DENEDİĞİM ÜRÜNLER

3 Eylül 2014 Çarşamba

En İyi Kedi Tuvaleti Hangisi?

Merhaba,

Henüz bloğu yeni açtığımda bahsettiğim üzere kedimizi bayramdan sonra almayı planlıyoruz. Artık Eylül ayına girmiş bulunduğumuz için yavaş yavaş hazırlıklara başlayayım diye düşündüm. Bu sebeple de ilk somut adımı atarak ta ta taaa .....










 Kedi tuvaletimizi almış bulunmaktayımm!!

Tabi öyle hemen almaya karar vermek kolay olmadı. Ara ara araştırmalar yaptım. Fikrim kırk kere değişti. Bir Avrupa Amerika gibi çılgın seçeneklerimiz olmasa da yine de internette pek çok markanın kedi tuvaleti var ve daha önce evimde kedi bakmadığım için neye dikkat etmem gerekir bilemedim. Bende biraz internetten okudum, yorumlara baktım, kedi bakan kişilerle konuştum. Elbette bin bir türlü görüş çıktı ortaya ama ben kararımı Nestor Savic marka kapalı tuvaletten yana verdim. Burada da biraz bu kutunun özelliklerinden bahsedeceğimki belki benim gibilere bir faydam dokunur. Ayrıca kullanmaya başladıktan sonra da bu yazımı edit ederek yaşadığım artı eksi deneyimleride paylaşırım diye düşünüyorum.

Öncelikle belirtmem gerekir ki bence bu kedi tuvaletleri için en güzel çözüm kediyi klozete yapmaya alıştırmak. Her ne kadar imkansız gibi gelsede kulağa aslında mümkün. Böyle bir şeyin olabileceğini citty kitty ürününü görene kadar bende bilmiyordum. Pek çok online sitede satılıyordu, şimdi buraya link vermek için baktım ama galiba stoklarda kalmamış ya da ben göremedim artık niyeti olan varsa araştırır. Youtube'da da bir sürü video var. Nasıl yaparız bu işi derseniz size bir kaynak; kitapsızkedi'nin kedisi üzüm'ü klozete alıştırma hikayesi için tık.

Şimdi ben bebe kedi almayı düşündüğüm için ilk etapta böyle bir atraksiyona giremem ama biraz büyüyüpte serpilince kesinlikle denemeyi planlıyorum. İtiraf edeyim tembel biriyim ve ev işlerinden de hoşlandığım söylenemez. Çünkü temizlik konusunda insan bir ilerleme kaydedemiyor, yani temizliyorsun kirleniyor temizliyorsun kirleniyor , kısır döngü. Bu sebeple her işin pratiğine kaçmayı kıymetli zamanımın mümkün olduğunca en azını en efektif şekilde temizlik işlerine ayırmayı tercih ediyorum. Az yede temizlikçi tut dediğinizi duyar gibiyim :). Temizlikçi de tutamıyorum çünkü oturduğum çevrede temizlikçi nasıl bulunur bilemiyorum. Arkadaşlarım vasıtası ile bulduklarım da çoğunlukla meşgul, günlerimiz tutmuyor vs. bu sebeple ev temizliğini kendim hallediyorum son zamanlarda gayet iyi beceriyorumda ;). Bu kedicanın tuvalet kum işlerini de doğal olarak ben üstleneceğim, bu sebeple işleri kolaylaştıracak cin fikirlere açığım. Ayrıca klozete yapması bence kedi için de daha iyi temiz temiz kazma derdi yok, koku yok, küreklemesi için insana ihtiyacı yok. akşam gelince bir sifon oh mis. Neyse bu konuyu fazla uzattım galiba sonuçta bu klozet eğitimi işine ancak seneye girebileceğiz bu sebeple gelelim benim Nestor Savic seçmemdeki sebeplere...

En standart kedi tuvaletlerini biliyorsunuz. Aşağıdaki gibi düz dikdörtgen bir leğen şeklinde.




