DENEDİĞİM ÜRÜNLER

28 Şubat 2015 Cumartesi

Kısırlaştırma Ameliyatından Sonra ve Lokal Kellik

Merhabaaa,

Dün ameliyatı ve sonraki süreci sorunsuz atlattık. Bir önceki postumda anlattığım üzere Miskinciğe gece 9:00'dan sonra yemek ve su vermedik. Sabah 09:30'da Veterinerimize teslim ettik. 11:00 gibi ameliyata aldılar. Sonrasında saat 13:00 civarı aradığımda ameliyattan çıkmış henüz uyanmamıştı.

İşten çıkar çıkmaz saat 18:30 gibi veterinerin önündeydim. Miskincik kafeslerden birinde altında pet yatıyordu. Hemen taşıma kabına yerleştirdiler. Birde fena halde çiş kokuyordu. Hemen bir taksiye atlayıp evimize geldik. Veterinerimiz 20:00'ye kadar kafesten çıkarmamamı, 23:00'e kadarda yemek-su vermememi söyledi.  Dışarı çıkarmayışımızın nedeni henüz tam ayılamadığı için düşüp kendine zarar verme ihtimaliydi. Nitekim saat geldikten sonra çıkarmış olmama rağmen koltuğa atlamak istediğinde ön ayakları attı ancak birden başı döner gibi olup arka üstü ben tutmasam düşecekti ve kafasını sehpaya vuracaktı. Bu yüzden aman dikkat çıkarsanızda gözünüz üstünde olsun.

Akşam yine saati gelince yemeğini verdik. Kusma gibi bir durumla karşılaşmadık. Tuvaletini de yine tuvaletine yapmaya devam ediyor. İlk başta dediğim gibi feci şekilde çiş kokuyordu. Hemen ıslak mendillerle ameliyat olduğu yer hariç bir kaç tur temizledim. Şu anda kokusu kalmadı. Kendide zaten sürekli yalayarak her yerini temizliyor.

Bu arada dehşet bir tüy dökülmesi yaşadık. O kadar çok tüyü döküldüki anlatamam. Ameliyattan kaynaklı strese bağlıyorumdum ben açıkçası ama bir kaç saat önce farkettiğim boynunun üst kısmındaki lokal kellik çok canımı sıktı. Hemen veterineri aradım ve fotoğraflarını gönderdim. Henüz yanıt vermedi ama yarın götürüp sıcağı sıcağına muayene ettireceğiz. Umarım mantar değildir.

İnternette yaptığım ön araştırmada çoğunlukla mantardan bu tarz kelliklerinden olduğunu okudum. Diğer olasılıklar ise mamanın yaptığı alerji, iç parazit veya aşı yeri izi. Aşağıyada fotoğraflarını ekliyorum. Kıpır kıpır olduğu için şöyle bir net çekemedim ama anlaşılıyor. Kellikler beyaz renkli , dokuda herhangi bir bozulma yok. Acaba yine stresten etkilenmiş olabilir mi diye düşünüyorum. Bakalım veterinerin teşhisi ne olacak.

Mantar çok illet bir şey ve vücudunun diğer bölgelerini de yayılması olası. Dahası bize de bulaşabilir ve bizden tekrar ona bulaşabilir. Bu sebeple çok acil önlem almak lazım.

Şans dileyin bize yarın için...






5 yorum:

  1. Geçmiş olsun oh siz de kurtulmuşsunuz kısırlaştırma olayından, kellik de çözülür inşallah, bu aralar tamamen başka işlerle uğraşmaktan happy'nin sitesini de miskinciğin gelişmeleri de kaçırmışım, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok şükür kurtulduk, kellik konusunda ise henüz tüyleri büyümüş değil ama en azından mantar olmadığı için mutluyum.

      Bende bu sıralar çok yoğunum ve aynı şekilde vakit bulamıyorum bloğa yazı yazmaya ama önümüzdeki hafta yeni yazılar planlıyorum.

      Takipteyim merak ediyoruz sizin de yeni maceralarınızı :)

      Sil
  2. Merhaba, aynı kellik benim kedimde de var acaba aizin geçti mi neden olmuş öğrenebildiniz mi?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, aynı kellik benim kedimde de oldu acaba geçti mi sizinki? Neden olduğunu öğrenebildiniz mi? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, biz kedimizi kısa bir süre sonra kaybettik sebebinide öğrenemedik malesef. Muhtemelen stres kaynaklı demişti veteriner.
      Şimdi Beti'miz var onun da bacak kısmında benzer bir kellik gördük uzun ince sanki orası jiletlenmiş gibi o yüzden bir yere sıkıştırdığını yada sürttüğünü düşünüyoruz. Sizdeki nasıl şekli para gibi mi ?

      Sil

Popüler Yayınlar

Sayfalar