkılmaz, enerjisini atar en azından...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Miskoşun tekir olmasının iyi yönlerinden biri, kısa tüylü ve tüylerinin çok dökülmüyor oluşu, 2. kedinin o yönden avantajı olacak ama X2 tüy, yemek-kum masrafı, tuvalet temizliği, kafam çok karışık...

      Sil

Popüler Yayınlar

Sayfalar