DENEDİĞİM ÜRÜNLER

22 Haziran 2014 Pazar

Dünyanın en yaşlı kedisi poppy 24 yaşında hayata gözlerini yumdu

1990 yılında Bournemouth İngiltere'de doğmuş  Poppy, bundan tam 24 yıl önce, benden sadece 4 yaş küçük. Kedilerin büyük büyük annesi gibi,  insan yaşıyla kıyaslanınca yaklaşık 114 yıla tekabül ediyormuş. İyi bakılan bir kedi için ortalama ömrü 15-16 gösterilirken Poppy +8 yıl ile rekor kırarak Guinness Rekorlar kitabına bile girmiş.




Şunun güzelliğine bakarmısınız. Yaşlı bir kedi olduğunu anlıyor insan ama yinede 114 yaşında bir insanla kıyaslayınca yaşını sanki o kadar göstermiyor gibi :). Belki tüyleri olduğu için derisi gözükmediğinden de olabilir.

Poppy iki çocuklu insan ailesinin yanı sıra 4 kedi , 2 tavşan ve bir hamster ile birlikte yaşıyormuş. Biyolojik olarak her ne kadar vakti gelmiş olsada, beklensede, insanlar içinde aynı durum geçerli, ölüm hiç bir canlıya yakışmıyor. Sahibi de gazeteye verdiği röportajda öldüğü gün evdeki diğer kediler  dahil bütün aile yemek yemediklerini söylemiş, nasıl yenir ki zaten..

Son zamanlarında sağır ve kör olsada hala diğer kedilerden mamasını koruyabiliyor, höyt demesiyle mum gibi diziyormuş :) hatta poppy'de fırsatını bulunca ailenin evcil hayvanlarından bir tane tavşan bir de hamster hacamat edivermiş , huysuz ihtiyar.

Haberin resimlerinden gördüğüm kadarı ile bahçeli bir evde yaşıyor ve serbest geziyormuş poppy,

Sahibi poppy nin uzun yaşamasının sırrı olarak ise iyi beslenme ve egzersiz olabileceğini söylüyor. Sabahları kedi büsküvisi ve akşamlarıda konserve mama yiyormuş. Bunun dışında sürekli dışarı çıkan ve hareketli bir kediymiş hiç bir zaman çok yemesine rağmen kiloluda olmamış.Sahipleri bazen KFC tavuk , balık-patates ve kebapla bile beslemişler.


Ama malesef Poppy ölümü ile birlikte Guinnes Rekorlar kitabından çıkmışta oluyor çünkü dünyanın en yaşlı kedisi 1967 ve 2005 yılları arasında 38 yıl 3 ay yaşayan Creme Puff mış. Onun araştırmasını da başka bir postumda yayınlayacağım.

Sevgiler,



Haber Kaynağı :
http://www.guinnessworldrecords.com/news/2014/5/worlds-oldest-living-cat-24-year-old-poppy-is-new-world-record-holder-57368/
http://metro.co.uk/2014/06/11/poppy-the-worlds-oldest-cat-dies-aged-24-just-weeks-after-clinching-title-4757442/


2 yorum:

  1. oy oy oy kimbilir sahibi ne kadar üzülmüştür:( ben de Prenses'imi 18 yaşında kaybettiğimde yaşlı olduğundan, böbrek, karaciğer bir dolu hastalığı en ihtimamla bakıldığı halde serumlar vs. kurtulmasına bir yandan sevinmiştim insan kedisini hasta görmektense melek olsun istiyor:( onu öyle görmek öyle acı veriyor ki anlatamam...:( 24 yaş maşallah çok iyi bakmışlar...kedi sahibi olmanın tek kötü yanı bir gün ondan ayrılmak:(

    not: yorum yaparken kelime doğrulamamız isteyen kutucuk çıkıyor, rakamlar filan yazıyoruz, robot olmadığınız kanıtlayın diyor, daha kolay yorum yapabilmemiz için dilersen ayarlardan 'kelime doğrulamayı' kaldırabilirsin ...:)

    YanıtlaSil
  2. maşallah 18 yaş hiç kötü bir yaş değil, demek ki çok iyi bakmışsınız prensesinize, başınız sağolsun, evet en kötü tarafı melek olup gitmeleri :( Bakım tüyolarınız varsa paylaşırsanız çok sevinirim, bende uzun yaşatmak için elimden geleni yapacağım :)

    öyle kutucuk falan çıktığından haberim yoktu, çok teşekkürler uyarı için hemen kurcalayıp değiştireyim ..:)

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Sayfalar