DENEDİĞİM ÜRÜNLER

28 Eylül 2014 Pazar

Tanıştırayım Oğlum Miskin !



Her şey çok ani oldu. Cuma günü öğle yemeğinden sonra her zamanki gibi biraz yürüyüş yapmak için iş yerinin bahçesine çıkmıştık. Bir de baktım minik bir kedi iş yerinden bir bayanın elinde. İş yerimiz duvarlarla çevrili ve bahçesi oldukça geniş bu sebeple içeriye kedi girmesi pek mümkün değil. Bir arabanın motoru içine seyahat ederek içeriye girmiş. Bahçede 3 tane de büyük köpek geziyor. Onlarda gözlerini dikmiş uzaktan kesiyorlar miniği.Yani onu arada bırakırsak kesinlikle köpekler tarafından boğulacak hiç şansı yok.

O an karar verdim. Hayalimdeki kedi tipi değildi. Hep karnı beyaz, sarman veya maskeli bir kedim olmasını hayal etmiştim, kırçıllı bir tekir değil. Ama öyle uysal ve tatlı bakıyordu ki. Evet dedim neden olmasın. Hemen iş yerinden izin alarak miniği veterinere götürdüm. Parazit aşısı, pire damlası yapıldı, kimlik kartı çıkartıldı.Tam  900 gr ve veterinerimiz 2,5 aylık olduğunu tahmin ediyor. Herhangi bir sorunu yok gibi gözüküyor. Mama yemesi su içmesi gayet normal hatta fazla bile yiyor veterinerin söylediğinden fazla koymak zorunda kalıyorum.  Tuvaletini de yapıyor ama biraz miyavlayarak. Tuvaletini hep kutusuna yaptı hiç bir şey yapmama gerek kalmadı. Sanırım parazitlerini düşürüyor. Biraz piresi de vardı ama damladan sonra kalmadı.

En önemli özelliği oldukça sakin ve ürkek olması. Oynarsak oynuyor ama oynamıyorsak kendince takılıyor zaten çoğunlukla uyuyor. Nadiren miyavlıyor. İlgi çektiğini anlamaması için miyavlamalarına hiç tepki vermiyoruz.

Henüz salondan hiç ayrılmadı. Biz tv izlerken oda kucağıma çöreklenip bizimle birlikte izliyor, izlerken uyuya kalıyor. Eğer izin versem ellerimi ısırma ve patileriyle tutma eğilimi gösteriyor ama öle yaptığında hayır diyip oyunu bitiriyorum. Sanki ufaktan hayır kelimesini anlamaya başladı. Kağıt topları çok seviyor ama uçan  kurdele favorisi. İlk gece salonda yanında yattım yabancı bir ortam kendini yalnız hissetmesin istedim. Ara sıra uyanıp yemek yiyip tuvalete girip yattı oda . Pek uyandırma girişiminde bulunmadı. Dün gece ise salonda yalnız bıraktım. Herhangi bir miyavlama falan duymadık. Sabah geldiğimizde koltuğun üstünde uyoyordu.

Televizyonun olduğu sehpanın kenarlarına yapışkan bantlar koydum ki çıkmasın şimdilik işe yarıyor.
Yine televizyon kablolarını alimunyum folyo ile sardım. İnternette bir kaynakta aluminyumu dişlemenin hoşlarına gitmediği yazıyordu. Zaten çoğu kabloyu  şu postum da bahsettiğim kablo kılıflarından geçirmiştim .Ama illaki artan kısımlar oluyor belki ondan biraz daha satın almalıyız. Önlemimizi sağlam alalım da sonra üzülmeyelim :)

Miskin şu an için çok iyi huylu bir kedi. Doğru dürüst hiç zorluk çıkarmıyor.Hatta eşim bile ilgileniyor ara sıra seviyor ama çoğunlukla eşimden korkupkoltukların altında saklanıyor  :)) Hiç bir şey yapmadığı halde sanırım cüssesinden çekiniyor hehehe

Şimdilik durumumuz böyle, iyi gidiyor , iyi gitmesinde Miskin'in davranışlarının payı büyük. Bir önceki deneyimimizle oldukça farklı. Hep böyle uslu olur umarım. En azından eşim iyice alışana kadar :))

Miskin'in ilk yemeği , sesi açmayı unutmayın  :)



Gelişmelerle burada olacağım,

Sevgiler..

















8 yorum:

  1. Ayyyy, nasıl sevindim yaa. Aylardır seninle bekliyordum merakla nasıl bir kedin olacak diye. Çok mutlu oldum. Yavrucak nasıl mutlu oluyor mamasını yerken :) Uzun ömürlü, sağlıklı, musmutlu bir kedicik olsun. Gelişmeleri ilgiyle takip edicem.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler :)), şimdilik sorunumuz yok ufak tefek problemler çıkarıyor ama oldukça alıştık, eşim bile alıştı hatta bazı sorunlara o çözüm buluyor. Bu aşamadan sonra tek korkum alerji vs gibi problemler çıkması. Pek alerjik bünyeli insanlar değiliz ama bugün eşimin gözleri kaşınmaya başladı daha kendisine bir şey söylemedim ama acaba kedi ile ilgisi olabilir mi diye düşünmedim değil, umarım tesadüftür...

    YanıtlaSil
  3. O nasıl bir mama yemektir yaaa :) kendinden geçiyor resmen :)
    Birlikte çok mutlu zamanlarınız olur umarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :)), şimdilik güzel gidiyor, bundan sonra da böyle gider umarım ..

      Sil
  4. Beraber çok mutlu ve bol sevgili bir hayat geçirin ♥♥

    YanıtlaSil
  5. Aman Allahım bu ne güzel bir şey, sesi çok orijinal:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aah ah o zaman sesi çıkmayacak diye endişeleniyordum, şimdi bir açıldı pir açıldı susturana aşkolsun =)

      Sil

Popüler Yayınlar

Sayfalar