Daha önce kısa sürelide olsa bunlardan kullanmıştık ve etrafa çok kum saçıldığını gözlemlemiştim.. İlaveten bu defa kapaklı kedi tuvaleti almanın daha uygun olacağını düşündüm çünkü tuvaleti salonun giriş kısmına yerleştirmeyi düşünüyorum. Yani içeri giren tarafından ilk bakışta farkedilecek bir yer bu sebeple kapaklı olması önemli.





Yanda göreceğiniz savic nestor'un alt kısmı ise arka tarafı yüksek ve kumların saçılmasını belli bir oranda daha önleyebilir diye düşünmeme sebep oldu. Çünkü kediyi ilk aldığımız zaman kapağını kullanmayı düşünmüyorum. Öncelikle biraz alışması için açık olarak bu şekilde kullanacağım. Bir iki ay sonra kapak kısmı ile beraber kullanma niyetindeyim.





Ve beni cezbeden temizlerken işleri kolaylaştıracağını düşündüğüm bir özellik daha. Tepesi kısmi olarak açılabiliyor ve içindeki kumu küremek için illa üst kapağı komple çıkarmanıza gerek kalmıyor. Ayrıca bence tamamen örtülmeden bu şekilde de kullanılabilir.







Mesela sağdaki örneği düşünürseniz her gün kapağı kaldır geri tak eziyet olur diye tahmin ediyorum ve bu tip mandallı plastik ürünlerde mandal yerinde genelde erkenden bir eskime ve kırılma olur hele birde sıkı geçmeliyse çıkar tak ayrı dert. Savic Nestorda zaten kapağı tüm kumu değiştireceğim zaman bir haftalık yada iki haftalık süreçlerde çıkarıp takmak yeterli olacak gibi gözüküyor.





Buda son olarak kapağı kapatılmış hali;




Benim için Savic Nestor'a en yakın alternatif solda göreceğiniz Hagen marka tuvaletler oldu. Aslında onları da çok beğendim ve fonksiyonel olarak  savic ile aynılar. Hatta bence fotoğraflarda Savic'ten bir tık daha kaliteli duruyorlar, gerçek hallerini hiç görmedim ancak tercihimi savicten yana kullanmamdaki sebep arka kısmının yüksek olması ve ucuz olmasıydı. Yani sonuçta eğer planladığım gibi tuvalete alıştırma durumu olursa zaten bir iki sene sonra artık kullanmayacağım bir ürüne dönüşecek bu sebeple çok ciddi bir bütçe ayırmak istemedim. İlaveten Hagen 'in Smart Sift  modeli var. Kenarda kolu var çekiyorsunuz kakalar el değmeden atık kutusuna dökülüyor. Kedimi tuvalete alıştıramayacak olursam zaten o tip bir üründen yada kendi kendini temizleyen tuvaletlerden  paraya kıyıp almayı düşünüyorum. Merak edenler , neymiş bu diyenler üstlerine tıklasınlar.

Unutmadan bir konuda bilgilendireyim. İnternetteki yorumlara bakılırsa genel olarak alanlar memnun ancak yapılan bazı eleştirilerde öndeki şefaf kapağın tam olarak kapanmadığı bu sebeple kokuyu sızdırdığı söyleniyor. Ben açıkçası zaten içinin havalanmasından yanayım. Oda can, leş gibi kokunun hapsolduğu bir deliğe girmekten hoşlanacağını sanmıyorum. Elimden geldiğince hergün kürekleyip ve en iyi kumu seçip koku olayını minimuma indirmeye çalışacağım zaten. Ayrıca kokacak kadar kaldıysa o kakalar zaten koksundan aklımız başımıza gelsin temizleyelim tuvaleti !! Böyle düşündüğüm için benim kararımı olumsuz yönde etkilemedi.

Ben en uygun fiyatı önerdiği için 42 TL 'ye  Hepsi Burada alışveriş sitesinden aldım. Aslında kargo ücreti 11 tl gibi bir rakam olduğu için almayacaktım. Ancak tesadüf bu ki Moderna Marka No 1 taşıma kafesininde 30 TL gibi piyasanın çok altında bir rakama satıldığını gördüm. Üzerine birde metal tarak hediye ediyorlardı. İkis beraber kargosu 14 tl ye geldi.

Normalde Savic 52 TL'ye,  Moderna Kutu ise 50 -63 tl arasında satılıyordu. Yani normalde en az 110 tl ye mal olacak ürünler, 87 Tl 'ye gelmiş oldu. Çok büyük kar ettim sayılmaz ama bir defalık kum parasını çıkardım en azından =)

Nestor Savic için tık
Moderna No.1 için tık

Son olarak boyut özellikleri ile yazımı bitireyim

Nestor Savic : 56 uzunluk x39 en x 38,5 yükseklik
Moderna No 1 : 48 uzunlukx32 en x 31 genişlik

Tuvalet temizliği konusunda varsa ipuçları çekinmeden paylaşınız !!

Sevgiler,




18 yorum:

  1. Ah en güzeli Allah tüm kedicilere (bu arada bana da:)))bahçeli ev nasip etsin, (nasıl olacaksa:)))hepsinden kurtuluruz, mis gibi toprağa yapar gelirler ne koku, ne kürekle kum temizleme. Ben de topaklanan kum kullanırım çok memnunum, kapalı kutu taraftarı şahsen değilim, çünkü kokuyu hapseder diye düşünüyorum, aynı sebepten mutfak çöpünü bile çöp kutusuna koymuyorum poşette ve poşeti her akşam atıyorum..kapalı her şey kokuyu hapsediyor çünkü, ben Bücürük'ün kum kabını camlı balkonda tutuyorum yaz-kış...penceresini açıp havalandırıyorum, yerleri süpürüp rahatça suyla (deterjansız zehirlenmesin diye)yıkıyorum...hiç koku olmuyor yıllardır...evet tabii kumlar dökülüp saçılıyor ama faraşla toplayıp yine kabın içine atıyorum:) bir de böyle kapalı kutuda rahat hareket edemez gibi geldi bana...tabii siz bilirsiniz yine de ukalalık yapmış gibi olmayayım..klozet ise ya patisi kayıp içine düşerse diye hiç taraftar değilim yani olmaz mı demeyin benimki düşmez dediğim balkondan düştü! :(
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah keşke bahçeli ev dileğinize canı gönülden katılıyorum. Evet dediğiniz gibi tamamen kapalı bir tuvalet benimde içime sinmiyor ancak tuvaleti koyacak kapalı balkon tarzı bir yerimiz yok evde mecburen yeri salon ve antre arası. Ama bende kapağını tam kapatmayacağım zaten kokular çıksın dışarı , deneyerek göreceğiz artık ;)

      Sil
  2. Ahh ben de kum, tuvalet vb konularda çok uğraştım ama sonunda bizim inatçı şişman kazandı, hiçbir iyileştirme yapamıyorum mevcut sistemde :/ Bu kapılı tuvaletlere sığmıyor desem :)

    Bir de kumla kavga eder gibi kazma mevzusu var :/ Tüm ev kum oluyor... Biz de komanda eğitim alanı gibi bir sistem kurduk :) Tam gecekondu misali oldu... Kutlu önüne başka kutu, yanına başka kutu, altına halı, önüne barıyer... Sırf kumları etrafa saçmasınlar diye... Şimdilik idare ediyoruz ama hiç tatlı bir konu değil malesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin sistem iyiymiş :) bende tuvaletin önünde bir paspas almayı planlıyorum mutlaka kumlar dağılacaktır. nihayet hiç kullanmadığımız şarjlı el süpürgemiz bir işe yarayacak.
      Koku konusu beni de düşündürüyor. Aslında çalışma odasında balkon kapısının yanı daha uygun gözüküyor ama eşim o oda da sigara içiyor ve zaman kapıyı kapıyoruz bu sebeple. Neyse artık gelince bakacağız bir çaresine ..

      Sil
    2. Ever Clean marka kokusuz veya parfümlü kedi kumlarından kullanıyorum bu seferki kedi maceramda. Gerçekten de hiç bir koku almıyoruz kutudan. İlk kumu vet'den aldım 40 TL'ye, 6 kg'lik kutuydu; sonra aynı ağırlıktaki kumu Gittigidiyor'da 36 TL'ye buldum. Bugün de Hepsiburada'da daha ucuza gördüm. Tavsiye ederim.

      Bu arada bloğunuzu yeni keşfettim. FIP'le bizim de acı bir deneyimimiz oldu. Gerçekten de çok acı, insanın eli kolu bağlı kalması.

      Takipte olacağım yeni kedinizle maceralarınızı. Umarım şans getirir ailenize.

      İyi günlr dilerim

      İnci

      Sil
    3. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim :) şimdilik güzel gidiyor herşey ama içimde bir korku yok değil, uzun süredir bloğa giremediğim için ancak dönüş yapıyorum kusura bakmayın. Dediğiniz gibi hepsiburadayı bende tesadüfen keşfettim. Özellikle çarşamba günleri sms ile kampanyalarını duyuruyorlar ve cidden kum ve mamalar oldukça uygun fiyatlara geliyor. Kimsenin başına gelmesin şu fip başka bir şey istemiyorum..:(

      Sil
  3. Tek kedin olacağı için , tavsiyem kedi kumu hem masraflı hemde uğraştırıcı olacağından kedini tuvalete alıştırdım. En geç bir hafta içinde alışacaktır. Tabi yavru bir kedi alırsan bunun için biraz beklemen gerekebilir.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet klozete alıştırmak kesinlikle hem koku hemde bütçe açısından faydalı ama dediğiniz gibi biraz beklemek gerekecek. Ufaklık için en büyük korkularımdan biri de biz evde yokken klozetin içine atlaması sanırım bir süre banyonun kapasını kapalı tutmamız gerekecek..

      Sil
  4. Hagen aldık bizde çok kaliteli ve güzel cidden

    YanıtlaSil
  5. aldığınız kedi tuvaletinden memnun musunuz, bende değiştirmeyi düşünüyorum,her yer kum oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim memnun kaldığım bir tuvalet kabıydı. Koku ve kumların yayılma problemi olmadı. Deneyenler Hagen'de çok iyi diyorlar. Yalnız bazı kumlar pati altına yapılşıyor ve kapalı tuvalette alsanız dışarı taşıyor. Mümkün olduğunca çok ince kum almamaya çalışın yada trackless yazan kumlar var onlardan deneyin derim. Ben birde tam kapısının önüne paspas almıştım. Kumları tutmada oda çok etkili oluyor. Arada ters yüz ediyordum paspası tamam.

      Sil
  6. Merhaba biz de bir yavru sahiplendik kapalı tuvalete geçeceğiz önüne paspasın faydası olacagını düşünüyorum yalnız kapalı tuvalette karbon filtrenin işe yarayıp yaramayacağını merak ediyorum bir de şu linkteki tepesi açık olanlar koku sızdırır mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim http://www.hepsiburada.com/imac-easy-cat-kapali-kedi-tuvaleti-50-40-40-p-PTMOPIMAC84080

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence filtrenin çok bir esprisi yok ama mutlaka tozu kokuyu bir derece içeride tutuyordur. Bizim tuvaletimizin şefaf kapağı bozuldu açılıp kapanmamaya başladı. Bende söktüm önü tamamen açık kullanıyorum. Hem kedimiz içeride tuvaletini yaparken bütün tozu yutmak zorunda kalmaz diye düşündüm.Everclean kuma geçtiğimizden beri koku ciddi derecede azaldı. Bence koku olayında kumun markası önemli.

      Sil
  7. mükemmel bir ürünmüş,
    benimde kedim var bundan almalıyım mutlaka,
    sizinde kediniz benim kedim gibi çok kaşınıyor mu
    benden de size kedi kaşınma tahtası tavsiyem olsun,
    emin olun çok hoşlarına gidiyor :)
    https://kapidaodemealisveris.blogspot.com.tr/2012/05/trendyol-kapda-odeme.html?showComment=1486537743796#c1767055666503686488

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,kedim ve sahipleneceğim ikinci kedide kullanmak yeni bir kedi tuvaleti almaya karar verdim. Kaliteli plastik,kolay açılır ve büyük olması benim için önemli unsurlar. Bu bakımdan savic nestor,moderna flip büyük ve hagen catit jumbo arasında tercih yapmaya çalışıyorum. Hagen hakkında zooplus ta plastiğinin iyi olmadığı ile ilgili birçok yorumla karşılaşınca soğudum. Savic Nestor hakkında da plastiğin kaliteli olmadığı ile ilgili birkaç yorum vardı ama hagen e göre çok daha azdı.
    Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce plastiği nasıl?
    Moderna flip hakkında hiç olumsuz yorum okumadım sitede
    Bu yüzden Moderna ve Savic 'e daha sıcak bakıyorum.
    Bu konuda fikrinizi almak istiyorum,yardımcı olursanız memnun olurum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Ben daha önce savic kullandım. İlk aldığım savic'ten memnundum ancak bloğumu okuduysanız biliyorsunuz Miskin'i kaybedince onuda attık. Aynı tuvaleti Beti için de aldım ancak bu sefer ön şefaf kapısı sorunlu çıktı, normalde serbest bir şekilde ileri geri hareket etmesi gerekirken sürekli yerinden çıkıyordu. Birde bizim çılgın tuvaletin üzerine atlama huyu edindiği için zıplaya zıplaya kapağı ortadan ikiye ayırmayı başardı :). İlk kedim için çok memnun kalmıştım ama 2. kullanımda malesef hayal kırıklığına uğrattı. Kalitesiz bir plastik olduğunu düşünmüyorum gerçi bizim 5 kg luk danagül hangi tuvalete atlasa kırar. Sonra Hagen aldım, boyutları daha geniş olması avantaj, kenarlarıda yüksek ama buda banyoda musluğun altında yıkamayı bir tık zorlaştırıyor. Plastik kalitesi ortalama diyebilirim, en azından şu ana kadar herhangi bir yerinde bir arıza kırık vs olmadı. Moderna denemediğimiz için bilmiyorum ama ben biraz fiyattan yana tercihimi belirlemiştim. Hagen'i aldığımda indirimdeydi diğerlerine göre uygundu. Hagen'in başına bir şey gelirse bende bu sefer Moderna'yı denerim sanırım. Tuvaleti alınca deneyimlerinizi de paylaşırsanız süper olur :)) Kolay gelsin :) sevgiler

      Sil
  9. Merhaba ben kedi beslemeyi çok istiyorum da annem pek yanaşmıyor diyor ki kedi kuma kakasini yapacak sonra yine aynı yaptığı yeri ayaklariyla deşecek ve patileri pis olacak kumuda kokar diyor tüyleri dokulur fln diyor sizce böyle bir sorun olur mu ve bana hangi kedi kumu ve kedi tuvaleti daha iyi ve kullanışlı hangilerini tercih etmeliyim bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba çok güzel bir cevap yazmıştım ama hepsi silindi, aklımda kaldığı kadarı ile tekrar yazıyorum. Malesef kötü haber kedilerin tüyleri dökülür ve tuvaleti kokar. Ama her problemin çözümü vardır. Tuvaletini sık sık temizlerseniz kokuyu en aza indirirsiniz. Yapışkan rulolardan alıp günlük etrafı rulolarsanız tüy problemini de aşarsınız. En önemliside bol sevgi ilgi göstermeniz ve oynamanız. Geri kalan her şey teferruat. Onu iyisiyle kötüsüyle kabullenip terketmeyecekseniz, hastalığında yanında olup sonuna kadar yürüyebilecekseniz durmayın annenizi ikna edip bir kedi sahiplenin derim. Onlar değerini bilenler için bu dünyadaki en büyük mutluluklardan biri. kedi tuvaleti olarak yukarıda bahsi geçen moderna savic veya hagen işinizi görecektir, kum markası ise biz sanicat kullanıyoruz, idare eder.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Sayfalar